23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
Tarih: 21.04.2016| Okunma Sayısı: 1673

       23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

 

      Millet İradesinin simgelerinden TBMM ‘in açılışının 96.Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını anlamının farkındalığı ile  kutlarken, o tarihte görev yapan ve ülkemiz için büyük mücadele veren Kurucu Meclis de görev yapan Türk Milletinin temsilcilerini ve şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.

 

      Ülkenin en karanlık günlerinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşlarının öncülüğünde büyük cesaret ve vakar ile kurulan TBMM. Kurtuluş Mücadelesinin en büyük timsallerinden birisi olmuştur. Bir türlü kulluktan vatandaşlığa ve millet olmaya geçemeyen Toplumun, millet iradesi ile de tanışmasına neden olan TBMM. Millet iradesinin temsilcisi olmaya devam etmektedir. Ülkemiz Sorunlarının artarak devam ettiği bir dönemden geçerken TBMM. Çatısı altında görev yapan tüm üyelerin sorumluluk bilinci ile görev yapmaları ve sorunların çözümünde yapıcı ve topluma örnek sonuçlar ve kararlar almalarını beklemekteyiz. Bir kez daha vurgularız ki, çözülemeyen her sorun gelecek kuşaklara bırakılmış kötü bir miras olacaktır.

 

      Öte yandan Bu özel günün Çocuk Bayramı olarak coşku ile kutlanmamız gerekirken, çocuklarımızın maruz kaldıkları cinsel istismar ve yaşanan çocuk gelin vakaları nedeniyle büyük üzüntü ve burukluk yaşamaktayız. Çocuklarına sahip çıkmayan, gerekli eğitim ve öğrenim hakkını özgür şartlarda kullandırmayan ülke ve toplumlarda gelecek de o çocukların nasıl birer suç unsuru olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Tüm çocukların, özlenen eğitimle ve özgür ortamlarda geleceğe hazırlandığı, hiçbir şekilde istismar edilmediği nice Bayramlar diler, Meslektaşlarımızın, çocuklarımızın ve Amasya Halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarız.

 

 

 

 

                         AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

                         BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE   

 

 

29.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.