TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ (TBB) TARAFINDAN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN VE İKİ GÜN SÜRECEK OLAN “ÇOCUK ADALET SİSTEMİNİN GELECEĞİ” KONULU SEMPOZYUMA KATILDIK.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Çocuk Adalet Sisteminin Geleceği” konulu sempozyum, TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Üstün Dökmen “Çocuklar İçin Nasıl Bir Gelecek” başlıklı konferansının sunumunu yaptı.

TBB Çocuk Hakları Yürütme Kurulu Üyesi Av. Özcan Güven’in oturum başkanlığını üstlendiği “Çocuklar, Suçlar ve Geleceği” konulu panelde; Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Türkiye Ad Hoc Raportörü (2019) Av. Serhat Kaşıkara “Çocuklara Yönelik Yeni Nesil Suçlar ve Suçların Geleceği”, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Dr. Cengiz Apaydın “Alternatif Tedbirler”, Prof. Dr. Hakan Acar ile Prof. Dr. Yüksel Baykara Acar “Bütüncül Çocuk Koruma Anlayışı Çerçevesinde Çocuğun Korunması ve Çocuk Suçluluğu” konularındaki sunumlarını yaptılar.

Sempozyuma Baromuzu temsilen  Av. Damla Beste YALÇIN katıldı.