AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU 2014-2016 DÖNEMİ ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU VE AMASYA BAROSU EKİM 2016- EKİM 2018 DÖNEMİ BÜTÇE TASARISI
Tarih: 22.09.2016| Okunma Sayısı: 3490

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU


2014-2016 DÖNEMİ

ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU

 

             Değerli Meslektaşlarımız,

 

            Öncelikle, 2014 yılı Olağan Genel Kurulumuz da olup da şuan aramızda bulunmayan, kayıplarımız Av.Nevzat BAYSAL, Av.Yüksel KALAYCIOĞLU ve  Av.Mahmut ASLAN’ a bir kez daha rahmet, Camiamıza sabırlar dileriz. Her üç meslektaşımızın da yerleri dolmayacak ama her daim yüreklerimizde saygı ile yaşayacaklardır.

 

             Baroların görevi Avukatlık Kanunu 76.madde şöyle ifade edilmiştir; “...avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürütmek..”  Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Yasa ile bize verilen bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Amasya Barosu’nun her bir ferdinin bizim için çok özel ve önemli olduğu düşüncesi ile çalışma gayreti içinde olduk. Bunu yaparken Baroların yasa ile verilmiş ASLİ GÖREVLERİNİ aklımızdan hiç çıkarmadan çalışma ve yol haritaları çıkardık.

 

             Baroların asli görevlerinin başında yer alan, Meslektaşlarımızın görevlerini icra ederken, Mahkemeler, Cumhuriyet Savcılıkları, Adliye içi kalemler, Müdürlükler, Kamu Kurumlarında her hangi bir sorunla yaşamadan yerine getirmeleri ile yine aynı şekilde Avukatlık Mesleğinin onurunu korumak için gerekli her türlü temsil görevi yerine getirilmeye çalışılmıştır.

 

            Bu kapsam içinde, meslektaşlarımızın müvekkilleri ile ilişkilerdeki sorunlar her zaman titizlikle incelenmiş, çözülmeye çalışılmış, haksız ithama maruz kalan meslektaşlarımızın korunmasına özen gösterilmiştir.

 

            Avukatlık Mesleğinin temel sorunları tarafımızca bilinmektedir. Artık yüksek maliyetli bir meslek haline gelen Avukatlık Mesleği, maliyet, meslek faaliyet alanlarının her geçen gün sınırlanması, yeni avukatlık düzenlemesinin yasalaşmaması, artan avukat sayısı karşısında belki de en kötü döneminden geçmektedir. Bu kapsam da artan sorunların giderilmesi amacıyla gerek Adalet Bakanlığı gerekse TBB. nezdin de her türlü çalışma ve gayret gösterilmiştir. Bu gayretlerin meyveleri alınmaya başlanmış, YÖK kararı ile Hukuk Fakültelerine giriş de yüzde sınırlanması getirilmiş, bu sınırlamanın genişletilmesi çalışmalarının devam ettirilmesi için TBB tarafından gerekli çalışma ve girişimler devam etmektedir.  Yine gerek meslek kalitesinin artırılması gerekse ihtiyacın çok ötesinde mesleğe kabulün önlenmesi amacıyla Avukatlık Mesleğine kabul sınavının şart ve elzem olduğu tüm Avukat kamuoyu ve Barolar tarafından kabul görmektedir. Sınav usulünün getirilmesi

 

Sayfa -2-

 

Bakanlık tarafından da gerekli görülmekte ancak kapsam konusunda henüz bir mutabakat sağlanamamıştır.

 

          Öte yandan Baroların diğer bir asli görevi Hukukun Üstünlüğünü  ve insan haklarını savunmak ve korumaktır. Bu amaçla ülkemizde yaşanan yargı güvenliğine ilişkin sorunlara karşı tüm görev hassasiyetimiz ile görevimizi yapmaya çalıştık. Evrensel Hukuk kuralları ile Anayasamız ile teminat altına alınmış hak ve özgürlüklerin korunması için gerekli temas ve girişimlerde bulunulmuş, basın açıklamaları ile hassasiyetimiz ortaya konulmuştur. Hukukun üstünlüğünün sağlanmadığı ve hukuka güvenin artmadığı bir ortam da savunma mesleğinin gücünden ve işlevinden bahsetmenin mümkün olamayacağı düşüncesiyle hareket edilmiş, bu amaçla hukukun üstünlüğünün hakim olması için her türlü çalışma ve katkı sunulmaya çalışılmıştır.

 

            Ülkemizin bir süredir yaşadığı, ulusal ve uluslar arası sorunlara karşı her zaman gerekli hassasiyet gösterilmiş, özellikle ülkemize karşı yapılan her türlü terör saldırısına karşı tepkimiz kurumsal olarak ifade edilmiştir. Yine Cumhuriyet tarihimizin en kanlı kalkışmasını yapan FETÖ terör örgütünün başarısız darbe girişimine TBB ve diğer Barolarla birlikte ilk anlardan itibaren gerekli tepki verilmiş ve karşı durulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimiz ve ilkelerinin savunuculuğunu yaptığımız her ortam da ifade edilmiştir. Yine aynı şekilde Bölücü terör örgütü PKK nın yapmış olduğu hain saldırılar karşısında da ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasının gerekliliği, Devletin bekasının önemi özellikle vurgulanmıştır. Tüm terör örgütlerinin amacının bir kişi veya bir partiyi hedef almadığı, doğrudan Türk Milletini, Türk Devletini, Demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi hedef aldığının bilincindeyiz. Bununla birlikte terör ile mücadele yapılırken haksız yere yapılan suçlamalar ile terör faillerinin adil yargılanma hakkı gözetilerek yargılanmasının Hukuk Devleti anlayışının bir gereği olduğunu da bir kez daha belirtmek isteriz.  Kurunun yanında yaşların yanması en çok terörle mücadeleye zarar vereceği kuşkusuzdur. Bu süreç de, Yargı içinde bir çok hakim ve savcının ihraç edilmesinin yargılamaları olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. Ancak bu zor zamanlarda Hakim ve Savcılarımızla birlikte biz Avukatların fedakarca görev yapmak suretiyle bu süreci adalet arayan vatandaşların en az mağdur olacak şekilde atlatılmasına katkı sağlayacağına olan güven ve inancımız da tamdır.

