AMASYA BAROSU 57.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ TÖRENİ VE BASIN AÇIKLAMASI.
Tarih: 25.01.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 2780

 
 
 
 AMASYA BAROSU 57.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.
 

AMASYA ADLİYE SARAYINDA AMASYA BAROSU 57.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ÇELENK KOYMA TÖRENİ YÖNETİM KURULUMUZ VE AVUKATLARIMIZ İLE AMASYA CUMHURİYET BAŞSAVCISI EROL ÇELİK, ADALET KOMİSYONU BAŞKANI CEM BOZTAŞ, HAKİM VE SAVCILARIN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

      AMASYA BAROSU 57.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI

 

 

      Baromuzun Kuruluşunun 57. Yılını kutlama onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Baromuzun kuruluşunu sağlayan ve şuan aramızda bulunmayan Kurucu Üyelerimizi, aramızdan ayrılan tüm meslektaşlarımızı rahmet ve minnet ile anıyor, Baromuz Önceki Başkanlarımız ile Baromuz Organlarında görev yapmış ve Baromuza katkıda bulunmuş meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yine, Devletimizi ve vatanımızı korurken yaşamlarının en güzel dönemlerinde yaşamlarını kaybeden şehitlerimizi ile Laik Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz savunucularından Uğur Mumcu’yu katledilişinin 23. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

 

      Amasya Barosu Kuruluşundan bugüne kadar başta Mesleğin gelişimi ve meslek haklarının korunması olmak üzer, temel hak ve özgürlükler, insan hakları ve demokrasinin gelişimi, Hukuk Devleti ve Hukukun Üstünlüğünün korunması, kadın ve çocuk hakları, hayvan hakları, çevre duyarlılığı, sosyal sorumluluk çalışmaları ile mesleki alt yapı çalışmalarını titizlikle sürdürmüş, bunun yanı sıra Ülke sorunlarına karşı sağduyulu tavır ve duruşu ile katkıda bulunmaya çalışmış, çalışmaya da devam etmektedir.

 

      Amasya Barosu Avukatları olarak, Ülkenin bölünmez bütünlüğü, Demokratik, laik ve sosyal Hukuk Devleti ve Atatürk İlke ve düşünceleri temeline dayalı Cumhuriyetimizin korunması ve gelecek kuşaklara taşınması yönündeki kararlılığımız devam etmektedir. Ülkemizin ağırlaşan başta terör ve terör ile mücadele olmak üzere tüm sorunların birlik ve beraberlik ve insan hakları temelli hukuk devleti anlayışı ve hukukun üstünlüğünü hakim kılmak suretiyle çözülebileceği düşüncemizi bir kez daha tekrarlarız. Bu bağlamda Parlamento da görev yapan tüm Siyasal Partilerin ülke sorunlarının ağırlığının farkındalığı ile halkımızın beklentilerini sağlayacak çalışma ve çözüm üretme sorumluluğunda hareket etme beklentimizi bir kez daha ifade etmekteyiz. Unutulmamalıdır ki, çözümlenmemiş her sorun gelecek nesillere bırakılmış kötü bir miras olacaktır. Bu nedenle, Ülkenin temel meselelerinin çözümünde  toplumun tüm katmanlarına, Milletimize yakışır sağduyu ile birlikte yaşama iradesini ortaya koymalarının önemi ve gerekliliğini hatırlatmaktayız. Orta vade de, tüm sorunlarının üstesinden gelmiş bir Türkiye inancıyla tüm meslektaşlarımıza, mesleki ve özel yaşamlarında üstün başarı ve mutluluk dilerken, Amasya Barosunun 57. Yıldönümünü kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

                  AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

                  BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE
 

19.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.