TBB ACİL DESTEK MERKEZİ DEPREM FELAKETİNDEN ETKİLENEN MESLEKTAŞLARIMIZA DESTEK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR: DAYANIŞMAYLA AYAĞA KALKACAĞIZ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu, büyük can ve mal kaybına neden olan 6 Şubat depreminin hemen ardından Ankara’da Birlik binasında kurulan Acil Destek Merkezi aracılığıyla, depremden etkilenen meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için çalışmalarını var gücüyle sürdürüyor.

TBB Başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyelerinin koordinasyonunda, tüm çalışanlarımızın katılımıyla hizmetlerine başlayan Acil Destek Merkezi, deprem bölgesindeki barolarımızın ve meslektaşlarımızın bir telefon ötesinde bulunuyor.

6 Şubat depreminden sonra hemen oluşturulan Acil Destek Merkezi, meslektaşlarımızın hayatlarını doğrudan etkileyen en temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı hummalı çalışmayı ara vermeksizin sürdürüyor.

Acil Destek Merkezi aracılığıyla;

* Göçük altında kalan veya ulaşılamayan avukat ve avukat yakınlarının Acil Destek Merkezimize bildirilmesi çağrısı yapılmış, gelen ihbarlar neticesinde; çözüm üretilmesi amacıyla başta AFAD olmak üzere yetkili mercilerle görüşme ve yazışmalar gerçekleştirilmiştir.

* Felaketten etkilenen tüm meslektaşlarımızın barınma ve transfer ihtiyaçları imkanlar sonuna kadar kullanılarak karşılanmaya çalışılmış, bunun yanı sıra TBB tarafından sağlanan ayni yardımlar dayanışma kapsamında deprem bölgesine ulaştırılmıştır.

* Barınma ihtiyacı olan meslektaşlarımız ile bu meslektaşlarımızı evinde misafir etmek isteyen 1311 avukatın talepleri, ailesiyle birlikte barınma ihtiyacı olan 180 meslektaşımızın talebiyle eşleştirilmiştir. Bu çerçevede, konutta misafir edilen avukat ve avukat yakını sayısı 922 olmuştur. Ayrıca, 700 avukat ve yakınına da TBB Litai Konukevi ile diğer misafirhanelerde barınma imkânı sağlanmıştır.

*Ayrıca deprem bölgesindeki barolarımız ve meslektaşlarımız için konteyner, çadır, soba, battaniye ve portatif tuvaletler ile diğer yardım malzemeleri tedarik edilerek bir kısmı gönderilmiş, diğer kısmı da peyder pey deprem bölgesine gönderilmeye devam edilmektedir.

VİDEOYU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