 

 

             Baroların görevleri arasında Avukatların meslek bilgi ve birikimlerini geliştirmektir. Bu amaçla değişen Yasalarımız ile Hukuk uygulamalarına uyum sağlanması ve çalışma konsantrasyonunu artırmak amacıyla meslek içi eğitimlere önem verilmiş. Bu amaçla TBB. Eğitim Merkezi ile işbirliği veya Baromuz tarafından düzenlenen seminerler ile meslektaşlarımızın bu konudaki eksiklikleri giderilmeye çalışılmıştır. Yine ilk kez Baromuz ULUSLAR ARASI BİR SEMPOZYUMA ev sahipliği yapmış ve TÜRK-ALMAN TIP HUKUKU SEMPOZYUMU  Amasyamız da düzenlenmiştir. Başarılı bir şekilde tamamlanan

 

 

Sayfa -3-

 

Sempozyumda görev alan ve katılan ve katkı sunan meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

 

           Sizlerinde bildiği üzere Baromuz ilk kez ULUSAL ÇAP VE BÜYÜKLÜKTE BİR ORGANİZASYON OLAN GENÇ AVUKATLAR KURULTAYINA EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR. BAROMUZUN KENDİNE OLAN İNANÇ VE GÜVENİN YANINDA TBB. VE DİĞER BAROLARINDA BİZE OLAN TEVECCÜHÜ İLE GERÇEKLEŞEN KURULTAY BÜYÜK BAŞARI İLE GERÇEKLEŞMİŞ VE SONUÇLANMIŞTIR. BU KURULTAY DA GERÇEKTEN BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTEREN GENÇLİK MECLİSİMİZ İLE KURULTAY DA FEDAKARCA GÖREV ALAN MESLEKTAŞLARIMIZA ayrı ayrı teşekkürü borç bilmekteyiz.

 

             Avukatlık mesleği, dünyanın en zor ve ağır mesleklerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Bu stres ve zorluğu ortadan kaldırmak, meslektaş kaynaşması ve birlikteliği artırmak amacıyla, müzik, tiyatro gibi sanat dallarında meslektaşlarımızın yeteneklerini ortaya koymaları, bunu yaparken de yukarıda belirttiğimiz amaçları gerçekleştirmek düşüncesiyle sanatsal faaliyetlere önem verilmiş ve bu konularda meslektaşlarımı teşvik edilerek Tiyatro Oyunu sergilenmiş ve Müzik Topluluğumuzca Konserler verilmiştir.  Müzik topluluğumuz Baromuzu temsilen Selanik de uluslar arası bir festivale katılmıştır. Emek veren tüm meslektaşlarımıza Avukatların güzel yanlarını ve özel yeteneklerini gösterdikleri için şükranlarımızı sunarız.  Yine aynı amaçla sportif faaliyetler de bulunmak isteyen meslektaşlarımız desteklenmiş, KARADENİZ BAROLARI FUTBOL TURNUVALARINA iştiraki sağlanmış, bu turnuvalardan sonuncusu Baromuz organizasyonu ve ev sahipliğinde AMASYA da gerçekleştirilmiştir. Turnuvada büyük başarı gösteren FUTBOL TAKIMIZA, katkı ve emeklerinden dolayı Av.Bahadır TEKEŞ’e, Tertip ve Yürütme Kurullarında görev yapan meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.

 

           Baromuz kurumsallık anlamında önemli adımlar atmış, bu amaçla ilk kez davetimiz üzerine  gerçekleştirilen BAROMUZ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU’nda onaylanan YÖNETMELİKLERİMİZ ile Baro çalışmaları daha kurumsal yapılara kavuşturulmuştur. Staj Eğitimi, SDD Avukat görevlendirme sistemi ve Baromuz iç çalışma esasları artık daha kurumsal bir şekilde yürütülmektedir. Yeni oluşturulan CMK. Kurulunda görev alan arkadaşlarımıza titiz çalışmaları için teşekkür ederiz.

 

          Göreve geldikten sonra önceki dönem de başlayan en önemli uygulamalardan birisi olan STAJ EĞİTİMİ ÇALIŞMALARIMIZ önceki dönemde olduğu gibi en etkin bir şekilde sağlanmaya çalışılmıştır. Hızla artan stajer Avukatlarımızın başta AVUKATLIK HUKUKU olmak üzere TEMEL KONULARDA PRATİK VE UYGULAMAYA YÖNELİK EĞİTİMLERİ STAJ EĞİTİM KURULUNUN ve GÖREV ALAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ETKİN KATKI VE GAYRETLERİ İLE  devam ettirilmektedir. Bu vesile ile Staj Eğitim Kurulunda yer alarak bu başarılı çalışmaları ortaya koyan Av.Adnan

 

 

Sayfa -4-

 

Hasip YALÇIN, Av.Kadir AKILLIGİL ve Av.Selim SARAY’a ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.

 

          Baromuzun Ülkemizde ve Amasya da yaşanan sosyal ve çevresel sorunlara duyarsız kalması düşünülemez. Temel İnsan hakkı olan yaşam hakkı ile bu hakkın devamını sağlayan, çevre hakkına yönelik her türlü saldırının karşısında olmaya devam olunmuştur. Bu amaçla kadına ve çocuğa karşı şiddet en yüksek sesle protesto edilmiş, kadın cinayetleri ve şiddete karşı GELİNCİK PROJEMİZ ETKİN BİR ŞEKİLDE TANITIMI VE UYGULAMASI gerçekleştirmeye devam olunmuştur. GELİNCEK PROJESİNDE GÖREV ALAN VE BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTEREN MESLEKTAŞLARIMAZ NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR.

 

         Çevre duyarlılığımız da özellikle Suluova İlçemize yapılması düşünülen TERMİK SANTRALE karşı duruşumuz ile ifade edilmiştir.  

 

          Amasya Barosu Dergisi düzenli olarak BÜLTEN halinde yayımlanmaya devam edilmiştir. Başta Av.Mahmut Sami SÖZEN olmak üzere ,  Yayın Kurulumuzda görev alan meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

 

           Tüm bu çalışmalarımız Yönetim Kurulu faaliyeti olarak değerlendirilmesinin haksızlık olduğunun farkındayız. Amasya Barosu TAM BİR BİRLİKTELİK, İNANÇ VE GÜÇLE BU BAŞARIYI SAĞLAMIŞTIR. BİZ GÜZEL BİR AİLEYİZ VE DAHA İYİ FAALİYET VE ÇALIŞMALAR YAPACAĞIMIZA OLAN İNANCIMIZDA TAMDIR. İsimlerini sayamadığımız ama tüm bu çalışma ve faaliyetlerde  bizlerin yanında olan, görev yapan ve sorumluluk üstlenen tüm meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Faaliyet ve etkinliklerimizin bir kısmı kronolojik olarak aşağıda sunulmuştur. Takdirlerinize saygı ile arz etmekteyiz;

  

            2014 YILI EKİM AYI İTİBARİYLE FAALİYETLER

 

  1. 11 Ekim 2014 tarihinde Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
  2. Üniversiteler Arası 9. Genç Ceza Hukukçuları Kongresi Karadeniz Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 23-24 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşti. Baromuzu temsilen Baromuz Avukatlarından Av.Damla Beste YALÇIN KARATAŞ, Av.Hatice Sema YOLCU, Av. Başak KILIÇ ve Av. Ezel CIROĞLU katıldı.
  3. Amasya Barosu SDD-CMK Yönergesi CMK Merkezi Görevlendirme Esasları Amasya Barosu Web sitesinde yayınlandı.
  4. 25 Kasım, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, aile içi şiddete ve kadın haklarının yok sayılmasına karşı dayanışma gününe ilişkin Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Nurcan KUNT ve Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gönül CEBECİ tarafından basın bildirisi yayınlandı.

