AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU 2016-2018 DÖNEMİ ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU VE AMASYA BAROSU EKİM 2018- EKİM 2020 DÖNEMİ BÜTÇE TASARISI

 

AMASYA BAROSU YÖNETÄ°M KURULU

2016-2018 DÖNEMÄ°

ÇALIÅžMA (FAALÄ°YET) RAPORU

 

             DeÄŸerli MeslektaÅŸlarımız,

 

            Öncelikle, 2016 yılı OlaÄŸan Genel Kurulumuz da olup da ÅŸuan aramızda bulunmayan, kayıplarımız Av.Nail EREN, Av. Sencer Aydın ÇITIR,  Av. Ali BÄ°ÇER ve Av. Musa KUNT’a bir kez daha rahmet, Camiamıza sabırlar dileriz. MeslektaÅŸlarımızın yerleri dolmayacak ama her daim yüreklerimizde saygı ile yaÅŸayacaklar ve anılacaklardır.

 

           DeÄŸerli MeslektaÅŸlarımız,

 

           Gerek Ülkemiz gerekse mesleÄŸimiz çok zor günlerden geçmektedir. Bir taraftan ekonomik ve baÄŸlantılı sosyal sorunlar bir taraftan Demokratik yaÅŸamımızda yapılan kısıtlamalar, ifade özgürlüÄŸünde geriye dönüÅŸ ve tarafsız ve bağımsız yargı vurgularına karşın yargısal sorunlar. Yargımız ne yazık ki 15 Temmuz hain darbe giriÅŸiminin ardından hızlı bir yapılaÅŸmaya sokulmaya çalışılmış, mesleÄŸe yeni adım atan hakim ve savcıların acele ile seçilerek, stajlarını dahi tamamlamadan görev almaları ile baÅŸlayan yeni süreçte büyük zarar görmesine neden olmuÅŸtur. Yargı ve Hukuk güvenliÄŸinin saÄŸlanamamış olması, yargıya güvenin hızla erimesi, üst düzey yargı görevini yapanlar tarafından dahi kabul ediliyor olması ne yazık ki ÜLKEMÄ°ZÄ°N VE DEVLETÄ°MÄ°ZÄ°N EN BÜYÜK BEKAA sorunu haline gelmiÅŸtir. Çözümü en kolay davalarda dahi görülen haksızlıklar ve yetersiz yargılamalar, yargılamayı yapanların iyiniyetlerine karşılık sorunu çözmekten öte yeni sorunlara neden olmakta, yargılamalar uzamaktadır. Yargı güvenliÄŸinin olmadığı ve yargıya güvenin azaldığı bir dönem de, haksızlığa uÄŸradığını düÅŸünen kiÅŸi veya kurumların yargıya baÅŸvurmalarında bir azalma olması da normal karşılanmalıdır. Böylesi bir ortam da her geçen gün artan mesleki sorunların çözülememiÅŸ olması ve mesleÄŸin aÅŸağıda belirteceÄŸimiz sorunlarının üst üste konulması ile adeta sürdürelemez hale gelmesine neden olmaktadır. Yargının sorunları çözülmeden ve ADÄ°L YARGILANMA ve YARGIYA GÜVEN saÄŸlanmadan mesleki sorunların kalıcı bir çözüme ulaÅŸmasını mümkün görmemekteyiz. En önemli mesleki sorunlarımızı ÅŸöyle tespit etmek mümkündür;

 

            1-Avukat sayısının hızla artışı artışla paralel olarak mesleki kalitenin de hızlı bir ÅŸekilde düÅŸmesi, avukata olan güveni azalttığı gibi mesleÄŸin sürdürülebilirliÄŸini hızla ortadan kaldırmaktadır. Bu nedenle mesleÄŸe giriÅŸ sınavının gerçekleÅŸtirilmesi ve bir sınırlama getirilmesi ivedi ve elzemdir.

 

           2-Avukat sayısının hızlı artışına karşılık olarak meslek faaliyet alanlarının azalması ve sınırlı kalması, yeni iÅŸ ve çalışma alanlarının açılmaması ekonomik olarak da mesleÄŸin yapılamaz noktalara gelmesine neden olmaktadır. Bu nedenle meslek faaliyet alanlarının hızla artması, evrensel örneklerine ulaÅŸması saÄŸlanmalıdır.

