BARO BAŞKANLIĞIMIZDAN SELANİK BAROSUNU ZİYARET
Tarih: 31.08.2015| Okunma Sayısı: 2599

Müzik Topluluğu ile birlikte Selanik de bulunan Baro Başkanımız Av.,A.Melik Derindere ile Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Gönül Cebeci, Av.Bedrettin Şişik, Önceki Dönem Baro Başkanımız Av.Adnan Hasip Yalçın ve Genç Avukatlar Meclisi İdare Heyeti Üyesi Av.Ayşe Fulya Özkan, Selanik Barosuna ziyarette bulunmuşlardır. Selanik Barosu Genel Sekreteri Christos Raptis ve Önceki Baro Başkanı Manolis Lamtzidis tarafından Adliye girişinde karşılanan Baromuz heyeti, daha sonra Selanik Barosu Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda samimi bir şekilde ağırlanmışlardır.

Görüşmede Avukatlık mesleğinin genel sorunlarının yanı sıra, Amasya Barosu ile Selanik Barosu arasında mesleki mübadele ve çeşitli konularda yapılacak ortak çalışmalar konuşulmuş, Heyet tarafından Türk Hukuk Sisteminde Avukatlık Hukuku hakkında muhataplarına bilgi verilmiş, ayrıca Türk/Yunan Halkları arasındaki dostluğu dile getirilmiştir. Selanik Barosu önceki Başkanı Manolis Lamtzidis tarafından Yunus Emre’nin şiirinin okunması duygusal anların yaşanmasına neden olmuştur.

Görüşme sonrası karşılıklı hediyeler sunulmuştur. Görüşmeye, Selanik Barosu Yönetim Kurulu üyelerinden Dimitris Finokaliotis,George Rodinos, Giannis Stefanou'da katılmışlardır.

20.04.2024