 

Sayfa -5-

 

  1. Türkiye’de Kadının Seçme Ve Seçilme Hakkı’nın 80. Yıldönümü sebebiyle Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Nurcan KUNT ve Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gönül CEBECİ Tarafından Basın Bildirisi Yayınlandı.
  2. TUBAKKOM 12.Dönem 3.Üye Toplantısı Malatya'da Yapıldı. Toplantıya Av. Meryem YERDELEN, Av. Gönül CEBECİ, Av. Gülsüm DEMİRBAŞ, Av. Gökçen KANTAR ve Av. Ayşe Fulya ÖZKAN katıldı.
  3. Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yayınlandı.
  4. Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE “Demokrasi Ve İnsan Hakları” Panelinde Konuştu.

 

 

2015 YILI FAALİYETLERİ

 

1-     Baromuz, Sakarya üniversitesi ve Amasya Üniversitesi işbirliği ile 05.01.2015 -09.01.2015 tarihleri arasında Arabuluculuk Eğitimi düzenlenmiştir.

2-     Baromuz ve Türk dünyası kadınları dostluk ve dayanışma derneği iş birliği ile 100.yılında Çanakkale savaşlarını ve şehitlerini anma konulu toplantı 10.01.2015 günü Saraydüzü Kışlasında gerçekleştirildi. Gazi Üniv. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüsniye Mayadağlı ve Çanakkale Belediyesinden Sefer Göztepe’nin sunum yaptığı toplantıya Baro Başkanımız Av. A.Melik Derindere, sivil toplum kurumlarının Başkan ve Temsilcileri Meslektaşlarımız ve vatandaşlar katılmışlardır.

3-     Baromuzun 56. Kuruluş Yıldönümü vesilesi ile Meslektaşlarımızla yenilen yemek ile kutlandı.

4-     Baromuz 1. Olağanüstü Genel Kurulu 24.01.2015 tarihinde Amasya Adliye Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 1. Olağanüstü Genel Kurul gündemi olan Baromuz İç Yönetmeliği, CMK Yönetmeliği ve Staj Eğitim Yönetmeliği kabul edilerek yürürlüğe girdi.

5-     Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi II.Olağan Genel Kurulu 07.02.2015 tarihinde  Avukatevinde gerçekleştirildi. Seçimde Genç Avukatlar Meclisi Başkanlığına Av. Mehmet Akif Aydın seçilirken Yönetim Kuruluna Av.Dilay Duru, Av.Emine Hombaç, Av.Ayşe Fulya Özkan, Av.Hacer İnat, Stj.Av.Burcu Bektaş, Stj. Av.Alper Keske ; izleme kuruluna Av.Erdem Celalettin Türem, Av.Perihan Yöntem, Av.Yakup Yıldız seçilmişlerdir.

6-     İç Güvenlik Paketi ile ilgili Basın açıklaması yapıldı.

7-     8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Baromuzda Kutlandı.

8-     Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen Kamulaştırma Hukuku Ve Kentsel Dönüşüm Yasası Ve Uygulamalarını İçeren Seminer Amasya,Samsun Ve Sinop Barolarının katılımı ile Samsunda gerçekleşti

9-     18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Basın açıklaması düzenlendi.

10- 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı.

 

 

 

Sayfa -6-

 

11-  İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ’ın şehit edilmesi ile ilgili Baro Başkanı Av. A. Melik DERİDERE tarafından basın açıklaması  yapıldı.

12- 28 Mart 2015 Cumartesi Günü Türkiye Barolar Birliğinden Gelen Eğitmenler ; Prof.Dr.Feridun Yenisey (Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi), Prof.Dr.Ayşe Nuhoğlu (Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı) Ve Fahrettin Demirağ (Askeri Yargıtay Onursal Başkanı)'In Vermiş Oldukları CMK Eğitim Semineri Gerçekleşti.

13- Türkiye Barolar Birliği Tarafından 10-11 Nisan 2015 Tarihinde Eğiticilerin Eğitimi Programı Kapsamında  “Ceza Muhakemesinde Anlattırıcı Soru Ve Çapraz Sorgu Teknikleri” Konulu Seminer;  Prof. Dr. Feridun Yenisey, Londra BPP Üniversitesinden Ms Jennie Oborne Ve Dr. Özgür H. Çınar Tarafından Verildi. Seminere Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE, Baromuz Avukatlarından Av.Hasan KOPARAN Ve Av. Kasım ER’de Katılmışlardır.

14- 17-18 Nisan’da 4. Genç Avukatlar Kurultayı, Baromuz ev sahipliğinde  Amasya’da gerçekleşti.

15- 20 Nisan 2015 Pazartesi Günü Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç Ve Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi'nin de katıldığı Kadın Hakları konulu Panelde Konuşmacı Olarak Baromuz Avukatlarından  Av. Dilay Duru Ve Av. Hacer İnat katılmışlardır.

 

16-  Trabzon da gerçekleşen geleneksel Karadeniz Baroları Futbol Turnuvasına Amasya Barosu olarak iştirak edilmiş, Turnuva sonucunda Takımımız 3.lük Kupasını kazanmayı başarmıştır.

17-  11-18 Nisan 2015 Tarihleri Arasında Türkiye Barolar Birliği Tarafından Düzenlenen Staj Eğitim Semineri Türkiye Barolar Birliği'nde Verildi

18- Tübakkom 12.Dönem 4. Üye Toplantısı Samsun’a Gerçekleşti.  Baromuz Adına Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Gönül CEBECİ, Av.Meryem YERDELEN, Av.Gülsüm DEMİRBAŞ Ve Av.Nurverdi ALTUN Katılmışlardır.

19- TBB Yönetimi ve Baro Başkanları tutuklanan Av. Umut KILIÇ için olağanüstü toplandı. Baro Başkanımız gündem ile ilgili konuşma yaptı.

20-   TBB Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması Sinop’ta yapıldı. Stajyer Avukatlarımıza destek amaçlı Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE’de bulundular. Kurgusal Duruşma Yarışmasında Baromuzu temsilen; çalıştırıcı Avukatlarımız Av.Murat Baki YERDELEN,Av.Nurverdi ALTUN ile 3 asil ve bir yedek yarışmacı stajyer avukatımız Gülşah ER,Rukiye DİLEK,Alper KESKE,Muzaffer BOLAT katıldılar.