 

          3-MeslektaÅŸlarımızın büyük bir özveri ile GÖNÜLLÜLÜK ESASINA göre gerçekleÅŸtirdikleri CMK. Hizmetlerinin bir angarya olmaktan çıkarılması TBB. Tarafından her yıl açıklanan Avukatlık Asgari Ücret tarifelerindeki sınırlara ulaÅŸtırılması ADÄ°L YARGILANMA hakkının da bir gereÄŸidir.

 

         4-Avukatlık görevi bir adalet hizmeti olması nedeniyle, Avukatlık ücretlerine uygulanan ve genellikle müvekkilden alınamayan KDV nin makul seviyelere çekilmesi ve avukatların vergi toplama aracı olarak görülmesinden vazgeçilmesi gerekmektedir.

 

          Bunların yanında, belli bir kıdeme ulaÅŸmış meslektaÅŸların mesleklerini Avrupa Konseyine Üye ülkelerde herhangi bir sınırlama olmaksızın yapabilmeleri için YEŞİL PASAPORT almalarına olanak saÄŸlayan yasal düzenleme yapılmalı, kamu da görev yapan meslektaÅŸlarımızın Hakim ve Savcılara tanınan haklardan ve ek göstergelerden yararlanmaları saÄŸlanmalıdır.  

 

         

 

          DeÄŸerli MeslektaÅŸlarımız,

 

          Baromuz, sizlerden aldığı destek ile Baromuzun kurumsal yapısını güçlendirmeye, özellikle eÄŸitim çalışmaları baÅŸta olmak üzere mesleki faaliyet ve çalışmalarına her geçen gün artırarak devam etmektedir. Özellikle TBB. EÄŸitim Merkezi ile müÅŸtereken ve ayrı olarak Baromuz organizesinde Meslek içi eÄŸitimler, güncel Hukuki geliÅŸmeler ile meslektaÅŸlarımızın ihtiyaçları dikkate alınmak suretiyle planlanmakta ve gerçekleÅŸtirilmektedir. Ayrıca Baromuz bünyesinde staj eÄŸitimlerini alan Stajer Avukatlarımız için Staj EÄŸitim Merkezimiz özellikle pratiÄŸe yönelik eÄŸitimlerini Staj EÄŸitim Merkezi BaÅŸkanı Av.Adnan Hasip Yalçın ve Av.Kadir Akıllıgil Yönetiminde sürdürmektedir. Her iki meslektaşımız ile EÄŸitim Merkezinde görev yapan meslektaÅŸlarımıza ayrı ayrı teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz.

 

         Genç meslektaÅŸlarımızın özellikle mesleÄŸin başında yaÅŸadıkları sorunları yakından bilmekte ve takip etmekteyiz. MesleÄŸin başında yaÅŸanan güçlüklerin çözümü için kendileri ile birlikte her soruna ayrı ayrı çözüm üretmeye çalışmakta, Gençlik Meclisinin faaliyetlerine Baro olanakları elverdiÄŸi ölçü de katkı da bulunmaya gayret etmekteyiz.

 

         Stajer Avukat MeslektaÅŸlarımızın, 2016 yılında düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal DuruÅŸma Yarışmasında ilk kez Karadeniz Bölgesi birinciliÄŸi ve Türkiye Finallerinde elde ettikleri Türkiye 2.liÄŸi baÅŸarıları bizler için büyük mutluluk ve övgü kaynağı olmuÅŸtur. Bu baÅŸarıya imza atan genç meslektaÅŸlarımız Av.Narin Ezgi Saray, Av.Kadriye Hilal UludaÄŸ, Av.Gülsüm Cansu DikkaÅŸ, Av.Numan Koca'ya ve takım çalıştırıcıları Av.Adnan hasip Yalçın ve Av.Aykut Gören’e ayrı ayrı teÅŸekkürlerimizi sunarız. Yine aynı yarışmanın 2017 yılı Karadeniz Bölgesi Elemelerinde Baromuzu Temsilen Stj.Av. Uhut Hamza Dirken, Stj.Av. Åžeyma Kul, Stj.Av. Hatice BozdoÄŸan Ve Stj.Av. Kübra ArmaÄŸan’dan oluÅŸan takımımız  Bölge elemelerinde 2.liÄŸi kazanmışlar ve bizlerin yine gurur kaynağı olmuÅŸlardır. Takım çalıştırıcı olarak görev yapan Av.Umut Yolcu’ya da ayrıca teÅŸekkür ediyoruz.

