AMASYA BAROSU CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Tarih: 27.10.2017| Okunma Sayısı: 1173

AMASYA BAROSU CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimizin 94. Yılını yaşamaktan ve Cumhuriyet Bayramını kutlamaktan her zaman ki gibi büyük mutluluk duymaktayız.

Türk Milleti Cumhuriyet ile tebaa olmaktan çıkmış, vatandaş kavramı ile tanışmıştır. Her türlü hakka hiçbir ayırım olmaksızın ulaşabilme ve hukuk önünde eşit olma anlamına gelen vatandaşlık kavramı değeri her geçen gün artan önemli bir kazanımdır. Cumhuriyet ile sadece vatandaşlık kazanılmamış, demokratik bir toplumda olması gereken bir çok değer en önemlisi ülke de bilim ve akılın hakim olmasının ve devletin demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir yönetim şeklini almasının yolu açılmıştır. Cumhuriyet aynı zamanda bağımsızlığın da sembolüdür. Türk Milleti ancak bağımsız yaşayabileceğini, hiçbir emperyalist güç tarafından yönetilmeye ve uzantılarına boyun eğmeyeceğini de göstermiştir. Emperyalizm ve uzantıları tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı direniş de bu düşüncenin bir kanıtı olarak tarih sayfalarında yer alacaktır.

İhtiyacımız olanın Cumhuriyetin temel ilkelerinde ve kuruluş felsefesinde Atatürk İlke ve Devrimleri etrafında buluşmak ve aydınlık yarınları yaratmak olduğu bu darbe girişimi ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bir kez daha vurgularız ki, çözemediğimiz her sorun çocuklarımıza bırakacağımız kötü ve ağır bir miras olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile meslektaşlarımın ve Amasya Halkının Cumhuriyet Bayramını kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

ADINA BARO BAŞKANI

AV.A.MELİK DERİNDERE

 

23.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.