21- Trabzon'da Yapılan Futbol Turnuvasında Gol Kralı Olan Avukatımız Erdem İlkyazlı'ya Şilt takdim edildi.

22- TBB 33. Olağan Genel Kurulu 16.05.2015 Tarihinde Van Barosu Organizasyonunda Van İlimizde Gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere’nin Yanı Sıra TBB Delegelerimiz Av.Metin Kara ve Av.Ümit Sert’de Katıldı.

23-  Genç avukatlar kurultayı dönem sözcülüğü Denizli Barosunun ev sahipliğinde yapılan törenle Amasya Barosu tarafından devralınmıştır.  Yapılan devir-teslim törenine Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av. Mehmet Akif

 

Sayfa -7-

 

24- Aydın,Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkan Yardımcısı Av. Hacer İnat ve Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi İdare Heyeti Üyesi Av. Burcu Bektaş katılmıştır.

25- "Ceza Hukukunda Hukuka Aykırı Deliller İle Cinsel Suçlar"Konulu Seminer Gerçekleşti. Seminer  Av.Alpay Sungurtekin'in Koordinatörlüğünde,  Prof.Dr.Fatih Selami Mahmutoğlu İle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdi Özaslan Tarafından Gerçekleştirilmiştir.

26-  Türkiye Baroları Hayvan Hakları 5.Kurultayı 29-31 Mayıs Tarihlerinde Kuşadası’nda Gerçekleştirildi. Kurultaya, Baromuzu Temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Gönül Cebeci Katılmışlardır.

27-  Anayasa Mahkemesi tarafından, Türk Ceza Kanununun 230. Maddesinin 5’nci ve 6’ncı fıkralarında yer alan, resmi nikâh olmadan dini nikâh kıyan imam ile çiftlere, 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası veren maddeyle ilgili, 4’e karşı 12 oyla iptal kararı hakkında Kadın Hakları Komisyonu ve Baro Başkanımızın ortak açıklama da bulunmuşlardır. Ve bu açıklama Baromuz Web sitesinde yayınlanmıştır.

28- Baromuz Avukatı Av.Hacer İnat Sunuculuğunda Ve Şef Ethem Kaya Yönetiminde; Baromuz Avukatlarından Bayan Koristler Av.Damla Beste Yalçın,Av.Gamze Sağıroğlu,Av.Hatice Sema Yolcu,Av.Fatma Türkmen,Av.Nurverdi Altun, Av.Ayşe Fulya Özkan, Av.Burcu Bektaş, Av.Neslihan Şenyüz, Av.Esin Tekeş Ve Züleyha Şişik; Bay Koristler Av.Ahmet Yılmaz,Av.Kazım Taş,Av.Deniz Karagöz, Av.Mahmut Aslan Ve Mehmet Sandalcı , Solo Olarak  Da Sahne Alan Av.Damla Beste Yalçın, Av. Ahmet Yılmaz, Av.Esin Tekeş, Av.Gamze Sağıroğlu, Av.Neslihan Şenyüz Ve Mehmet Sandalcı Amasya Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Türk Müziği Konser verildi. 

29- Genç Avukatlar Meclisi, Amasya Tamimi Hakkında Basın Açıklamasında bulunmuşlardır.

30-  Tavla ve okey turnuvaları düzenlendi.

 

 

31- Baromuz Genç Avukatlar Meclisi tarafından organize edilen Amasya Merkez Savadiye, Dere, Fethiye, Şehirüstü, Gökmedrese, Yüzevler, Şeyhcui,Hızırpaşa, Kurşunlu,Mehmet Paşa, Pirinçci, Şamlar ve Bayezıtpaşa Mahallelerinde meslektaşlarımızın katkılarıyla  ihtiyaç sahibi 67 aileye ramazan kolileri dağıtımı yapılmıştır.

32- Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE,Muş Malazgirt Garnizon Komutanı Binbaşı Aslan KULAKSIZ’a yapılan menfur saldırıyı hakkında bir basın açıklamasında bulunmuştur.

33-  25 Temmuz 2015 tarihinde Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE Artvin Barosu Sosyal Tesisleri açılışı ile Artvin Barosu ve Türkiye Barolar Birliği’nce düzenlenen Hukuk,  Demokrasi ve Çevre Mitingine katılmışlardır.

34- Av.Ahmet Yılmaz, Av.Damla Beste Yalçın, Av.Burcu Bektaş,Av.Ayşe Fulya Özkan,Av.Nurverdi Altun,Av.Mahmut Aslan,Av.Neslihan Şenyüz,Av.Kazım Taş,Av.Fatma Türkmen,Züleyha Şişik'den Oluşan Amasya Barosu Müzik

 

Sayfa -8-

 

35- Topluluğu Selanik/Leftokarya'da 1976 Yılından Beri Düzenlenen Amatör Müzik Ve Folklor Topluluklarının  Katılımda Bulunduğu Pieria Uluslararası Müzik Festivaline Katılmışlardır.

36- Müzik Topluluğu ile birlikte Selanik de bulunan Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere ile Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Gönül Cebeci, Av.Bedrettin Şişik ve Önceki Dönem Baro Başkanımız Av.Adnan Hasip Yalçın Selanik Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Başkonsolos Tuğrul Biltekin’i ve Selanik Barosu Yönetim Kurulunu makamlarında ziyaret etmişlerdir.

37- T.B.B Tarafından Düzenlenen 2015-2016 Dönemi Adli Yıl Açılış Töreni Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz…de iştiraki ile 05.09.2015 Cumartesi Günü Türkiye Barolar Birliği Özdemir Özok Konferans Salonunda Gerçekleştirildi.

38- Dağlıca ve Iğdır’daki hain saldırı için TBB Başkanlığı ve Barolar Teröre karşı ortak basın açıklamasında bulunmuşlardır.

39- TBB V111. Stajyer Avukatlar Kurultayı Antalya’da gerçekleşti. Baromuzu temsilen Stj. Av. Gülşah ALKAN ve Kübra TAYBOĞA katıldı.

40- Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE Basın açıklamasında bulunmuşlardır.

41-  10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Kapsamında Düzenlenen Törende  Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Stajyer Avukatlarımız Ahmet Yiğit Ve Ebru Kazancıoğlu Tarafından Atatürk Anıtına Baromuz Çelengi Sunulmuştur.

42- Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü Tübakkom Ve Amasya Barosu Ortak Basın Duyurusunda bulunmuşlardır.

43- Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir ELÇİ’ye yapılan hain saldırı Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE tarafından basın açıklaması ile lanetlenmiş, Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere Av.Tahir Elçi’nin cenaze törenine katılmışlardır.

44- İnsan Hakları günü nedeniyle Basın Açıklaması yapıldı.

