AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
Tarih: 21.04.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 2027

 

 

     AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN 23 NİSAN

     ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

 

 

     TBMM nin kuruluşunun 93.yılını ve Büyük Önder M.Kemal Atatürk tarafından Türk Milletine Çocuk Bayramı olarak armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın mutluluğu ve onurunu yaşamaktayız.

 

     Büyük zorluklar altında verilen Milli Mücadelenin en önemli aşamalarından birisi olan ve Kurtuluş Mücadelesi sonrasında kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelini oluşturan Millet Meclisinin açılışı ve millet iradesine dayalı yönetim şeklinin ilk işareti olması günün anlam ve öneminin ne kadar farklı değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. Milli egemenlik kavramının sadece halkın kendi kendini yönetmesi ve vatandaşlık kavramlarını için de barındıran Cumhuriyet kavramı ile bütünleşmesi de ayrı bir önem arz etmektedir.

 

     Her zaman büyük mücadelelere sahne olmuş bölge coğrafyasında Milli Birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan M.Kemal Atatürk ve Arkadaşlarının  başarıya ulaştırdıkları mücadelenin öneminin bilinci ile Millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyetinin bölünmeden, sonsuza kadar yaşaması gerekliliğini bir kez daha vurgulayarak, Amasya Halkının ve meslektaşlarımın Bayramını en derin sevgi ve saygılarımla kutluyorum.        

26.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.