 

         Öte yandan, Baromuz tarafından organize edilen sosyal ve sportif alanlardaki çalışmalarda geçtiÄŸimiz dönemde devam etmiÅŸtir. Amasya Barosu Türk Halk MüziÄŸi korosu çok baÅŸarılı bir konser verirken ve Amasya Barosu Futbol takımı katıldığı son Karadeniz Baroları Futbol Turnuvasında 4. Olmayı baÅŸarmıştır. Müzik topluluÄŸumuz ve futbol takımımıza, takım çalıştırıcı Av.Alparslan NalbantoÄŸlu’na teÅŸekkürlerimizi sunarız.

 

           Baromuz BaÅŸkan ve Yönetim Kurulu olarak meslektaÅŸlarımızın tüm sorunları ile yakında ilgilenilmekte özellikle meslektaÅŸlarımıza yönelik haksız ÅŸikayetlerin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmalarımız sayesinde disiplin dosyalarında sayımızın artmasına karşılık  önemli  bir azalış saÄŸlanmıştır. Otokontrolü bizlerin yaptığı ve daha etik bir mesleki faaliyet alanı yaratmayı amaçlayan bu çalışmalarımız aynı disiplinle devam edecektir.

 

            TBB. Tarafından satın alınan ve özellikle EÄŸitim ve Sosyal ihtiyaçlarımızı karşılayacak olan YENÄ° HÄ°ZMET BÄ°NASI 2019 Yılında açılışı yapılarak hizmet vermeye baÅŸlayacaktır. Adliyeye yakın olması nedeniyle meslektaÅŸlarımızın geniÅŸ kullanımını saÄŸlayacağını düÅŸündüÄŸümüz hizmet binasının ÅŸimdiden Baromuza ve meslektaÅŸlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

 

             DeÄŸerli MeslektaÅŸlarımız;

 

             Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalar da Avukatlık Kanununun bize vermiÅŸ olduÄŸu hak ve yetkileri siz deÄŸerli meslektaÅŸlarımıza sunmak, mesleÄŸinizi herhangi bir sorun yaÅŸanmadan gerçekleÅŸtirmenizi saÄŸlamak amacıyla büyük özveri ile çalıştığımızı takdirlerinize arz eder, en derin sevgi ve saygılarımızı sunarız.

 

 

2017 YILI FAALÄ°YETLERÄ°

 

 

2018 YILI FAALÄ°YETLERÄ°

 

 

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERÄ°NDERE

 

BaÅŸk.Yard.

Av.Cem

KILIÇ

Genel Sekreter

Av.Barış

KOÇAK

Sayman

Av.Selim

SARAY

 

 

Üye

Av. Aykut

GÖREN

 

Üye

Av. K. Alpaslan

NALBANTOÄžLU

Üye

Av. Ayça

ÖZKEROÄžLU

Üye

Av. Ali

ATMACA

Üye

Av. Onur

BOLAT

 

 

 

 

 

AMASYA BAROSU

 EKÄ°M 2018- EKÄ°M 2020

 DÖNEMÄ° BÜTÇE TASARISI

 

 

GELÄ°RLER     : 1- Baro Yıllık Kesenekleri                              :   250.000,00TL

                          2- Baro GiriÅŸ Kesenekleri                               :     50.000,00TL

                          3- Bağış ve Sair gelirler                                  :    20.000,00TL

                          4- Genel Bütçe Faiz Geliri                              :       5.000,00TL

                          5- Fotokopi Geliri                                          :     10.000,00TL

                          6- Vekalet Pulu Dağıtım Payı                          :    275.000,00TL

                          7- GeçmiÅŸ Dönem Aidat Borcu.                     :   105.000,00TL

                           8- Ä°ktisadi Ä°ÅŸletme Geliri                               :     39.000,00TL

                                                                       TOPLAM        :   754.000,00TL

 

 