45- Önceki Baro Başkanımız Av. Hıfzı TORUMTAY tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü sebebiyle “Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru” konulu seminer verildi.

44- İnsan Hakları günü nedeniyle Basın Açıklaması yapıldı.

Av.Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı Av.Başar Yaltı, Genel Sekreter Av.Güneş Gürseler, Sayman Av.Erdal Güngör, Yönetim Kurulu Üyesi Av.Sabri Çepik İle Başkanlık Başdanışmanı Av.Zafer Köken' İ Ayrı Ayrı Makamlarında Ziyaret Etmiş, Güncel Mesleki Sorunlar Ve Amasya Barosunun Sorun Ve İsteklerini Dile Getirmiştir.

47- Amasya Barosu Kadın Komisyonu organizasyonu ile Sevgi Evlerindeki çocuklarımız ve Suluova Huzur Evine ziyarette bulunulmuştur.

 

 

 

 

 

 

Sayfa -9-

 

2016 YILI FAALİYETLERİ

 

1-      8 Ocak 2015 Cuma günü Bursa Barosu tarafından düzenlenen Çocuk çalıştayına  Baromuzu temsilen  Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Gönül CEBECİ katıldı. 

2-     Amasya Barosu 57.Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı.

3-     Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından: bir avukat yanında, avukatlık ortaklığında veya avukatlık bürosunda ücret karşılığı birlikte çalışan avukatların çalışma esaslarına ilişkin yönetmelik Baromu Web sitesinde yayınlandı.

4-      30 Ocak 2016 Tarihinde Ankara’da Tübakkom Tarafından Düzenlenen Çocuktan Gelin Olmaz Kurultayına Baromuzu Temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Gönül Cebeci Katıldı.

5-     32.Baro Başkanları Toplantısı 6-7 Şubat 2015 Tarihlerinde Ankara-Ayaş da yapıldı. Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere’de Baromuzun ilgili konularla ilgili görüşlerini paylaşmıştır.

6-     06.02.2016 tarihinde Samsun Adliyesi Konferans Salonu'nda TBB’nin koordinasyonunda Amasya – Samsun ve Sinop Barolarına mensup Avukatların katılımı ile “AİLE HUKUKU ve MAL REJİMLERİ” konulu seminer düzenlendi.

7-     Ankara da bulunan Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere ziyaretlerde bulunmuşlardır. Önce TBB Başkanlık Başdanışmanı Av.Zafer Köken ile birlikte Ankara Baro Başkanı  Av.Hakan Canduran'ı ziyaret eden Baro Başkanımız, Anlara Baro Başkanı Av. Hakan Canduran ile arabuluculuk, güncel mesleki sorunları ve avukatlık yasası ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Daha sonra Baro Başkanımız tarafından TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler ile TBB Eğitim Merkezine nezaket ziyaretinde bulunulmuş, değişik konularda Baromuz düşünceleri ve ihtiyaçlarımız aktarılmıştır.

8-     Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi 3. Olağan Seçimi Yapıldı. Başkanlığa Av.Mehmet Akif AYDIN seçilirken, 3.Olağan Seçim Genel Kurulunda İdare Heyetine Av. Hacer Inat, Av. Perihan Peker, Av. Burcu Bektaş,Av. Alper Keske, Stj. Av. Kardelen Atlı, Stj. Av. Büşra Kılıç seçildi. İzleme Heyetine Av.Erdem C.Türem, Av.Yakup YILDIZ,Av.Emine HOMBAÇ seçilmiştir.

9-     Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen II.Dönem Meslek İçi Eğitim Seminerleri Kapsamında Amasya-Çorum-Yozgat-Kırıkkale Baroları Avukatlarının Katılımıyla 13 Şubat 2016 Cumartesi Günü  Çorum Barosu Hizmet Binasında CMK Uygulamaları Ve İstinaf Konulu Seminer Gerçekleşti

10- Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Bşk. Yardımcısı Av.Aykut Gören, Genel Sekreterimiz Av.Cem Kılıç, Saymanınız Av.Selim Saray, Av.Bedrettin Şişik ve Av.Bahadır Özsaraç ile Baromuz önceki Yönetim Kurulu üyelerimizden Av.Osman Faik Salman TBMM de Amasya Milletvekillerimizi ziyarette bulunmuşlardır.

 

Sayfa -10-

 

11- Baromuz Avukatlarından Av. Nevzat BAYSAL’a Adliyemiz önünde cenaze töreni düzenlenmiştir.

12- Baro Başkanlığımızdan Gümüşhacıköy Belediye Başkanlığı'na Ziyaret de bulunulmuştur.

13- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gelincik Projesinin tanıtım toplantısı için Gümüşhacıköy de bulunan Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Gönül Cebeci, meslektaşlarımız Av.Ayşe Fulya Özkan, Av.Damla Beste Yalçın ve Av.Yasemin Coşgun , Gümüşhacıköy Baro Temsilcimiz Av.Emin Yüksel Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol'u makamında ziyaret ederek, katkılarından dolayı teşekkürlerini sunmuşlar ve görevlerinde başarılar dilemişlerdir.

14- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Etkinliklerle Kutladık. 8 Mart 2016 Tarihinde Amasya Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Düzenlenen Yürüyüşe İştirakden Sonra Amasya Ticaret Ve Sanayi Odasında Düzenlen Toplantıda Meslektaşımız Av. Fatma Bütüner'in "Kadına Şiddet" konulu sunumunda bulunduğu toplantının ardından Gümüşhacıköy Belediye Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen toplantıda Baromuz GELİNCİK PROJESİ Meslektaşlarımız Av.Damla Beste Yalçın ve Av. Yasemin Coşgun Tarafından Gümüşhacıköylü Kadınlara Anlatıldı.

15- Amasya Belediyesi Kültür Evinde Baromuz, Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Ve Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün İşbirliği İle Gelincik Projesinin Tanıtımına Başlanmıştır. 07.03.2016 – 17.03.2016 Tarihleri Arasında Amasya Belediyesi Kültür Evlerinde Düzenlenen Gelincik Projesi Tanıtımı Ve Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanmasının Anlatıldığı Programda Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Gönül Cebeci, Av.Gülay Bayrak, Av.Damla Beste Yalçın, Av.Ayşe Fulya Özkan, Av.Yasemin Coşgun, Av.Gizem Göl Dumlu, Av.Ezel Cıroğlu, Av.Fatma Bütüner ve Av.Fatma İpekçi Görev Almıştır.

16- Baromuz Avukatlarının Ve Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin Katılımı İle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı.

17- V.Genç Avukatlar Kurultayı Çanakkale'de Yapıldı. Kurultaya Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere…..

18- Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan ÖZTATAR Baro Başkanlığımızı ziyaret etmişlerdir. Ziyarette Amasya Adliyesinde Arabuluculuk Merkezinin açılması, Arabuluculuk çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur.

19- Adalet Bakanlığı, Amasya Barosu ve Amasya Ticaret Odası işbirliği ile 01.04.2016 Cuma günü Amasya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire  Başkanı Hakan ÖZTATAR tarafından hukuki ihtilaflardan, alternatif çözüm yollarından Arabuluculuk kurumu tanıtım toplantısı yapılmıştır.

20- Karadeniz Bölgesi 6.Baro Başkanları Toplantısı Çorum’da Gerçekleşti. Ardından basın açıklaması yayımlandı.

 

 

Sayfa -11-

 

21- 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı. Mesleğinde 40. Yılını Dolduran Meslektaşlarımızdan;Av. Cahit Nokay,Av.M.Necat Kılavuz,Av.Hakkı Denizli,

Av.Musa Erkoç’a TBB Başkanı Prof.Dr.Av.Metin Feyzioğlu tarafından ve  Meslekte 25.Yılını Dolduran Meslektaşımız Av.Abdullah Şahinoğlu’na Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere tarafından  plaket takdim edildi.

22- Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Başkan Yardımcımız Av.Aykut Gören Ve Merzifon Temsilcimiz Av.Serap Candan , Değerli Meslektaşımız Av.Runa Kargı Hanımefendiye 5 Nisan Avukatlar Günü Nedeniyle Nezaket Ziyaretinde Bulunmuşlardır.

23- TBB Eğitim Merkezinde Eğitimlerini sürdüren Stj Avukatlarımız; Stj.Av.Şehriban Gül ARPA, Stj.Av.Elif ÇETİN, StjAv.Şevket ŞAHİN, Stj.Av.Büşra KILIÇ, Stj.Av.Tuğba YILMAZ, Stj.Av.Gamze Merve ÇALTI,Stj.Av.Sevda İŞSEVER,Stj.Av.Gökçe ACAR, Stj.Av.Hacer KOÇOĞLU, Stj.Av.Kübra TAYBOĞA, Stj.Av.Yasemin ALABUĞA, Stj.Av.Kardelen ATLI, Stj.Av.Merve Nur AYIK 09.04.2016 Tarihinde düzenlenen tören ile Sertifikalarını, TBB Başkan Yardımcısı Av.Berra Besler ve Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'den aldılar.

24- Baro  Başkanımız A. Melik Derindere ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Amasya Valimiz Sayın İ. Halil Çomaktekin’e makamında nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE, 18-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında  Baromuz evsahipliğinde gerçekleşen Av.Nevzat BAYSAL  Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası’nda 16 farklı Baro takımının mücadele edeceği bu etkinlik için Amasya Valimiz İ.Halil ÇOMAKTEKİN’in destekleri istenmiştir.

25- Ankara Barosu Avukatlarından Av.Abdulkadir BÖKE’nin vefatına neden olan hain saldırı kınama mesajı web sitemizde yayınlandı.

26- CMK Uygulamaları-İstinaf, Yakalama, Gözaltı, Sorgu Ve Arama Konulu Seminer Amasya Adliyesı Konferans Salonunda Gerçekleşti.

27- İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi Ve Kadın Hakları Projesi Kapsamında Çorum’da Düzenlenen Seminere Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Gönül Cebeci Ve Baromuz Avukatlarından Av.Damla Beste Yalçın Katıldılar.

28- 30.04.2016-08/05/2016 tarihleri arasında Arabuluculuk Eğitim Semineri düzenlendi.

29- Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası bu yıl Baromuz ev sahipliğinde gerçekleşti. Turnava da Baromuz Futbol takımı final oynama başarısını gösterdi. Takımımızı yürekten kutluyoruz.

30- 4-15 Mayıs 2016 Tarihlerinde Ordu Barosu'nun ev sahipliğinde Gerçekleşen Kurgusal Duruşma Yarışması 2016 Karadeniz Bölge Elemelerinde Baromuzu   Temsil Eden Stajyer Avukatlarımız Elif Çetin, Sevda İşsever, Tuğba Yılmaz Ve Büşra Kılıç'a Katılım Belgeleri Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere Tarafından verildi.

31- Genç avukatlar kurultayı dönem sözcülüğü Amasya Barosunun ev sahipliğinde yapılan törenle Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE'nin makamında,

 

Sayfa -12-

 

32- Çanakkale Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av. Fatih ENGİN, Başkan Yardımcısı Av.Meltem TAŞ, Gençlik Meclisi Üyeleri Av. Murat GÜNAY ve Av.İsmail GÜNGÖR tarafından Çanakkale Barosu adına devralındı.

33- Tübakkom 13.Dönem 2 Genel Üye Toplantısı Çorum Barosu Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi. Toplantıya Baromuzu Temsilen Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Baromuz Yönetim Kurulu Üyelerinden Av.Gönül Cebeci, Baromuz Avukatlarından Av.Damla Beste Yalçın Karataş, Av.Ayşe Fulya Özkan, Av. Esma Çetintaş, Av.Fatma Bütüner Katıldılar.

34- XIII. Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumu Baromuz Evsahipliğinde 03.06.2016 Tarihinde Gerçekleşti. Sempozyuma çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı katıldı. Açılış Konuşmalarını TBB. Başkan Yrd.Av.Berra Besler, Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere ve Vali Vekili Nevzat Sinan yaptılar. Sempozyum da görev alan ve desteklerini sunan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

35- Tayinleri çıkan Hakim ve Savcılar için düzenlenen veda yemeğine katılındı ve Baro Başkanımız tarafından plaket takdim edildi.

36- Meslektaşımız Av. Yüksel KALAYCIOĞLU’nu kaybettik. Samsun’daki cenaze törenine Baromuz Avukatlarından Av. Aykut GÖREN ve Av. Cem KILIÇ katıldılar.

37- İş Sağlığı Ve Güvenliği İle İlgili Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı' nın  2016/ 36 Sayılı Duyurusu Baromuz web sitesinde yayınlanarak meslektaşlarımız bilgilendirildi.

 

38- Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi tarafından düzenlenen, "Göç ve Hukuk" konulu panele Baromuz Genel Sekreteri Av. Cem KILIÇ ve Av. Bedrettin ŞİŞİK katıldı.

39- Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Yüksek Yargının Önceki Başkanları, Akademisyenler Ve Baro Başkanları Yargıtay Ve Danıştay’ın Yeniden Yapılandırması İle İlgili Kanun Tasarısı görüşüldü. Baro Başkanımız Av. A.Melik DERİNDERE’de bir konuşma yaptı.

