5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDI.
Tarih: 5.04.2016| Okunma Sayısı: 3590

BUGÜN SAAT 13.00’DE 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYMA TÖRENİ, SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNMASI İLE BAŞLADI. ARDINDAN AMASYA ADLİYESİNDE SAAT 13.45DE MESLEĞİNDE 40. VE 25. YILLARINI TAMAMLAYAN MESLEKTAŞLARIMIZA PLAKET TAKDİMİ İLE DEVAM EDİLDİ.

AMASYA ADLİYESİNDE, BARO BAŞKANIMIZ AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN AÇILIŞ KONUŞMASI İLE BAŞLAYAN PROGRAMA AMASYA CUMHURİYET BAŞSAVCISI EROL ÇELİK , ADALET KOMİSYONU BAŞKANI CEM BOZTAŞ , AMASYA BAROSU ÖNCEKİ BARO BAŞKANLARI AV.HIFZI TORUMTAY,AV.ADNAN HASİP YALÇIN VE MESLEKTAŞLARIMIZ KATILMIŞLARDIR.

MESLEĞİNDE 40. YILINI DOLDURAN MESLEKTAŞLARIMIZDAN;

AV. CAHİT NOKAY’A PLAKETİNİ AMASYA CUMHURİYET BAŞSAVCIMIZ SAYIN EROL ÇELİK,

AV.M.NECAT KILAVUZ’A ADALET KOMİSYONU BAŞKANIMIZ SAYIN CEM BOZTAŞ,

AV.HAKKI DENİZLİ’YE BARO BAŞKANIMIZ AV.A.MELİK DERİNDERE,

AV.MUSA ERKOÇ’A ÖNCEKİ BARO BAŞKANIMIZ AV.HIFZI TORUMTAY,

MESLEKTE 25.YILINI DOLDURAN MESLEKTAŞIMIZ AV.ABDULLAH ŞAHİNOĞLU’NA DA ÖNCEKİ BARO BAŞKANIMIZ AV.ADNAN HASİP YALÇIN PLAKET TAKDİM ETMİŞLERDİR.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Avukat olarak, görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile, ne yargıca ve ne de iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızda kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar esir kullanmadılar, fakat efendileri de olmadı.

Değerli Meslektaşlarım,

Öncelikle bugün aramızda olmayan meslektaşımız Av. Nevzat BAYSAL ile yurdun birçok bölgesinde vatanını korumak amacıyla şehit olan ve alçak terör saldırıları sonucu yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.

Ne yazık ki hukuk devleti normlarının dışına çıkılmak suretiyle terör örgütü ile terör sorununu çözmeye çalışmanın Millet olarak bedelini ödemekteyiz.

Değerli Meslektaşlarım,

Mesleğimizin her geçen gün kan kaybettiğinin meslektaşlarımızın iş, mesleki faaliyetler ve ekonomik sorunların arttığının bilincinde görev yapmaktayız.

Katlanarak artan avukat sayısına karşılık, meslek faaliyet alanlarının daraltılması, meslektaşlarımızın görevlerini icra ederken karşılaştıkları sorunları, haksız şikayetler, vergisel kıskaç, CMK görevlendirmelerinde Avukatlık asgari ücreti altında yapılan ödemeler ve sayamadığımız nice sorunlar. Tüm meslektaşlarım bilmeli ve emin olmalıdır ki, Barolar ve TBB tüm bu sorunların giderilmesi ve azaltılması için büyük özveri ile çalışmaktadırlar. Baro görevlerinin mazeret üretme yerleri olmadığının bilincindeyiz. Sorunları giderici özellikle mesleğe kabulde sınav ile mesleki faaliyet alanlarını genişletici yeni ve çağdaş Avukatlık Yasası için gerekli her türlü girişim yapılmaktadır.

Yine Hukuk Fakültelerindeki kontenjanların azaltılması amacıyla YÖK ile yapılan görüşmelerinden sonuç alınamaması halinde, bu konuda da yasal girişim başlatılacaktır. Biraz önce ifade ettiğim önemli sorunların başında gelen Avukatlık asgari ücretlerin çok altında bulunan CMK görevlendirmelerine ilişkin ücretlendirmelerin iptali için de çalışma yapmaktayız.

Değerli Meslektaşlarım,

Yaptığımız her çalışma, etkinlik ve gayret sizlerden aldığımız güç ile gerçekleşmektedir. Süre gelen etkinlikler ile sosyal sorumluluk projelerimizin yanı sıra Baromuzun sosyal ve mesleki etkinlikleri bu sene de artarak devam etmektedir. Mayıs ayında Karadeniz Baroları arasında düzenlenen Futbol Turnuvasına ilk kez ev sahipliği yapacağız. Yine 3-4 Haziran tarihleri arasında Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu ile Uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacağız. Tüm bu çalışmalarda görev alarak veya katılımcı olarak göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı teşekkür ediyorum.

Bu sene 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle geleneksel olarak düzenlediğimiz Avukatlar Balosunu n şehitlerimizin kutsal anısına saygımızdan ve teröre tepki  amacıyla düzenlememe kararı aldık. Vatanı uğruna canını veren her şehidimiz çok değerlidir. Bu teröre ve terör ortamına alışmayacağız.

Biz aynı zamanda Yargıya yapılan veya yapılmak istenen baskılara da alışmayacağız.

Biz, çocuk tecavüz ve tacizlerine, kadına şiddete de alışmayacağız.

Biz çevre katliamına da alışmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Nisan Avukatlar Gününüzü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

AMASYA BAROSU BAŞKANI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.