AMASYA BAROSU BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.10.2015| Okunma Sayısı: 1962

 

        AMASYA BAROSU BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN

        CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

 

      Cumhuriyetimizin 92.Yıldönümünü kutlamanın gurur ve onurunu bir kez daha yaşamaktayız. Büyük fedakarlıklar ve cesaretle Cumhuriyetimizi kuran ve ebediyete ulaşan Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile Türk Milleti mensuplarını rahmet, şükran ve saygı ile anıyoruz.

 

     Evrensel ilke ve kurallar ile halkın kendi kendisini yönetme hakkı olan Cumhuriyetimiz Atatürk’ün açtığı yoldan emin adımlarla ilerlemektedir. Bağımsızlığımızın, demokrasimizin, demokrasinin olmazsa olmaz temel dayanağı Hukuk Devletinin, birlikte ve özgürce yaşamamızın teminatı laikliğin, kadın ve çocuk haklarının, çalışma hak ve özgürlüklerinin kısaca insanca birlikte yaşamanın teminatı olan Cumhuriyetimizin değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığı süreçlerden geçmekteyiz. Yanı başımızda, komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklık ve çatışmaların temelinde yukarıda bir kısmını saydığımız temel ilkelerin bulunmadığı ve toplumsal barışın sağlanamadığı bir ortam olduğunu görmekteyiz. Cumhuriyet ile birlikte sağlanan birlik ve beraberlik ve yönetim de halkın iradesinin olduğu bu ortak yaşam iradesini her zamankinden fazla sağlamamamız gerektiği yaşanan son terör olayları ve yaratılmak istenen kaos ortamı bize bir kez daha göstermektedir.

     Ecdadımızın bize vermiş olduğu, devletin bekası, evrensel kurallara göre yönetme ve yönetilme ve çok değerli olan Cumhuriyetimizi yaşatma görevlerini her daim üstümüzde taşıma bilinç ve düşüncesi ile tüm meslektaşlarımızın ve Amasya Halkının Cumhuriyet Bayramını, Amasya Barosu Yönetim Kurulu adına kutluyorum.

     En derin saygılarımla.

 

 

                                  

  

25.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.