AMASYA BAROSU BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.07.2015| Okunma Sayısı: 1730

Son günlerde Türk Devleti ve Türk Milletine yapılan açık ve alçakça saldırıları büyük üzüntü ve esefle izlemekteyiz. Son olarak bir hemşehrimiz olan Muş Malazgirt Garnizon Komutanı Binbaşı Aslan KULAKSIZ’a yapılan menfur saldırıyı lanetliyoruz.

 

Bir süredir çözüm süreci adı altında yürütülen faaliyetlerin ne kadar temelsiz ve ince iple birbirine bağlı olduğu terör ve terörist ile anlaşma yapılamayacağı, terör dahil tüm sorunların hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü temel ilkeleri ile çözülebileceği bir kez daha anlaşılmaktadır.

 

Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramları terörizm ile birlikte ortadan kalkar. Terörün olduğu yerde artık hukuk devletine açık bir saldırı vardır. Bu kapsamda hiçbir hukuk devleti terörist örgütler ve terörist unsurlarla adı ne olursa olsun pazarlık yapamaz. Devlet hukuk dışı unsurlarla, hukuk içinde mücadele etmek ve toplumsal barışı sağlamak zorundadır. Yine aynı şekilde terörün ve teröristin iyisi ve kötüsü de olamaz. Gencecik insanlarımızı katledenler ve katledilmelerine destek olanlar, terörden beslenenler ve terörizmi siyasi beklentiye çevirmeye çalışanlar da eşit şekilde sorumludur. Toplumsal barış istediğini söyleyenlerin terörü açıkça lanetlemeleri gerekmektedir.

 

Terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyor, şehit Aslan KULAKSIZ’a Allahtan rahmet, kederli ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diliyor, can almak sureti ile çıkarım sağlamaya çalışanların er ya da geç Bağımsız Türk Mahkemelerinde hesap vereceklerini bir kez daha vurguluyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 28/07/2015

 

 

Amasya Barosu Yönetim Kurulu Adına

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

28.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.