GENİŞLETİLMİŞ 10.KARADENİZ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI DÜZCE'DE GERÇEKLEŞTİ.
15 TEMMUZ 2017 TARİHİNDE DÜZCE'DE GERÇEKLEŞEN GENİŞLETİLMİŞ 10. KARADENİZ BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA BARO BAŞKANIMIZ AV.A.MELİK DERİNDERE'NİN YANI SIRA TB.B. DELEGELERİMİZ AV. HASAN KOPARAN VE AV. NURİ MURAT POLAT' DA KATILMIŞLARDIR.
 
 AYRICA BARO BAŞKANIMIZ AV.A.MELİK DERİNDERE, DÜZCE BARO BAŞKANI AV.AZADE AY'A HEDİYEMİZİ TAKDİM ETMİŞLERDİR. 
 
 
KARADENİZ BAROLARI TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ
 

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde FETO/PDY olarak adlandırılan silahlı terör örgütünün kanlı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Darbe girişiminin 1. Yıldönümünde toplanan Karadeniz Baroları Baro Başkanları bu darbe girişimi sırasında yitirdiğimiz şehitleri bir kez daha rahmetle anarken gazilerimize de minnet duymaktadır.

15 Temmuz darbecileri Türkiye Cumhuriyetine, Demokrasiye ve onun kurumlarına yönelik Anayasal düzeni ortadan kaldırmayı amaçlamışlardır.

Yıllardır Ülkemizin tüm kurumlarında sinsice ve ustaca örgütlenen bu yapının tespiti ve hukuki yöntemlerle tasfiyesi kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Darbenin faillerinin tespiti yargılanması ve cezalandırılması yargımızın temel görevidir. Bu yargılamalar sırasında Hukukun Evrensel ilkelerini, adil yargılanma ve savunma hakkının gözetilerek bağımsız, saydam olarak yapılacak yargılamalar bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz Adalete, Hukuka ve Yargıya olan güvenimizin yeniden kazanılmasını sağlamalıdır.

Darbeden 1 yıl sonraki süreçte Barolar olarak Demokrasiye, Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kazanımlarına bir kez daha bağlı kalarak, hukukun üstünlüğüne inanarak yeni darbeler ile karşılaşmamak için her türlü darbenin ve hukuk ihlalinin karşısında duracağımızı beyan etmekteyiz. Ortak aklı kullanarak Adalete ve Hukuka saygılı bir yargılama savunma mesleğimizi de güçlendirecek olup bu yargılamaların Türk Adaletine yakışır bir biçimde sonlandırılması tüm hukukçuların dileğidir.

Bu vesile ile bir kez daha illegal yapılanmalara ve bu yapılanmaların sonucu olan darbelere karşı durmayı Barolar olarak kamu ile paylaşmayı görev bilmekteyiz. Saygılarımızla 15.07.2017

 
 
 

Düzce Baro Başkanlığı              Karabük Baro Başkanlığı

Amasya Baro Başkanlığı           Kastamonu Baro Başkanlığı

Artvin Baro Başkanlığı              Kayseri Baro Başkanlığı

Bartın Baro Başkanlığı              Kırıkkale Baro Başkanlığı

Bolu Baro Başkanlığı                Ordu Baro Başkanlığı

Çankırı Baro Başkanlığı             Sakarya Baro Başkanlığı
Çorum Baro Başkanlığı             Samsun Baro Başkanlığı

                                                    Sinop Baro Başkanlığı

Erzincan Baro Başkanlığı           Sivas Baro Başkanlığı

Giresun Baro Başkanlığı            Trabzon Baro Başkanlığı

Gümüşhane-Bayburt Baro Bşk.  Zonguldak Baro Başkanlığı