KAMU-DER TARAFINDAN BARO BAŞKANIMIZ AV. AHMET MELİK DERİNDERE’YE "YILIN HUKUKÇUSU" ÖDÜLÜ VERİLDİ.
Tarih: 20.04.2018| Okunma Sayısı: 1384

Baro Başkanımız  Av. Ahmet Melik Derindere, Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından “Yılın Hukukçusu” ödülüne layık bulundu.

Baro Başkanımız Ankara’da gerçekleştirilen 12. Geleneksel Ödül Töreni’nde, ödülünü Maliye Bakanlığı Müşaviri Dr. Ali Asker Demirhan’ın elinden aldı.

Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE, “Ben bu ödülü, Türkiye’nin her yerinde büyük bir hukuk mücadelesi veren başta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Profesör Doktor Metin Feyzioğlu olmak üzere, 79 baro başkanı ve on binlerce çok değerli meslektaşım adına kabul ediyorum” dedi.

KAMU-DER Genel Başkanı Cevdet Baştuğ ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE, şunları söyledi.

“Adalet hava su toprak gibidir. Her zaman nefes kadar yakınımızda olmak zorundadır. Aslında adalet doğuştandır. Bizde vicdan olarak doğar. Adaletin sadece adliyelerde dağıtıldığını düşünmeyiniz. Adaleti sizler dağıtıyorsunuz.

Çocukları arasında ayrım yapan bir anne baba olabilir mi?Öğrencileri arasında ayrım yapan bir öğretmen olabilir mi?Çalışanları arasında ayrım yapan işveren ya da yönetici olabilir mi? Olamaz. Olursa, biz hukukçular devreye gireriz.

Bizlerin, toplumun önde gelen insanları olarak, kamu çalışanları olarak, hukukçular olarak gelecek nesillere sorun bırakmamamız gerekir. Bizim en büyük görevimiz, onlara aydınlık bir gelecek bırakmaktadır. Her halının altına süpürdüğümüz sorun, çocuklarımızın üzerine toz toprak olarak kalacaktır.

Hukukun üstünlüğünün daim olduğu, demokrasinin sonsuza kadar yaşadığı, Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerinin hiçbir zaman silinmediği bir aydınlık bir gelecek ve Türkiye düşüncesiyle, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

Ödül töreninde Baro Başkanımız Av. Ahmet Melik Derindere’ye, Baro Başkan Yardımcımız Av. Cem Kılıç, Baromuz Avukatlarından Av. Bahadır Özsaraç ve Ankara Barosu’ndan Av. Tuğhan Sağıroğlu eşlik etti.

28.03.2024