BASIN BİLDİRİSİ

AMASYA BAROSU BAŞKANLIĞININ

2010-2011 YENİ ADLİ YIL AÇILIŞI NEDENİYLE

BASIN BİLDİRİSİ

Yeni adli yıla Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulmasına bir hafta kala girmiş bulunmaktayız. Öte yandan bu hafta içinde üç gün sonra da Ramazan Bayramını kutlamış olacağız. Böylece yeni adli yıl, referandum ve Ramazan bayramı nedeniyle fiili olarak bir hafta sonra başlamış olacaktır.

Bu vesile ile yeni adli yılı, Ramazan bayramı ile birlikte kutlar, tüm hakim, savcı ve avukat meslektaşlarımız ile Adliye personeline başarılar dilerim.

Her yeni adli yılda olduğu gibi ülkede hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin tam ve eksiksiz olarak hayata geçirilmesini ve tüm vatandaşlarımıza en başta huzur ve güven olmak üzere adaletle yaşama dileklerimizi öncelikle tekrar ediyoruz.

Her vesile ile belirttiğimiz gibi yargı organlarında bir çok sorunlar halen devam etmektedir. Hakim, savcı açığı ve adli personel yetersizliği, bina, araç ve gereçler gibi temel alt yapının eksikliği adalet hizmetlerinin tam ve zamanında gerçekleşmesini engellemektedir. Maalesef Ülke gündemindeki olumsuz gelişmelerden Avukatların sorunlarının çözümüne sıra gelmemektedir. Bırakalım sorunların çözülmesini avukatların can güvenliği dahi sağlanamamaktadır. Gün yok ki görevini yapan bir avukat saldırıya uğramasın. Maalesef idari ve adli organlar da neredeyse savunma organlarına yapılan bu tür saldırıları vak’ayı adiye olarak görmekte ve geçiştirmektedirler. Amasya Barosu olarak Savunma organına karşı işlenen bu menfur saldırıları şiddet ve nefretle kınıyor ve bunun hesabını her türlü merci önünde sonuna kadar takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Referandum tartışmaları ve Silivri’de devam eden bazı davalar ülkenin gündemini işgal ederken bölücü terör örgütü PKK ve onun siyasal uzantısı partiler ve yandaşları demokratik özerklik adı altında Türk Milletini ve Vatanını bölme ve parçalama niyetlerini açıkça ortaya koymuş bulunmaktadır. Bölücüler artık ayrı bir bayraklarını Türk bayrağı ile birlikte göndere çekeceklerini açık bir şekilde ifade etmeye başlamışlardır. Son zamanlarda özellikle karakol basarak askerlerimizi şehit eden bölücü terör örgütü, sözcüleri ve siyasal uzantısı partilileri vasıtasıyla Türk Milletini açıkça tehdit etmeye başlamışlardır. Bu durumlar itibariyle yeni adli yılda ülkemizi zor günlerin beklediği görülmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi iç tehditler ve bunlara bağlı olarak gelişmesi muhtemel dış tehlikeler ülkedeki diğer sorunlardan öncelikli hale gelmiş bulunmaktadır. Ülkemizde ulusal bütünlüğü parçalamak için faaliyette bulunan bölücü eylemlerin Cumhuriyet dönemi boyunca devam ettiği bilinen bir gerçektir. Ancak cumhuriyet tarihi boyunca bölücü örgütlerin bu kadar cüretkar davrandıkları görülmemiştir. Kurtuluş savaşının başlangıç noktasında Amasya tamimi ile Cumhuriyetin temelinin atıldığı bir şehrin Barosu olarak aynı kararlılıkla bölücü terör örgütünün ve iç ve dış destekli yandaşlarının baskısına boyun eğerek taviz verilmesine kesinlikle karşıyız. Devletin üniter yapısına, ülkenin bütünlüğüne ve milletin birliğine zarar verilmesini asla kabul edemeyiz.

Bu durumlar karşısında her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etmenin en temel görevimiz olduğunu işaret etmek isteriz.  Amasya Barosu olarak, her türlü bölücü ve yıkıcı hareketlere karşı devletin, vatanın ve milletin bütünlüğünden hiçbir şekilde ödün vermeden mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna açıklıyoruz.

Hiçbir güç vatanın ve milletin birliğini bölemeyecektir. Türk Milleti bunun örneğini Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Amasya tamimi ile temeli atılan Ulusal Kurtuluş Savaşında vermiştir. Terör örgütü, onun arkasındaki ve yanındakiler gün gelecek akıttıkları kanda kendileri boğulacaktır.

Bu inanç ve düşüncelerle şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Değerli meslektaşlarımızın yeni adli yılını Ramazan Bayramı ile birlikte kutlar, tüm halkımıza adalet ve huzur dolu günler dileriz, Saygılarımızla. 06/10/2010

Amasya Barosu Başkanı
Av.Adnan Hasip YALÇIN