AMASYA BAROSU 15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 13.07.2017| Okunma Sayısı: 580

AMASYA BAROSU

15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI

Emperyalizm ve işbirlikçileri ile birlikte FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde şehitlerimizi minnet, saygı ve rahmet ile anıyor, gazilerimize güç ve bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyoruz. Aynı darbe girişimi Türk Milleti, Milli ordumuz, Türk Güvenlik Güçleri ve Sivil Toplum Örgütlerinin can siperane mücadelesi ve kahramanlıkları sayesinde önlenmiştir. Tarihe kara bir leke olarak geçecek olan ve ülkemizi bölmeyi hedefleyen menfur girişimi bir kez daha kınıyoruz.

İç ve dış odaklı terör ve düşmanlarla baş etmek için ülkenin milli politikaları ve temel güvenlik sorunlarında siyasi iktidar ile muhalefet partilerinin birlikte hareket etmesi milli birlik ve bütünlüğümüzün korunması ve devamı için önemli ve elzemdir.

Gelecek kuşaklara hangi inanç ve yaşam felsefesini, hangi siyasi düşünceyi benimserse benimsesin birlikte yaşama iradesini ve umudunu taşımamız gerekmektedir. Bu nedenle MİLLET VE MİLLİ olmayı esas almamız, milletimizi ve devletimizin bekasını bu düşünce ve felsefe üzerine kurmamız gerektiği inancındayız.

Türk Milleti ve Türk Devleti yaşanan zor günleri hukuk devleti ve demokrasi temelli olarak aşma iradesi ve kararlılığını göstermeye devam edecektir. Bu kararlılığın temel taşlarından birisi HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VE HUKUK DEVLETİ ilkeleridir. Hukuk ve adaletten uzaklaşılması terör örgütlerinin en önemli beklentilerinden birisidir. Kurunun yanında yaş’ın yanmaması toplumsal barış ve devletin bekası için önemli ve gereklidir. Anayasamız ile belirlenmiş Cumhuriyetin temel ilkelerini esas alan ve yaşatma iradesi ve düşüncesi ile Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize emanet edilen CUMHURİYETİMİZİN değerinin farkındayız.

Önceden olduğu gibi devletin bekası, terör örgütleri ile mücadelede devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade eder kamuoyuyla saygıyla paylaşırız. 13/07/2017

Amasya Barosu Yönetim Kurulu Adına

Baro Başkanı