GÄ°DERLER    : 1- Yönetim Giderleri                       

                               a- Genel Kurul Giderleri                           :   40.000,00TL

                               b- Avukatlar Günü ve Haftası Giderleri     :   60.000,00TL

                               c- Baro KuruluÅŸ Günü Giderleri                  :   40.000,00TL

                               ç- Sportif Faaliyetler Giderleri                   :   50.000,00TL

                                 d- DiÄŸer Sosyal Etkinlik Giderleri            :   10.000,00TL

                                 e- Resmi ve Dini Bayram Gideri               :   10.000,00TL

                               f-  Araç Sigorta, Vergi, Bakım, Servis Gid. :   20.000,00TL

                               g- Araç Yıllık Yakıt Giderleri                    :   25.000,00TL

                               ÄŸ- Tiyatro Grubu Giderleri                        :     7.000,00TL

                               h- Müzik Grubu Giderleri                         :     7.000,00TL

                               Ä±- Seminer ve EÄŸitim Giderleri                   :   25.000,00TL

                               i- Temsil Giderleri                                    :   30.000,00TL

                               j-DemirbaÅŸ Giderleri                                 :    25.000,00TL

                               l- Dergi Giderleri                                      :    20.000,00TL

                              m- Staj EÄŸitim Giderleri                             :    20.000,00TL

                              n- Sosyal Sorumluluk Projeleri Gid.           :    10.000,00TL

      o- DiÄŸer Giderler                                        :    20.000,00TL

                         

                          2- Personel Giderleri                                      :  100.000,00TL        

                          3- Büro Giderleri                                          :

                               a- Kırtasiye                                               :   15.000,00TL

                               b- PTT                                                     :   10.000,00TL

                               c- Gazete, tv. ilan v.s                                :     5.000,00TL

                               d- Bakım, onarım  Giderleri                      :   15.000,00TL

                               e- Büro araç gereç Giderleri                       :   15.000,00TL

                               f- DiÄŸer Giderler                                       :     5.000,00TL

                                                 

                          4- Vergi ve Resim kesenekleri

                               a- Damga Vergisi                                      :    5.000,00TL

                               b- T.B.B. KeseneÄŸi                                         :  60.000,00TL

                               c- Ölüm Yardımı                                      :  30.000,00TL

                             

                        5- ÇeÅŸitli Giderleri                                           :      

                                     TOPLAM        : 754.000,00TL      

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            1- Avukatlar için :

                                

      0,11794*2000 = 235,88TL+%20=47,17TL Birlik KeseneÄŸi+23,58TL Ölüm Yardımı = 306,63TL

      0,11794*3000 = 353,82TL+%20=70,76TL Birlik KeseneÄŸi+35,38TL Ölüm Yardımı=459,96TL

      0,11794*4000 = 471,76TL+%20=94,35TL Birlik KeseneÄŸi+47,17TL Ölüm Yardımı=613,28TL

 

      NOT:Memur maaÅŸ katsayısı güncel memur maaÅŸ katsayısı esas alınmıştır.

                             

      2- Avukatlık Ortaklığı için :

                               

 

 

                           B- GiriÅŸ keseneÄŸinin peÅŸin, yıllık keseneÄŸin Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

                           C- OlaÄŸanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediÄŸi taktirde bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı,

 

                          Amasya Barosu 2018/2020 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 07/09/2018

 

 

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERÄ°NDERE

 

BaÅŸk.Yard.

Av.Cem

KILIÇ

Genel Sekreter

Av.Barış

KOÇAK

Sayman

Av.Selim

SARAY

 

 

Üye

Av. Aykut

GÖREN

 

Üye

Av. K. Alpaslan

NALBANTOÄžLU

Üye

Av. Ayça

ÖZKEROÄžLU

Üye

Av. Ali

ATMACA

Üye

Av. Onur

BOLAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A-    GiriÅŸ keseneÄŸi ve yıllık kesenek 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 81/2 maddesini deÄŸiÅŸtiren 4667 Sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca memur maaÅŸ katsayısının belirlenmesine müteakip, bu sayı esas alınarak, Avukatlar için giriÅŸ keseneÄŸi 4000 çarpanı, yıllık kesenek 4000 çarpanı , avukatlık ortaklığı için giriÅŸ keseneÄŸi 20.000 çarpanı, yıllık kesenek 10.000 çarpanı ile çarpımları sonucu çıkan miktarda belirlenmesine.  01/07/2018 tarihinden itibaren memur maaÅŸ katsayısı 0.11794 ’dur ve bu rakama göre olması tasarlanan;

