AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 29.04.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1822


 
         AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK
DERİNDERE’NİN
1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
 

         Emek ve Emekçi kavramı sermayeye dayalı olmayan tüm iş ve çalışanları kapsar. Sokak süpüren emekçidir, memur emekçidir, kolluk güçleri ve polis emekçidir, adliye çalışanları emekçidir ve MESLEKTAŞLARIM AVUKATLAR DA HUKUK EMEKÇİLERİDİR. Bu çerçeve de tüm emekçilerin bayramını kutluyorum.

          Sosyal Devlet ilkesi gereği koruma altında olan emekçi hakları ile bu doğrultudaki sendikal hakların kullanılmasında ne yazık ki ülkemiz, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ortalamalarının altında yer almaktadır. Gerek devlet, gerekse toplum olarak emek ve emekçi haklarına sahip çıkılmadığı sürece, sosyal devlet ilkesi ve sendikal haklar diğer birçok hak gibi sadece Anayasa kitapçığının yapraklarında yazılı birer temenninin ötesine geçemeyecektir.


          Tüm emekçilerin ve birer hukuk emekçisi olan meslektaşlarımın işçi ve emekçi bayramlarını bir kez daha kutlar, emeğe ve emekçiye daha fazla saygı duyulan, emekçinin de emeğinin karşılığını aldığından emin olduğu günlere ulaşılmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.   


 
 

26.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.