5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ ÇELENK KOYMA TÖRENİ VE KOKTEYL GERÇEKLEŞTİ.
Tarih: 5.04.2017| Okunma Sayısı: 712

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BUGÜN SAAT 13.00’DE BARO BAŞKANIMIZ AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN VE MESLEKTAŞLARIMIZIN ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNMASI İLE TÖRENİMİZ GERÇEKLEŞTİ.

ARDINDAN SAAT 13.45’DE BAROMUZ AVUKAT EVİNDE AVUKATLAR GÜNÜ NEDENİYLE KOKTEYL DÜZENLENDİ.

KOKTEYLİMİZE; AMASYA VALİSİ SAYIN SALİH IŞIK, AMASYA CUMHURİYET HALK PARTİSİ MİLLETVEKİLİMİZ VE MESLEKTAŞIMIZ SAYIN AV. MUSTAFA TUNCER, TUGAY KOMUTANI SAYIN TANK.KR.ALB.ZAFER UĞUR, CUMHURİYET BAŞSAVCISI SAYIN EROL ÇELİK, ADALET KOMİSYONU BAŞKANI SAYIN MUHAMMED RAMAZAN AKSOY, EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN FAHRİ BULUT, İL JANDARMA KOMUTANI SAYIN J.ALB.SELAMİ AKŞİT VE VALİ YARDIMCI SAYIN NEVZAT SİNAN’DA KATILMIŞLARDIR.

AYRICA DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ DA ÇELENK KOYMA TÖRENİMİZDE VE KOKTEYLİMİZDE HAZIR BULUNMUŞLARDIR.

AMASYA BARO BAŞKANLIĞI’NIN AVUKATLAR GÜNÜ

BASIN AÇIKLAMASI

Olağanüstü Hal ve Referandum koşullarında AVUKATLAR GÜNÜ kutlamaktayız. Yargının, bu kadar tartışıldığı bir dönem de Avukatlık Mesleğinin kangren hale gelmiş sorunlarını tekrar anlatmanın bir farkındalık yaratmayacağını üzülerek görmekteyiz. Ülkenin acil olarak normalleşmesi ve Anayasa ile güvence altına alınmış, Evrensel Hukuk İlkelerinin esas alındığı yargılama süreçlerinin başlaması gerekmektedir. Avukatlık Mesleğinin sorunlarının çözümü ancak dış etkilerden uzak Hukukun Üstünlüğünün esas alındığı, bağımsız ve tarafsız yargılamalar ile mümkün olabilecektir.

Referandum sürecinde, Milletin onayına sunulan Anayasa Değişikliğine ilişkin özellikle güçler ayrılığı, Yargı bağımsızlığı ve partili Cumhurbaşkanı kavramlarına ilişkin tereddüt ve endişelerimizi ifade etmiştik. Anayasaların toplum sözleşmeleri olma ve toplumun tüm bireyleri üzerinde birleştirici özelliklerini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Referandum da EVET yönünde tercihte bulunan da, HAYIR yönünde tercihte bulunan yurttaşlarımızda eşit Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Unutulmamalıdır ki, Referandum sonucu ve tercihler ne olursa olsun 17 Nisan sabahından itibaren birlikte yaşamaya, birlikte sevinmeye, birlikte üzülmeye devam edeceğiz. Farklılıklarımız Türk Milletinin zenginliğidir, güzelliğidir ve en önemli gücüdür.

Bu duygu ve düşünceler ile Hukuk ve Adalet Mücadelesi veren tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

BARO BAŞKANI Av.A.MELİK DERİNDERE