 

 

                            1- Avukatlar için :

                                

a-      GiriÅŸ keseneÄŸi  0.11794*4000    = 471,76TL

                 0,11794*5000    = 589,70TL

                        0,11794*6000    = 707,64TL

                        0,11794*7000    = 825,58TL

                        0,11794*8000    = 943,52TL

 

b-     Yıllık kesenek (Aidat)

      0,11794*2000 = 235,88TL+%20=47,17TL Birlik KeseneÄŸi+23,58TL Ölüm Yardımı = 306,63TL

      0,11794*3000 = 353,82TL+%20=70,76TL Birlik KeseneÄŸi+35,38TL Ölüm Yardımı=459,96TL

      0,11794*4000 = 471,76TL+%20=94,35TL Birlik KeseneÄŸi+47,17TL Ölüm Yardımı=613,28TL

 

      NOT:Memur maaÅŸ katsayısı güncel memur maaÅŸ katsayısı esas alınmıştır.

                             

      2- Avukatlık Ortaklığı için :

                               

a-      GiriÅŸ keseneÄŸi 0,11794*20.000  = 2.358,80TL

b-     Yıllık kesenek 0,11794*10.000  = 1.179,40TL

 

 

                           B- GiriÅŸ keseneÄŸinin peÅŸin, yıllık keseneÄŸin Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

                           C- OlaÄŸanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediÄŸi taktirde bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı,

 

                          Amasya Barosu 2018/2020 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 07/09/2018

 

 

      Baro BaÅŸkanı

Av. Ahmet Melik DERÄ°NDERE

 

       BaÅŸk.Yard.

      Av.Cem

        KILIÇ

Genel Sekreter

Av.Barış

     KOÇAK      

    Sayman

Av.Selim

 SARAY

 

 

        Üye

Av. Aykut                   

GÖREN

 

               Üye

     Av. K. Alpaslan  

     NALBANTOÄžLU

            Üye

Av. Ayça          

 ÖZKEROÄžLU

       Üye

 Av. Ali

   ATMACA  

        Üye

Av. Onur

 BOLAT

 

 

 

 

AMASYA BAROSU GENEL KURULU

BAÅžKANLIK DÄ°VANI’NA

 

                        Biz aÅŸağıda imzası olanlar Amasya Barosu CMK Uygulaması ile Ä°lgili Yönetmelik’in,8/1. (1.cümle),8/2.(1.cümle)ve 8/10. Maddelerinde, aÅŸağıdaki metin doÄŸrultusunda deÄŸiÅŸiklik yapılmasını ayrıca 8. Maddeye ek olarak 16. Bent eklenmesi ile Amasya Barosu Ä°ç YönetmeliÄŸi’nin 18. 19. ve 23. Maddelerinde deÄŸiÅŸiklik yapılması ve 21. Maddenin yönetmelikten çıkarılmasını öneriyoruz.DeÄŸiÅŸikliÄŸini ve çıkarılmasını önerdiÄŸimiz bu maddelerin Genel Kurulda ayrı ayrı oylanmasını ve önergede kabul edilen maddelerin Amasya Barosu Genel Kurulu kararlarının kesinleÅŸmesi ile yürürlüÄŸe girmesini talep ediyoruz.

 

 

 

AMASYA BAROSU CMK UYGULAMASI Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° YÖNETMELÄ°K

 

 

 

 

8/1.madde 1.cümle (eski hali)

‘Ä°stekli avukat , hazırlık ve kovuÅŸturma aÅŸamalarında görevlendirmelere görev seçemez.’

 

8/1.madde 1.cümle (önerilen)

‘Ä°stekli avukat, hazırlık ve kovuÅŸturma aÅŸamalarında iÅŸbu yönetmelikte belirlenen esaslara göre görevlendirilir.’

 

 

 

 

8/2.madde 1.cümle (eski hali),

‘Baro kayıtlarındaki telefonlarından üç kez üst üste arama yapılmasına raÄŸmen istekli avukata ulaşılamaz ya da istekli avukat aramayı reddederek görevlendirmeyi kabul etmez ise istekli avukatın mazeretine veya ulaşılamama nedenine bakılmaksızın liste puanına 0,5 puan eklenir.’

