AMASYA BAROSU AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 4.04.2018| Okunma Sayısı: 1641

 

 

   AMASYA BAROSU AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

 

 

    Adaletin gerçekleşmesi için büyük hukuk mücadelesi veren, savunmanın yılmaz savunucuları tüm değerli meslektaşlarımızın Avukatlar gününü kutlar, meslek ve özel yaşamlarında başarı ve mutluluklarının devamını dileriz. Son bir yıl içerisinde aramızdan ayrılan değerli meslektaşımız Av.Ali Biçer’e bir kez daha Allahtan rahmet kederli Ailesine ve Camiamıza başsağlığı dileklerimizi sunarız.

 

    Ülkemizin içinden geçtiği ağır koşullarda, Devletimizin ve Milletimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize Allahten rahmet, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar dileriz. Devletin bekası için dış güçler ve onların taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri ile mücadelede her zaman olduğu gibi, Devletimizin ve Milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Terör örgütlerine karşı yapılan mücadelenin her anlamda sonuç doğurması ve birlikteliğimizin sorunsuz olarak devam etmesi için iç barış ve huzurunda bir bütün içinde değerlendirilmesi gerekmektedir. İç barış ve huzur için ise Adaletin yani Hukukun Üstünlüğünün sağlanması gerektiği de kuşkusuzdur. Adaletin gerçekleşmesi için ise her türlü fedakarlığı yapan başta meslektaşlarımız ile Hakim ve savcılarımızın görevlerini Anayasa da belirtildiği şekli ile bağımsız ve tarafsız yapabilmeleri ile mümkündür. Bu bağlamda büyük mesleki ve ekonomik zorluklar içerisinde görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan meslektaşlarımızın özellikle OHAL yargılamalarında suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesinde gösterdikleri titiz çalışma ve başarılar takdire şayandır. Bu özverilere karşın yıllardır kangren hale gelmiş mesleki sorunları çözüme kavuşturacak yasal düzenlemelerin yapılmamış olması, mesleğin sürdürülebilirliğini ortadan kaldırmaktadır. Bu nedenle;

 

     Acil olarak, Avukatlık sınavının getirilmesini, meslek faaliyet alanlarının bir çok hukuk devleti seviyesine kavuşturulmasını, ağır vergi yükünün azaltılmasını sağlayacak yasal değişikliklerin yapılması için TBMM. de bulunan tüm siyasi Partilere çağrımızı tekrarlıyoruz. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın sorunları çözülmeden beklenen ve özlenen yargı kalitesine ve gerçek Adalete erişmek mümkün olmayacaktır.

 

    Kamuoyu ile saygı ile paylaşırız.

26.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.