BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE'NİN BASIN AÇIKLAMASI

 

 

       BARO BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLEN

       AVUKAT A.MELİK DERİNDERE’NİN BASIN AÇIKLAMASI

 

 

       Amasya Barosunun 13.10.2012 Tarihli Olağan Genel Kurulu’nun başarı ile sonuçlanmasında emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyor, Baro organları ile Barolar Birliği Delegeliğine seçilen meslektaşlarımı kutluyorum.

 

       Amasya Barosunun Anayasanın 2. ve 3. Maddelerinde vücut bulan Devletin temel ilkelerine ve özellikle Hukuk Devleti ve Ülkenin bölünmez bütünlüğü hususlarındaki hassasiyeti ile haksızlığa karşı duruş ve tavrı önceden olduğu gibi yeni dönemde de devam edecektir.

 

         Hukukun üstünlüğünün sağlanması ancak savunma görevinin hiçbir baskı altında olmadan özgür bir şekil de gerçekleştirilmesine bağlıdır. Savunma mesleğini icra eden Avukatların Yasalar ile verilen haklarının kullanılmasında ve Avukatlık mesleğinin gelişiminde ulaşılan başarı kuşkusuz sadece Avukatları değil tüm toplumu ilgilendirmektedir. Baromuz biriken mesleki sorunların çözümü için, Kurumsal işbirlikleri başta olmak üzere Avukatlık Kanunun Baromuza vermiş olduğu hak ve yetkilerin tamamı kullanılmak suretiyle, başta Yönetim Kurulunda görev yapacak arkadaşlar ile Baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızın verecekleri güç ve katkılar ile birlik ve beraberlik içinde, yapıcı ve çözüme yönelik çalışmaları en kısa sürede başlatacaktır.

 

       Uzun süre Baro Başkanlığı görevini başarı ile yürüten ve tekrar aday olmayan çok değerli Baro Başkanımız Av.Adnan Hasip Yalçın ile Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulları ve Barolar Birliği Delegesi olarak görev yapmış meslektaşlarıma, Başkanlık yarışında yapmış oldukları katkı ve çalışmalar nedeniyle de Av.Bahadır Tekeş ve Av.Sadettin Şahin’e de ayrı ayrı teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.