BARO BAŞKANIMIZ AV.A.MELİK DERİNDERE'NİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 11.06.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 2539

 

 

AMASYA BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

 

 

11 Haziran günü İstanbul Çağlayan Adliyesinde onlarca meslektaşımızın hukuka ve yasaya aykırı olarak, yaka paça ve cüppeleri ile,  kadın meslektaşlarımızın cinsiyetine dahi saygı gösterilmeden hoyratça göz altına alınmalarını, göz altı nedeni ne olursa olsun kabul etmiyor ve kınıyoruz. Demokratik hukuk devleti kavramının, olmazsa olmazı olan savunma mesleğine yapılan bu açık hukuksuzluk, biz avukatlara değil aslında demokrasi ve hukuk devleti anlayışına yapılmıştır. Halkın ve hakkın savunucusu olan avukatların mesleki sorunlarının çözümüne ilişkin adımların atılmadığı gibi, fiziki müdahalelerle sindirilmeye ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı görülmektedir. Avukatlık Kanunu’nun 58.Maddede vücut bulan “Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcısı denetiminde ve Baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görev alımına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında Avukatın üzeri aranamaz.” Açık hükmü karşısında yapılan gözaltılar ile avukatın dahi hukuki güvenliğinin kalmadığı bir ortam oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir. Hiç kimse unutmamalıdır ki, bir gün herkes uğradığı haksızlık karşısında savunma mesleğine ihtiyaç duyabilir. O ihtiyaç duyulan zamanda umarız özgür ve hukukun üstünlüğüne inanmış avukatlar ile karşılaşırlar. Amasya Barosu Avukatları olarak, hukukun üstünlüğü ve adaletin gerçekleşmesi için mücadeleye önceden olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğimizi Amasya halkı ile paylaşırız.

         Öte yandan yaklaşık 15 gündür başta büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm ülkede devam eden protesto ve eylemlerle ilgili sorunların demokrasinin sadece çoğunluğun isteklerinin değil her farklı kesim ve düşüncenin ifade bulunduğu bir kültür olarak benimsemek suretiyle, sağduyu ve demokratik hoşgörü ile çözülmesinin gerektiği, karşılıklı provokatif eylem ve söylemlerden kaçınılmasının zorunlu olduğu inancındayız.

 

 

Güzel ülkemizin geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasiden uzaklaştırılarak, karanlık mecralar içine çekilmek istenmesini, Türkiye için telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açacağı açıktır. Bu nedenle en kısa sürede tansiyonun düşürülmesi yolunda karşılıklı adımların atılmasını diliyor ve temenni ediyoruz.

         Kamuoyuna saygı ile sunulur.

 

 

                                      Amasya Barosu Yönetim Kurulu Adına

                                      Baro Başkanı

                                      Av.A.Melik DERİNDERE

 

 

                                      Amasya Barosu Yönetim Kurulu Adına

                                      Baro Başkanı

                                      Av.A.Melik DERİNDERE

 
 
 
 
 

26.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.