AMASYA

AralıkOcakŞubat
70 BARODAN 121 TEMSİLCİNİN KATILIMIYLA "ARAMA KONFERANSI" GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 14.11.2017 | Okunma Sayısı: 254 | | |
 Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi ve Avukat Hakları Merkezi tarafından 11 Kasım 2017 tarihinde "Arama Konferansı" gerçekleştirildi. 70 barodan 121 temsilcinin katıldığı konferansta; arama, el koyma, yakalama, gözaltı, savcılık, sorgu, duruşma aşamasındaki sorunlar, tutukevlerinde yaşanan sorunlar ve serbest masa olmak üzere dokuz masa konusu yer aldı.

OHAL sürecindeki soruşturma ve kovuşturmalarda avukatların savunma hakkının kısıtlanmasına yönelik yaşanılan sorunların ve çözüm önerilerinin de tartışıldığı toplantının açılışını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı. Konferansı düzenleyen İnsan Hakları Merkezi'ne ve Avukat Hakları Merkezi'ne, bu merkezlerin Koordinatör Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Eyyüp Sabri Çepik ile Av. Gültekin Uzunalioğlu'nun şahsında teşekkür eden Feyzioğlu şöyle konuştu: "Ben bu toplantıdan çıkacak sonuç raporunun çok etkili olacağını düşünüyorum. Bu raporu, üyesi olduğumuz tüm uluslararası kuruluşlara ve Avrupa Konseyi'ne göndereceğiz."

Somut olaylarla sorunların tespit edildiği ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıya; Baromuzu temsilen Baro Başkan Yardımcımız Av. Cem KILIÇ, Genel Sekreterimiz Av. Barış KOÇAK ve Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Onur BOLAT katılmışlardır.

Av. Cem KILIÇ Sorgu (6.Masa), Av. Barış KOÇAK (Savcılık) ve Av. Onur BOLAT'da Duruşma Aşamasındaki Sorunlar (7.Masa) konulu masalarda görev almışlardır.

21.01.2018 Pazar