ADLİYELERİN AÇILIŞ TARİHİNİN ERTELENMESİ NEDENİ İLE AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU EK TEDBİRLER İÇEREN KARARI

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU KARARI

KARAR TARİHİ:29/04/2020 KARAR NO:2020/64

Amasya Barosu Yönetim Kurulu, Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE Başkanlığında gündemdeki konuları görüşmek üzere  toplandı;

Dünya çapında yaşanan korona virüs salgını nedeniyle oluşan

olumsuz sürecin ve tüm ülkede uygulanan tedbirler kapsamında, adalet hizmetlerinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 15.06.2020 tarihine kadar durdurulmasına karar verilmiştir. Yaşanan süreçte en büyük sıkıntıyı yaşayan meslek grubu içerisinde Avukatlık hizmeti veren meslektaşlarımız olduğu şüphesizdir. Yaşanan süreçle ilgili her ne kadar Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 19.03.2020 tarih ve 2020/54 sayılı kararı ile ilgili makamlara alınması gereken tedbirleri içerir yazı yazılmasına karar alınmış ve bu karar kapsamında ilgili yazılar yazılmış ise de yaşanan sürecin uzaması ve yukarıda belirttiğimiz şekilde adalet hizmetlerinin 15.06.2020 tarihine kadar durdurulması karşısında Yönetim Kurulumuz tarafından aşağıda, meslektaşlar ve adalet hizmetleri ile ilgili belirtilen hususları içine alır şekilde EK TEDBİRLER alınmasına, ek tedbirler alınması için T.C Cumhurbaşkanlığı, T.C Adalet Bakanlığı, TC. Hazine ve Maliye Bakanlığı, TC. İçişleri Bakanlığına, T.C Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bu yönde yazılı talepte bulunulmasına ve konunun ayrıca TBB Başkanlığına da bilgi için iletilmesine,

Oybirliği ile karar verildi.

A – MESLEKTAŞLAR İLE İLGİLİ TEDBİRLER.

B- ADALET HİZMETLERİ İLE İLGİLİ TEDBİRLER.

Baro Başkanı

Av.Ahmet Melik DERİNDERE