AMASYA BARO BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 18.07.2016| Okunma Sayısı: 1586

AMASYA BARO BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

 

TSK içinde kümelenmiş bir cunta tarafından demokrasimizi ve hukuk düzenimizi ortadan kaldırmaya yönelik eylemleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cunta tarafından masum “vatandaşlarımıza ateş edilmesi ve  onlarcasının yaşamını kaybetmesi, aynı şekilde güvenlik kuvvetlerimizin şehit edilmeleri ve Gazi ünvanına sahip TBMM’nin bombalanması ALÇAKÇA bir eylem ve açık bir İHANETTİR. Terörize olan bu eylemlerde yaşamlarını yitiren yurttaşlarımız ile şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet, ulusumuza başsağlığı diliyoruz.

 

İktidarı, Muhalefeti ve Sivil toplum örgütleri ile birlikte olayın başından beri sürdürülen kararlı tutum ve halkın demokrasiye sahip çıkması ile başarısız olan ihanet hareketinin ülkemize kısa ve orta vadede büyük zararlar vereceği görülmektedir.

 

Yaşadığımız kaotik ve belirsiz durumdan biran evvel Devlet ve Millet olarak çıkabilmemiz ancak ülke sathında birlik ve beraberliğimizi korumak ve hukuk devleti ilkelerini uygulamak ile mümkün olacağı inanç ve düşüncesindeyiz. Her türlü inanç, düşünce ve yaşam şeklini benimsemiş tüm yurttaşlarımızın bu farklılıklarını zenginlik olarak kabulü ile tüm toplum katmanlarının birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli ve bu sağlanmalıdır.

 

Birlik ve beraberliğin sağlanmasında Hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve Adil yargılanma ilkelerinden vazgeçilmemesi ve korunması, yapılacak yargılamalarda bu ilkelerin gözetilmesi elzem ve önemlidir.

 

Öte yandan devletin bekası açısından suça karışmamış Devlet Kurum ve mensuplarının korunması, biran önce yeni görevlendirmelerin de yapılması ve Devlet mekanizmasının daha fazla yıpratılmaması gerektiği düşüncesindeyiz.

 

Amasya Barosu olarak Demokratik, Hukuk Devletine haiz Devletimizin bekasının sağlanması için her türlü katkıyı önceden olduğu gibi bundan sonrada yapmaya hazır olduğumuzu Kamuoyu ile saygıyla paylaşırız. 18/07/2016

 

 

                                                             AMASYA BARO BAŞKANLIĞI

24.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.