12 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞUN FİDYE İÇİN KAÇIRILIP ÖLDÜRÜLMESİ BASİT BİR ASAYİŞ VAKASI OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR

Mersin’de 12 yaşında bir çocuk fidye için kaçırıldıktan sonra öldürülmüÅŸtür.

YaÅŸamın deÄŸerli olduÄŸu bilincinden giderek uzaklaÅŸan, kiÅŸisel menfaatleri ve parayı her ÅŸeyin önünde gören olumsuz ruh halinin günlük hayatımıza yansımalarını her gün görüyoruz. Bu anlayış toplumu her geçen gün daha büyük bir ÅŸiddet sarmalının içerisine soktuÄŸu gibi bu sarmal en çok da kadınları ve çocukları hedef almaktadır.

12 yaşındaki bir çocuÄŸun ailesinden fidye için kaçırılıp bir binanın bodrum katında öldürülmesi basit bir asayiÅŸ vakası olarak görülmemelidir. Üstelik benzer birçok olayda olduÄŸu gibi burada da çocuÄŸu tarif ederken, kendisinin ya da ailesinin etnik kimliÄŸinin, nereden geldiÄŸinin dile getirilmesi ayrımcılığa zemin hazırlamakta ve insanların doÄŸuÅŸtan gelen temel hakları olduÄŸu gerçeÄŸinin önüne geçmektedir.

Bir insanın, bir çocuÄŸun öldürüldüÄŸü unutulmadan, çocukların hayatını korumakla görevli devletin ve kolluk güçlerinin, toplumun ve bireylerin, katledilen çocuÄŸun ailesinin nereli olduÄŸuna deÄŸil yaÅŸam hakkının elinden alınmış olmasına odaklanması, çocukların ve tüm insanların yaÅŸam hakkı baÅŸta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerinin korunması çabasının gösterilmesi gerektiÄŸini bir kez daha dile getiriyoruz. Åžüpheli tutuklanmış olup biz aÅŸağıda imzacı Barolar olarak yasal süreci Mersin Barosu ile birlikte takip edeceÄŸimizi, kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.