AMASYA BAROSU BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 12.10.2015| Okunma Sayısı: 1557

AMASYA BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

Demokrasi tarihimizin en alçakça terör saldırısı 10.10.2015 cumartesi günü yaşanmıştır. Onlarca vatandaşımız, barışa çağrı yapmaya hazırlandıkları biranda hayatlarını kaybetmişlerdir. Saldırıyı en ağır şekilde lanetliyoruz. Saldırıda ne yazık ki Amasyamızdan da Metin Kürklü ve öğretmen Hakan Dursun Akalın ile Ankara Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av.Uygar Coşkun da yaşamlarını kaybetmişlerdir. Olayda, yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımız ile yine dün şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet kederli Aileleri ile Türk Milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Bu tarz terör saldırılarının amacı toplumda, travma ve yılgınlık yaratmak, toplum katmanları arasındaki, kutuplaşmayı derinleştirmek ve farklı toplum kesimlerini karşı karşıya getirmektir. Terörün bu hain tuzağına düşmeden, birlik ve beraberliğimizi her zamankinden çok korumak ve sağduyumuzu yitirmeden ve ısrarla barışı istememiz esas olmalıdır. Ancak Millet olarak bunu yaptığımız taktirde terör amacına ulaşamayacaktır. Hal böyleyken, bu menfur saldırı sonrasında bile bir takım çevrelerin, siyasi çıkarım ve kazanç peşinde olmaları, tahrikkar açıklamaları üzüntümüzü daha çok artırmaktadır. Bu söylem içinde bulunanlar terörü amacını gerçekleşmesine yardım ettikleri unutmamalıdırlar. Herkesin bu hain saldırıya karşı AMA’sız tepki koyması gerekmektedir.

Devletin temel görevi, Ülkenin birliğini ve vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu bağlamda, saldırı öncesinde gerekli güvenlik önleminin alınmamış olması ve istihbarat zafiyeti içinde kalınmasına neden olan kamu görevlileri acilen tespit edilmeli ve haklarında gerekli soruşturma açılmalıdır. Yine aynı şekilde siyasi sorumluluğu olanlar da istifa etmiyorlarsa görevlerinden alınmalıdırlar. Ancak bu şekilde devlete ve yönetenlere olan güven tekrar sağlanabilecektir.

Tekrarla belirtmek isteriz ki, demokrasi kültürü gelişmiş, birlikte yaşama iradesine sahip Türk Milletine karşı kurulan tuzaklara karşı topyekün tüm Siyasi Partiler AMAS’sız bir araya gelerek, başta terör sorunu olmak üzere ülkenin temel sorunları konusunda birlikte çözüm üretme güç ve iradesini göstermelidirler. Bu Onların Türk Milletine olan borçlarıdır. Bunun gerçekleştirilmesi toplumdaki kutuplaştırmayı ortadan kaldırabileceği gibi, gelecek kuşaklara da önemli bir emsal oluşturacaktır.

Bir kez daha böylesi kara günler yaşamayacağımız, Ülkemizin tüm sorunlarının birlik ve beraberlik içinde çözüleceği aydınlık günler diler,

Kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE