AMASYA BAROSU 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 17.03.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2038

Çanakkale Zaferinin 100.Yıldönümünde şehitlerimizi en derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ülkenin Doğusundan-Batısına, Kuzeyinden-Güneyine Türk Milletini bir araya getiren ve Millet yapan Çanakkale Zaferi sadece askeri bir başarı olarak anılmasının, o mücadele de bulunan binlerce şehit ve gaziye haksızlık olduğu düşüncesindeyiz. Çanakkale de verilen  topyekün mücadele, uzun süredir özlenen bir askeri başarı olmasının yanı sıra, bir halkın tekrar Millet olma, Millet olurken de vatanını ne kadar sevdiğinin, o vatan için gerektiğinde gözünü kırpmadan nasıl ölebileceğinin, en olumsuz koşulda bile vatan mücadelesini yapabilme kabiliyetinin bir kez daha ortaya konulduğu, tarihin bir kez daha baştan yazıldığı bir zaferdir. Çanakkale den alınan güçle, birkaç sene sonra verilecek Büyük bir Kurtuluş Mücadelesinin de umutları ve yolu hazırlanmıştır. Aynı zamanda Conkbayırı ve Anafartalar Kahramanı Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal’in tartışılmaz askeri dehası bir kez daha görülmek suretiyle tüm ülkenin umut ışığı olmasının önü açılmıştır.

Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünde, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle bir kez daha anıyor, