15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ MESAJI
Tarih: 14.07.2021| Okunma Sayısı: 1027

 

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde hain bir darbe girişimi yaşanmış, FETÖ terör örgütü ve bu örgüte mensup bir kısım üniformalı hain teröristler kendisine ülkemizin güvenliğini korumak için emanet edilen silahların, tankların namlusunu halkımıza çevirme ihanetini göstermiştir. 
Milletlerin tarihlerinde kader anları, dönüm noktaları vardır. Bu kritik anlardaki tavır ve duruşlarıyla toplumlar, geleceklerine yön verir; millet olmanın, kardeşliğin, aynı kaderi paylaşmanın şuuruna varır.

Sultan Alparslan ve ordusunun Malazgirt’te kazandığı zafer ile Anadolu’ya tutunan Türk Milleti, Fatih Sultan Mehmet ve kutlu ordusunun İstanbul’u fethi ile hakimiyetini imparatorluğa evirmiş lakin 20.Yüzyılın başında aynı coğrafyada emperyalist güçlere karşı bir ölüm-kalım mücadelesi vermek zorunda kalarak Anadolu topraklarında adeta küllerinden yeniden doğmuştur.

Bu istiklal mücadelesinin verilmesi ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu şüphesiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yol arkadaşlarının ve onlara güvenerek her türlü desteği veren fedakar milletimizin başarısıdır. Başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm İstiklal Harbi kahramanlarımızı ve devletimizin kurucularını rahmet dileklerimizle ve minnetle yâd ediyoruz.

15 Temmuz destanı Türk Milleti olarak kazandığımız zaferlerimizin günümüzdeki son halkasıdır. 15 Temmuz gecesi milletimiz, tıpkı bir asır evvel Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde olduğu gibi bağımsızlığına, onuruna ve istikbaline kast eden elleri kırarak, bir kez daha iradesine sahip çıktı. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla Türk Milletinin her bir ferdi, o gece tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak yekvücut halinde FETÖ'nün işgal teşebbüsünü püskürtmüştür.

Siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri, milletimizin fedakârlığı, cesareti ve mücadelesi sayesinde demokrasi zaferine dönüşmüştür.

Şüphesiz bu zaferde en büyük pay sahibi "Gün, vatana sahip çıkma günüdür" diyerek tanklara, uçaklara, ölüm kusan silahlara meydan okuyan aziz şehitlerimiz ile gazilerimizdir.
Amasya Barosu olarak ülkemizde demokrasinin hakim olması, sorunların hukuk ve siyaset temelinde çözülmesi dileği ile 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz.


26.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.