AMASYA BAROSU'NUN 6331 SAYILI YASA GEREĞİNCE RİSK DEĞERLENDİRMESİNİN YAPILMASI HAKKINDAKİ DUYURUSU
Tarih: 17.06.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 2218

AMASYA BAROSU’NUN

6331 SAYILI YASA GEREĞİNCE

RİSK DEĞERLENDİRİLMESİNİN YAPILMASI HAKKINDAKİ DUYURUSU

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 31 Aralık 2012 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir. Yasa gereğince iş yerinde sigortalı çalışanı olan Avukatların uyması zaruri olan hususlar aşağıda belirtilmektedir.

a)      Söz konusu yasa bürosunda sigortalı çalışanı olan avukatları kapsamaktadır.

b)      Yasa gereğince iş güvenliği uzmanı belgesine sahip kişiler tarafından 30.06.2013 tarihine kadar risk değerlendirilmesi yaptırılması gerekmektedir. (Bu ayın sonuna kadar)

c)       30.06.2013 tarihine kadar risk değerlendirmesi yapılmaması halinde yaptırmayan işverene 3.000,00 TL’sı, aykırılığın devam ettiği her ay için 4.500,00 TL’sı idari para cezası uygulanacaktır.

d)      Hazırlanan risk değerlendirme dokümanı tehlike sınıfına göre değerlendirildiğinde az tehlikeli işlerden sayıldığından avukatlar açısından 6 yılda bir yenilenecektir.

e)      Hazırlanan risk değerlendirme dokümanının herhangi bir kuruma bildirim yapılması yükümlülüğü bulunmamaktadır. İşveren tarafından denetimlerde gösterilmek üzere işyerinde saklanacaktır.

f)       Ayrıntısı yasada henüz düzenlenmemiş olmakla birlikte Haziran 2014 tarihinde işçi çalıştıran işverenlerin (avukatların) iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminden hizmet alımı yapacakları düzenlenmiştir.

Yukarıda ayrıntılı olarak belirtilen hususlarda meslektaşlarımızın 30.06.2013 tarihine kadar risk değerlendirmesi yapmak üzere Bakanlıkça verilmiş yetki belgesine sahip olan iş güvenliği uzmanlarınca risk değerlendirmesi yapmak zorunda olduklarını bu hususta gerekli girişimlerin ivedi olarak yapılması duyurulur. Saygılarımızla.

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

AMASYA BAROSU BAŞKANI