10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI
Tarih: 9.11.2016| Okunma Sayısı: 1785

 

 
 
                                      ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü SAYGI VE MİNNET İLE ANIYORUZ.

 

 

     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78.Yıldönümünde Eserlerinin, Düşüncelerinin ve Devrimlerinin büyük farkındalığı ile saygı, minnet ve rahmet ile anıyoruz.

 

     Mustafa Kemal Atatürk; en karamsar ülke koşullarında bile bir mucize yaratılabileceğinin Dünyadaki emsalsiz örneğini gerçekleştirmiş, bir çok kaybeden ulusa umut, güç ve örnek olmuştur.

 

     Bugün bir kez daha anlıyoruz ki, Ulu Önder Atatürk’ün gerçek Devrimleri düşünsel ve zihinsel Devrimlerdir. Türk Milletini tebaa olmaktan çıkartıp, vatandaşlık ve ulus olarak bilincinin kazanılmasını sağlayan en büyük Devrimi kuşkusuz Cumhuriyettir. Sonradan gelen hiçbir devrim Cumhuriyet olmadan yaşaması mümkün olmayan devrimlerdir. Bir Milletin ancak düşüncesi hür yani herhangi bir kişiye bağlı olmaksızın düşünebilen bir nesil olarak nasıl mucizeler yaratabileceğini göstermiştir. Muassır Medeniyetler seviyesi kavramı, bir batı hayranlığı değil, evrensel değerlerin kabulü ve uygulamasıdır. O değerler ki bugün, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik laik bir Anayasal sistemde yaşama olanağı sağlamaktadır. Bu temel ilkelerin zaman zaman hafife alınması, askıya alınma çabaları hiçbir zaman Milletimizin bu hak ve ilkelerden vazgeçeceği düşüncesine yol açamaz. Atatürk’e ve ilkelerine yapılan her saldırı O’nun ve ilkelerinin her geçen gün temelden güçlenmesine neden olmaktadır. Ve şu da bir gerçektir ki, Türk Milletini birleştiren en büyük güç Atatürk ve ortaya koyduğu ve Milletimizce de benimsenen ilkeleridir. Halkın avukatları olarak her zaman Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yol da, topluma gerçekleri anlatmaya ve kutup yıldızı olmaya devam edeceğiz. Saygı ile kamuoyuyla paylaşırız.

 

 

 

                           AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

                           BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE 

25.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.