BARO BAŞKANLIĞIMIZDAN SUÇ DUYURUSU

TVNET İSİMLİ TELEVİZYON KANALINDA 07.05.2017 TARİHİNDE YAYINLANAN DERİN TARİH İSİMLİ PROGRAM ESNASINDA TARİHÇİ OLDUĞU İDDİASIYLA KONUŞMACI OLARAK PROGRAMA KATILAN SÜLEYMAN YEŞİLYURT ADLI KİŞİNİN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E YÖNELİK TARİHİ GERÇEKLERDEN UZAK AĞIR HAKARET İÇERİKLİ İFADELER  NEDENİYLE ADI GEÇEN ŞAHIS HAKKINDA YÖNETİM KURULUMUZUN 09.05.2017 TARİH VE 138 SAYILI KARARI İLE BARO  BAŞKANIMIZ AV.A.MELİK DERİNDERE, BARO BAŞKAN YARDIMCIMIZ AV.CEM KILIÇ, YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ AV. AYKUT GÖREN VE AV.EYÜP ERDAL KARAŞAR TARAFINDAN AŞAĞIDA SUNULAN DİLEKÇE İLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞ VE ŞİKAYETÇİ OLUNULMUŞTUR.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

AMASYA

ŞİKAYETÇİ : Amasya Baro Başkanlığı adına Baro Başkanı Av.A.Melik DERİNDERE

Amasya Adliye Sarayı Kat:1 AMASYA

ŞÜPHELİ : Süleyman YEŞİLYURT Açık adresi bilinmemekle birlikte TVNET isimli televizyon kanalı

Maltepe mah. Fetih cad. No: 6 Daire: 5 Topkapı/Zeytinburnu/İSTANBUL

SUÇ TARİHİ : 07.05.2017

SUÇ : 5816 sayılı Kanuna muhalefet

KONU : Şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılmak suretiyle şüpheli hakkında cezalandırılması talebiyle kamu davası açılması talebidir.

OLAYLAR :1- TVNET isimli televizyon kanalında suç tarihinde yayınlanan DERİN TARİH isimli program esnasında tarihçi olduğu iddiası ile konuşması olan şüpheli Süleyman Yeşilyurt’un Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Mustafa Kemal ATATÜRK’e yönelik olarak tarih ve gerçeklerden uzak ağır ve hakaret içerikli ifadelerde bulunmuştur. Şüpheli “Mustafa Kemal İzmir’de bir müsamerede Afet İnan’ı görür. Afet İnan’ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Beyi çağırtarak der ki ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bir Ziraat Müdürü’nün kızı, bir dönemde milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdürünün hem milletvekilinin kızını almak, eli vicdana koyacağız. Afet İnan, Latife Uşakkizade’den sonra Çankaya’nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir. Çankaya’nın nikahsız first lady’ sidir.” Demek suretiyle Büyük Önder Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e açık ve aleni bir şekilde küçümseyerek manevi şahsiyetine HAKARETTE bulunmuş ve 5816 sayılı ATATÜRK aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanunun ilgili maddelerini ihlal etmiştir.

2- Baromuz Yönetim Kurulu’nun 09.05.2017 tarih ve 138 sayılı kararının da dikkate alınarak ve her ne kadar 5816 sayılı yasa hükümlerinin resen tatbiki esas olmakla birlikte dilekçenizim bir şikayet ve ihbar olarak değerlendirilmesi ve sanık veya sanıklarla ilgili gerekli soruşturmanın açılmak suretiyle şüpheli hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep etmek zorunda kalınmıştır.

SONUÇ VE TALEP : Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına Amasya Baro Başkanlığı adına saygı ile arz ve talep eyleriz. 09.05.2017

Amasya Baro Başkanlığı Adına

Av.A.Melik DERİNDERE