AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE'NİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 1.04.2015| Okunma Sayısı: 2117

 

 

AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN

BASIN AÇIKLAMASI

 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ’ın şehit edilmesi ile sonuçlanan menfur ve kabul edilemez saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yargı camiasına başsağlığı diliyoruz.

            Avukatı, Hakim ve Savcısı ile büyük fedakarlıklarla Adaletin gerçekleşmesi için mücadele eden tüm meslektaşlarıma yaptıkları hukuk mücadelesinden dolayı takdirlerimi sunuyorum.

            Hiçbir gerekçe bu mücadelenin içinde olan meslek mensuplarımıza yapılan bu ve benzer saldırıları haklı kılamaz. Yargının kurucu unsuru olan Hakim, Savcı ve Avukatlar birlik ve beraberlik içinde ve kararlılıkla hukuk mücadelesine devam edeceklerdir.

            Bununla birlikte saldırının Avukat camiasını zedeler nitelikte yapılan açıklamaları üzüntü ile karşılamaktayız. Güvenlik zafiyetlerinin özrünü kapatmak için Avukatlık mesleğini zan altında bırakan açıklamalar kabul edilemez. Avukatlık mesleği, hakim ve savcılıkla eş değer yargının bir unsuru olduğu unutulmamalı, mesleğimizi rencide edici açıklamalardan kaçınılmalıdır.

            Kamuoyuna saygı ile sunulur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.