40-  Yapılan hain darbe girişimine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

41- Feto Tarafından Demokrasimize, halkımıza ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yapılan hain ve alçakça saldırıya karşı düzenlenen Demokrasi ve Şehitler mitingine Baro Başkanımız Av.A.Melik DEİRNDERE, Baromuzun çok sayıda mensubu ile Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Mustafa Tuncer, Haluk İpek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve her kesimden binlerce vatandaş katıldı.

42- TBB Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Baro Başkanları 16.08.2016 günü önce Anıtkabir'i ziya, Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Mustafa Tuncer, Haluk İpek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belerak ettiği ve 70 Baro Başkan ve Temsilcisinin katıldığı ziyaret sonrası Cumhurbaşkanlığı ziyareti

 

Sayfa -13-

 

gerçekleşmiştir.(Sayın Cumhurbaşkanı’na geçmiş olsun dileğinde bulunulmuştur. )   

43-  “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” web sitemizde yayınlanarak Avukatlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

44-  Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Basın Açıklaması verilmiştir.

45- Adli Yıl Açılışı nedeniyle Baromuz Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı tarafından Basın Açıklaması verilmiştir.

46- Baromuz Yönetim Kurulu’nun 01/09/2016 tarih ve 2016/232 sayılı kararı ile Olağan Genel Kurulu gündem kararı alınarak Baromuz web sitesinde yayınlanmıştır.

47- 33.Baro Başkanları toplantısı 02.09.2016 tarihinde, TBB Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu Başkanlığın da Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantı da yaşanan son gelişmeler ile mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunları ile çözüm önerileri tartışıldı. Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere' nin de Baromuz görüşlerini aktardığı toplantıya Baromuz Genel Sekreteri Av. Cem Kılıç da katılmışlardır.

48- Genç Meslektaşımız Av. Mahmut ASLAN’ı kaybettik. Suluova Adliye Binası önünde yapılan törenle meslektaşımızı son yolculuğuna uğurladık.

 

    

 

 

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik

DERİNDERE

 

 

 

 

      Başkan Yard.

   Av. Aykut

   GÖREN

 

          Genel    Sekreter

          Av. Cem

       KILIÇ

 

 

 

 

 

Sayman

Av. Selim

SARAY

      Üye

  Av. Halit

   AKÇAY

 

   

 

        Üye

 Av. Bahadır 

  ÖZSARAÇ

 

  

          Üye

     Av. Gönül 

      CEBECİ 

    Üye

 Av. Bedrettin

    ŞİŞİK            

   Üye   

Av. K.Alpaslan

 NALBANTOĞLU

 

 

AMASYA BAROSU

 

 EKİM 2016- EKİM 2018 DÖNEMİ BÜTÇE TASARISI

 

 

GELİRLER     : 1- Baro Yıllık Kesenekleri                              :   160.000,00TL

                          2- Baro Giriş Kesenekleri                               :     20.000,00TL

                          3- Bağış ve Sair gelirler                                  :     17.000,00TL

                          4- Genel Bütçe Faiz Geliri                              :       8.000,00TL

                          5- Fotokopi Geliri                                          :       2.000,00TL

                          6- Vekalet Pulu Dağıtım Payı                          :   220.000,00TL

                          7- Geçmiş Dönem Aidat Borcu.                     :      94.000.00TL

                                                                       TOPLAM        :    521.000,00TL

 

GİDERLER    : 1- Yönetim Giderleri                        

                               a- Genel Kurul Giderleri                           :   30.000,00TL

                               b- Avukatlar Günü ve Haftası Giderleri     :   40.000,00TL

                               c- Baro Kuruluş Günü Giderleri                 :   30.000,00TL

                               ç- Sportif Faaliyetler Giderleri                   :   25.000,00TL

                                 d- Diğer Sosyal Etkinlik Giderleri            :    5.000,00TL

                                 e- Resmi ve Dini Bayram Gideri               :     5.000,00TL

                               f-  Araç Sigorta, Vergi, Bakım, Servis Gid. :   15.000,00TL

                               g- Araç Yıllık Yakıt Giderleri                    :   15.000,00TL

                               ğ- Tiyatro Grubu Giderleri                        :     5.000,00TL

                               h- Müzik Grubu Giderleri                         :     5.000,00TL

                               ı- Seminer ve Eğitim Giderleri                   :   15.000,00TL

                               i- Temsil Giderleri                                    :     45.000,00TL

                               j- Cenaze Giderleri                                    :   10.000,00TL

                               k-Demirbaş Giderleri                                 :    20.000,00TL

                               l- Dergi Giderleri                                      :    10.000,00TL

                              m- Staj Eğitim Giderleri                             :    15.000,00TL

                              n- Sosyal Sorumluluk Projeleri Gid.          :      9.000,00TL

      o- Diğer Giderler                                        :      5.000,00TL

                         

                          2- Personel Giderleri                                      :   60.000,00TL        

                          3- Büro Giderleri                                          :

                               a- Kırtasiye                                               :   15.000,00TL

                               b- PTT                                                     :   10.000,00TL

                               c- Gazete, tv. ilan v.s                                :     5.000,00TL

                               d- Bakım, onarım  Giderleri                      :   20.000,00TL

                               e- Büro araç gereç Giderleri                        :   10.000,00TL

                               f- Diğer Giderler                                       :     5.000,00TL

                                                 

                          4- Vergi ve Resim kesenekleri

                               a- Damga Vergisi                                      :    2.000,00TL

                               b- T.B.B. Keseneği                                   :  30.000,00TL

                               c- Ölüm Yardımı                                      :  20.000,00TL

                             

                        5- Çeşitli Giderleri                                           :      

a-      Tefrişat, Dekorasyon                             :   20.000,00TL    

b-     İnşaat, Yenileme                                     :   15.000,00TL   

c-      Diğer Giderler                                         :       5.000,00 TL                       

                                     TOPLAM        : 521.000,00TL      

           

                          A- Giriş keseneği ve yıllık kesenek 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 81/2 maddesini değiştiren 4667 Sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca memur maaş katsayısının belirlenmesine müteakip, bu sayı esas alınarak, Avukatlar için giriş keseneği 4000 çarpanı ile, yıllık kesenek 2000 çarpanı ile, avukatlık ortaklığı için giriş keseneği 20.000 çarpanı ile, yıllık kesenek 10.000 çarpanı ile çarpımı sonucu miktarda belirlenmesine.  01/07/2016 tarihinden itibaren memur maaş katsayısı 0,093259 ’dur ve bu rakama göre olması tasarlanan;

 

                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

                              1- Avukatlar için :

                                

a-      Giriş keseneği  0.093259*4000    = 373,03TL

                 0,093259*5000    = 466,29TL

                        0,093259*6000    = 559,55TL

                        0,093259*7000    = 652,81TL

                        0,093259*8000    = 746,07TL

 

b-     Yıllık kesenek (Aidat) 0,093259*2000    = 186,51TL

                                    0,093259*3000    = 279,77TL

                                    0,093259*4000    = 373,03TL

 

                             

      2- Avukatlık Ortaklığı için :

                               

a-      Giriş keseneği 0,093259*20.000  =1.865,18TL

b-     Yıllık kesenek 0,093259*10.000  =   932,59TL

 

 

                           B- Giriş keseneğinin peşin, yıllık keseneğin Ocak ve Haziran aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

                           C- Olağanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediği taktirde bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı,

 

                          Amasya Barosu 2016/2018 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 09/09/2016

 

 

 

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik

DERİNDERE

 

 

 

 

      Başkan Yard.

