AMASYA BAROSU İNSAN HAKLARI GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 8.12.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2145

      AMASYA BAROSU İNSAN HAKLARI GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
 
      İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabulünün yıldönümü olan Dünya İnsan Hakları Gününü buruk kutlamaktayız. Beyanname ile tüm insanlığın hiçbir ayırım gözetilmeksizin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi düşünce ve mal varlığına bakılmaksızın beyanname de belirtilen hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde yararlanacağını ilan edilmiştir. 
      En önemli insan hakkı olan yaşama hakkı ülkemizde ve Dünyanın bir çok bölgesinde  yaşanan terör eylemleri, kadın cinayetleri ile işçi ölümleri başta olmak üzere, bir çok erken ölüm nedeniyle yeterince korunamamaktadır. Son olarak, Şehit polis ve askerlerimizin yanı sıra bir hukuk insanı olarak Diyarbakır Baro Başkanımız Av.Tahir Elçi’nin öldürülmesi bu temel insan hakkının korunmasında geldiğimiz noktayı göstermektedir. Yine Cumhuriyet Gazetesi yazarları Can Dündar ve Erdem Gül’ün yaptıkları haber nedeniyle tutuklanmış olmaları temel insan haklarından olan ifade özgürlüğünün de ülkemizde yeterince dikkate alınmadığının bir göstergesi olmuştur. 
      İnsan hakları kavramını kabul etmek ve belirli günlerde kutlamasını yapmak yukarıda belirttiğimiz örnekler nedeniyle ne yazık ki göstermelik bir kavram olduğu izlenimi vermektedir. Toplumun ve Devletin insan haklarını benimsemesi, birlikte yaşama iradesini ortaya koymak suretiyle bu olumsuzlukları gidermesi, çağdaş düşünce sistemi ile birlikte temel insan hakları uygulamasının kalıcı hale gelmesini sağlayacaktır. En çok insan hakları ihlallerinin yaşandığı bölgelerin, UZLAŞMACI kültürden uzak doğu toplumlarında yaşandığı görülmektedir. O nedenle insan hakları kavramının ve bilincinin yerleşmesi toplumun eğitiminin tamamlanması ve temel hakları kullanmayı öğrenmesi ile mümkün olacaktır.
      Ülkemiz de ve Tüm Dünya da, insan haklarını yaşam tarzı olarak benimsenmiş ve insan haklarının ihlal edilmediği günler yaşama dileği ile Amasya Halkının İnsan Hakları gününü kutlarım. Saygılarımla.
 
 
                                                                               AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU
                                                                                 ADINA BARO BAŞKANI
                                                                                Av.A.Melik DERİNDERE
  

29.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.