 

8/2.madde 1.cümle (önerilen)

Baro kayıtlarındaki telefonlarından üç kez üst üste arama yapılmasına raÄŸmen istekli avukata ulaşılamaz ya da istekli avukat aramayı reddederek görevlendirmeyi kabul etmez ise istekli avukatın mazeretine veya ulaşılamama nedenine bakılmaksızın liste puanına 0,5 puan eklenir. Mazeretsiz olarak üst üste 3 görevi reddeden avukatın listedeki puanına ayrıca 1 tam puan eklenir. ’

 

8/10.madde (eski hali)

‘MesleÄŸe yeni baÅŸlayan istekli avukat, CMK listesindeki en düÅŸük puandan listeye dahil edilecektir.’

 

8/10 madde (önerilen)

‘CMK görevlendirme listesine yeni dahil olan avukatlardan meslekte 3 yıllık kıdemini doldurmamış olanlara SORUÅžTURMA EVRESÄ°NDE, 5 yıllık kıdemini doldurmamış olanlara KOVUÅžTURMA EVRESÄ°NDE alınan görevlerden 0,80puan  indirimi yapılacaktır.’

 

 

8.maddeye eklenmesi istenen 8/16.madde

‘Ä°stekli avukatın baÄŸlı olduÄŸu baro nezdinde çalıştığı yer ile ikamet etmiÅŸ olduÄŸu yerin farklı olduÄŸu hallerde talep doÄŸrultusunda çalıştığı yer veya ikamet ettiÄŸi yerden bir listeyi seçme hakkı istekli avukata aittir. Ä°stekli avukat seçmiÅŸ olduÄŸu listede en az 2 yıl bulunmak zorundadır. Ä°lgili görevlendirmelerde, istekli avukata yol giderleri ve sair masrafları ödenmez, doÄŸabilecek ilgili gider ve masraflar istekli avukatın ÅŸahsına aittir. ’

 

 

 

 

AMASYA BAROSU Ä°Ç YÖNETMELİĞİ

 

18. madde (eski hali)

‘Adli yardımla ilgi görevlendirmeler bu yönetmeliÄŸin her adli yıl başında yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihi izleyen ilk Baro Yönetim Kurulu’nun yapacağı ad çekme sonuçlarına göre düzenleyeceÄŸi sıra defteri ile saptanır. Daha sonra görev almak isteyenler, bu listenin sonuna eklenir. MesleÄŸe yeni baÅŸlayanlara görevlendirmelerde bir defaya mahsus olmak üzere öncelik tanınır. Her ilçe için ayrı ayrı ad çekme usulü uygulanır.’

 

18.madde (önerilen)

‘Adli yardım ile ilgili görevlendirmeler SDD programında oluÅŸturulacak puanlama sistemine göre belirlenir. MesleÄŸe yeni baÅŸlayan istekli avukata bir defaya mahsus olmak üzere sıra beklenmeksizin 1 adli yardım dosyası verilerek öncelik tanınır. Listede yer almayıp daha sonra görev almak isteyen meslektaÅŸlar, listeye ortalama puan üzerinden dahil edilir.’

 

 

19.madde (eski hali)

‘Kamu kesiminde kadroya baÄŸlı olarak çalışan avukatlar ad çekmeye katılamazlar.’

 

19.madde (önerilen)

‘Kamu kesiminde kadroya baÄŸlı olarak çalışan avukatlar sisteme dahil olmazlar.’

 

 

 

23.madde (eski hali)

‘Sıra defterine yazılı avukatlardan her biri adli yardım görevi almadıkça aynı avukata ikinci görev verilemez.’

 

23.madde (önerilen)

‘Adli yardım görevlendirme listesinde yazılı avukatların görevlendirme esasları SDD programınca belirlenen puanlama esasına göre yapılır. Yapılan görevlendirmeler ile puanlamalara iliÅŸkin listeler Avukat Portal üzerinden yayımlanır.’

 

 

 

21.madde (çıkarılması istenen)

‘Ad çekme sonuçları Baro Yönetim Kurulu tarafından bir tutanakla saptanır. Bu tutanak ilan panosunda on gün süre ile asılı bulundurulur ve Baronun internet sitesinde yayımlanır’

 

 

 

Av.Kardelen ATLI                                                               Av.Hacer KOCAOÄžLU

 

 

Av.Mehmet Akif AYDIN                                                     Av.Erdem Celalettin TÜREM