HAYVAN HAKLARI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.11.2022| Okunma Sayısı: 161

 

Geçtiğimiz gün Konya Bakımevine ait görüntülerde köpeklerin açlıktan birbirlerini yediklerini, bir bakımevi çalışanının kürekle birden fazla köpeğin kafasına vura vura onları öldürdüğünü vicdanımız kanayarak izledik. Bu görüntüleri hiçbir yüreğin kaldıramayacağı şüphesizdir.
Yitirdiğimiz her can için çok üzgünüz. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda bakımevleri, Bakanlıktan izin alınmak suretiyle kurulan ve hayvanların rehabilite edileceği bir tesis olarak tanımlanmaktadır. Ancak fiili durum bize bakımevlerinin bu düzenlemeden çok uzak olduğunu acı bir biçimde göstermiştir. Yine aynı Kanunun emredici hükümleri gereği; hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.
Görüntülere yansıyan insanlık dışı eylemleri gerçekleştiren kişilerin gereken cezayı alması, bakımevlerinin Kanuna uygun hale getirilerek masum canların yaşam hakkına ve ihtiyaçlarına azami saygı duyulan uygulamaların başlatılması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca Konya Barosunun verdiği hukuk mücadelesinde her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildiririz.

24.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.