AMASYA BAROSU 59.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 26.01.2018| Okunma Sayısı: 2486

AMASYA BAROSU 59.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

BASIN AÇIKLAMASI

Baromuzun, 59. Kuruluş Yıldönümünü yaşamanın kıvanç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Baromuzun kuruluşunda görev alan ve şuan aramızda bulunmayan meslektaşlarımız ile geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılan Değerli Meslektaşımız Av.Ali Biçer’e bir kez daha Allahtan rahmet, kederli Ailesi ve meslek camiamıza başsağlığı dilerken, ebediyete intikal eden Tüm değerli meslektaşlarımızı rahmet ve özlem ile anıyorum.

Ülkemiz çok yönlü ve asimetrik baskı ve saldırı döneminden geçmektedir. 15 Temmuz Hain kalkışmada başarılı bir sınav veren Türk Devleti ve Türk Milletine karşı adı farklı, amacı aynı terör örgütlerinin saldırıları devam etmektedir. Bu terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan tüm mücadeleler ile yine terör örgütlerine karşı Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin meşru müdafaa hakkının kullanımı olan, Zeytin Dalı Harekatına desteğimiz tamdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu harekat ile Türk Devletinin gerektiğinde bağımsız davranabilme yetisi ve kabiliyetini ortaya koyarken emperyal güçlere ve terör örgütlerine de gerekli mesajı vermektedir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarı ile gerçekleştirilen bu harekat da demografik yapısı değişkenlikler gösteren bölgenin tüm hassasiyetlerine özen gösterilmesi, provakasyon için hazırda bekleyen tüm unsurlara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Harekatın en az kayıpla sona ermesi en büyük dileğimizdir. Harekat da şehit olan kahraman Askerlerimize Allahtan rahmet, Türk Milletine başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Ülkemizin böylesi zor günlerinde siyasal iktidar ve muhalefetin karşılıklı olarak dozajı yüksek söylem ve ifadelerden uzak kalmaları, Türk Milletinin tabanında hasıl olan birlik ve beraberliği en üst seviyeye çıkarmaları bir zorunluluktur. Ayrıca Siyasal iktidar, ülkenin geleceğine ilişkin yapıcı eleştirilere tepki vermek yerine bu eleştirileri katkı olarak görme yolunu tercih etmelidir.

Yukarıda belirttiğimiz sıkıntıların ve birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmanın bir yolunun da bu Vatanda yaşayan herkesin yargıya olan kaybolan güveninin yeniden sağlanmasıdır. Bu amaçla yargılamaların evrensel ilkeler ve yürürlükteki usul ve esas yasal mevzuatın tam olarak uygulaması ile adil ve tamamen maddi delillerin esas alınarak yapılması, kararların kimin ne diyeceğine göre değil, vicdanlara göre verilmesinin elzem olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Hukukun temel ilkelerinin korunmasına yönelik hukuk mücadelemiz, en zor şartlarda dahi devam edecektir. Bu bağlamda Baromuza kayıtlı meslektaşlarımın artan meslek ve ekonomik sorunlara rağmen yapmış oldukları büyük hukuk mücadelelerini gururla izliyor ve alkışlıyorum. Meslektaşlarımızın ve Baromuzun sorunlarının çözümü amacıyla her türlü çalışmanın yapılmakta olduğunu da bir kez daha ifade eder, Bu duygu ve düşünceler ile sorunlarımızı gelecek nesillere taşımadığımız, güzel ve aydınlık günlerde buluşma umuduyla Baromuzun 59. Yaşını kutluyor, en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

ADINA BARO BAŞKANI

AV.A.MELİK DERİNDERE

 

24.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.