DİYARBAKIR BARO BAŞKANIMIZ AV.TAHİR ELÇİ'YE YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ.
Tarih: 29.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2351

 
 DİYARBAKIR BARO BAŞKANIMIZ AV.TAHİR ELÇİ'YE YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ.
            28 Kasım 2015 Cumartesi günü  yapılan menfur Silahli saldırı sonucu Diyarbakır Baro Başkanımız Sayın Tahir Elçi yaşamını kaybetmiştir. Cenazesi 29.11.2015 Pazar günü Diyarbakır da düzenlenen çeşitli törenlerle toprağa verilmiştir. Cenaze törenine Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE de katılmışlardır. Başkanımıza Allahtan rahmet, kederli Ailesi, Diyarbakır Barosu ve tüm hukuk camiasına başsağlığı dileriz. 
            Konu ile ilgili basın açıklamamız aşağıda sunulmuştur. 
 
 
  

        AMASYA BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

 

      28. Kasım 2015 tarihinde yapılan silahlı saldırı sonucunda Diyarbakır Baro Başkanımız Av.Tahir Elçi ve Polis memurlarımız Cengiz Erkur ile Ahmet Çiftaslan yaşamlarını kaybetmiştir. Üzüntümüz büyüktür. Yapılan menfur saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. 

      Tek silahı kalemi ve düşünceleri olan Avukatların ve Baro Başkanlarının silah ve ölümle susturulacağını sananlar bilmelidir ki, Avukatlar bu ülkenin önde gelen aydınlarıdır. Tüm mücadelemiz ve amacımız demokratik, hukuk devleti ilkeleri içinde insan haklarını korumak, adaletin gerçekleşmesi için halkın savunuculuğunu yapmaktır. Avukatların ve Baroların susturulması aynı zamanda adalet arayan halkın susturulmasıdır. Herkes bilmelidir ki, hiçbir sorunumuzun silah ve terörize hareketlerle çözülemeyecektir. Her terörize hareket bu ülkenin barışına ve demokrasisine yapılmış, sorunları derinleştiren eylemlerdir. Elbette yapılan bu hareketlerin tuzağına düşmeyecek kadar da bilgili ve bilinçliyiz. Ülkenin birlik ve beraberliği ve barış ortamı ancak ve ancak demokratik hukuk kuralları ile çözülebilecektir. Kitlelerin birbirine karşı düşmanlık kazandırılmasında başarıya ulaşılamayacak, ülkenin birlik ve beraberliği sağduyu içinde korunmayı sürdürecektir. Bu uğurdaki kayıplar da herkesin kaybı olmaya devam edecektir. Sayın Elçi’nin ılımlı yapısı ve son nefesine kadar BARIŞ’ı savunması, demokrasi ve hukuka olan inancı ve mücadelesi her zaman saygı ile anılacaktır. Yapılan saldırının faili meçhul cinayetler arasında kalmasının önüne geçilmesi için faillerin biran önce yakalanması vöe adaletin önüne çıkarılması gerekmektedir. Merhum Baro Başkanımıza ve olayda şehit düşen polis memurlarımız Cengiz Erdur ve Ahmet Çiftaslan’a Allahtan rahmet kederli Aileleri, Diyarbakır Barosuna ve Tüm Hukuk Camiasına başsağlığı dileriz.

 

     Kamuoyu ile saygı ile paylaşırız.

 

 

 

                                  Amasya Barosu Yönetim Kurulu

                                 Adına Baro Başkanı

                                 Av.A.Melik DERİNDERE    
 
 
 

24.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.