AMASYA

AralıkOcakŞubat
AMASYA BAROSU BAŞKANLIĞINDAN BASIN BİLDİRİSİ
Tarih: 11.03.2011 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1273 | | |

İskenderun’da Deniz Kuvvetlerimize roket atarla yapılan saldırı sonucunda maalesef yedi askerimiz şehit olmuştur. Bu olaydan birkaç saat sonrada İsrail Devleti insani yardım gemilerine saldırarak insani yardım yapan gönüllülere karşı katliam yapmıştır. Terör örgütlerinin ve terör örgütü gibi katliam yapan İsrail Devletinin insanlık dışı bu eylemlerini şiddet, nefret ve öfke ile kınıyoruz.

Uluslararası sularda ve uluslararası hukuka aykırı bu eylemler karşısında başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları göreve çağırıyoruz.Bölgede terör estiren İsrail Devleti ile tüm diplomatik ilişkilerin kesilerek olayın hesabının sorulmasını iktidardan beklemekteyiz.Hangi bahane olursa olsun insanı yardım gemimize yapılan saldırı meşru gösterilemez.

Gerek terör örgütü, gerek İsrail Devleti ve gerekse onların arkasında olan yandaş ve destekleyicileri bilmelidirler ki, Türk Milleti tek yumruk halinde bu saldırıların cevabını vereceklerdir. Ve hiçbir güç bu tür haince ve kalleşçe saldırılarla bizleri yıldıramayacaktır.

Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı dileklerimizi sunarız. 31/05/2010

• Amasya Barosu Yönetim Kurulu
  • Adına Baro Başkanı