   Av. Aykut

   GÖREN

 

          Genel    Sekreter

          Av. Cem

       KILIÇ

 

 

 

 

 

Sayman

Av. Selim

SARAY

      Üye

  Av. Halit

   AKÇAY

 

   

 

        Üye

 Av. Bahadır 

  ÖZSARAÇ

 

  

          Üye

     Av. Gönül 

      CEBECİ 

    Üye

 Av. Bedrettin

    ŞİŞİK            

   Üye   

Av. K.Alpaslan

 NALBANTOĞLU

 
 
 

AMASYA BAROSUNUN 26/01/2015 TARİHLİ 1. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUNDA KABUL EDİLEN AMASYA BAROSU CMK UYGULAMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİĞİNİN


 

CMK YÜRÜTME KURULU Başlıklı Madde 5: “ CMK. Yürütme Kurulu, CMK. Koordinatör Yönetim Kurulu üyesi ile Amasya Barosuna kayıtlı avukatlar arasından Amasya Barosu Yönetim Kurulunca belirlenecek diğer 2 üye ile birlikte 3 kişiden oluşur. CMK. Koordinatörü, CMK. Yürütme Kurulu’nun başkanıdır. Kurulda her üyenin sadece bir (1) oy hakkı vardır. CMK. Yürütme Kurulu üyeleri, Amasya Barosu Yönetim Kurulu tarafından 1 yıllık süre için atanır. Görev süresini tamamlayan üye tekrar atanabilir. Yürütme Kurulu üyelerinin 1 yıl sonunda tekrar atanmaması halinde üyelerin görev süresi kendiliğinden 1 yıl süre ile uzar. CMK. Yürütme Kurulu, adli tatil süresi hariç ayda bir kez toplanır. Gerekli hallerde daha sık toplanabilir.” şeklinde değiştirilmesi

 

CMK MERKEZİ GÖREVLENDİRME ESASLARI  Başlıklı Madde 8 /2. Fıkrasının 1. Bendine “ İstekli avukat, hazırlık ve kovuşturma aşamalarında görevlendirmelerde görev seçemez .” Şeklinde değiştirilmesi,

 

 “İstekli avukat, gece+gündüz görev almanın yanında isteğe göre sadece gece ya da gündüz görev alabilir.” Şeklinde eklenmesi,

 

 Madde 8/2fıkrasının 7. Bendi son cümlesine “Hazırlık ve kovuşturma aşamalarında, merkez ve ilçelerde, zorunlu olarak görevlendirme yapılamaması nedeniyle merkezden ilçeye – ilçeden merkeze istekli avukat görevlendirilmesi halinde istekli avukata genel listeden bir tam puan indirimi yapılır.”  

 

 Hazırlık aşamasında, aynı soruşturma dosyasında, aynı şüpheli için, merkezden ilçeye – ilçeden merkeze birden fazla avukat görevlendirilmesi halinde 0,5 puan indirimi yapılır.”  Cümlelerinin eklenmesi

 

Madde 8/2 fıkrasının 12. Bendinin son cümlesinin “Puan düzeltimine neden olan durumla ilgili olarak ilgili birim tarafından tutanak düzenlenmesi ile birlikte durumun ve yapılacak işlemin çelişkiye mahal vermeyecek şekilde açık olması halinde toplantı yapılmaksızın koordinatör Yönetim kurulu üyesi tarafından puan düzeltimi yapılabilir.”  Şeklinde eklenmesi

Madde 8/2 fıkrası 13 -b. “Diğer hallerde; Adli Tatil süresi de dahil olmak üzere bir takvim yılı içinde en çok altmış gün CMK görev listelerinden ayrılabilirler. İstekli avukatlar, toplam altmış gün olan mazeret süresini, altmış gün karşılığı saat süresi dolana kadar toplu ya da parça parça kullanabilirler.,”

 “Bu avukatlar, en geç bu süreler sonunda listelere  ayrıldıkları puanlarla geri dönebilirler.” Şeklinde değiştirilmesi

 

UYARMA Başlıklı Madde 19/1 fıkra d bendi “Kolluk, Savcılık ve Mahkemelerin kendiliğinden müdafii veya kullanılan sistem vekil atama yetkisi bulunmadığından Baronet üzerinden SDD veya kullanılan sistem ile  görevlendirilmediği halde sehven birden fazla  göreve giden istekli avukat, yazılı olarak uyarılır.” Şeklinde değiştirilmesi

 

LİSTEDEN GEÇİCİ OLARAK ÇIKARILMA Başlıklı Madde 20/1 fıkrasının b bendi “İlk uyarma cezasını aldıktan sonraki bir yıl içinde ikinci kez uyarı cezası alan ve bu cezası kesinleşen istekli avukat, listeden geçici olarak çıkarılır.”Şeklinde değiştirilmesi,

 

 

 

AMASYA BAROSU

STAJ EĞİTİM KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNİN

 

 

Madde 15 1. Fıkrası’ nın Eğitim dönemi staj kurulunun belirlediği tarihlerinde başlar ve sona erer. Şeklinde değiştirilmesi

 

 

 

AMASYA BAROSU

 İÇ YÖNETMELİĞİNİN

 

 

Madde 90 “ Baroya ait araçlara kullanımı sırasında, trafik cezaları kesilmesi halinde bu cezaları aracı kullanan kimse öder. “Ancak Yönetim Kurulu gerekli gördüğü hallerde aksine karar verebilir”  Şeklinde eklenmesi

 

 

 

AMASYA BAROSU

STAJ EĞİTİM KOMİSYONU ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNİN

 

 

Madde 15 1. Fıkrası’ nın Eğitim dönemi staj kurulunun belirlediği tarihlerinde başlar ve sona erer. Şeklinde değiştirilmesi

 

 

 

AMASYA BAROSU

 İÇ YÖNETMELİĞİNİN

 

 

Madde 90 “ Baroya ait araçlara kullanımı sırasında, trafik cezaları kesilmesi halinde bu cezaları aracı kullanan kimse öder. “Ancak Yönetim Kurulu gerekli gördüğü hallerde aksine karar verebilir”  eklenmesi

 

  

28.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.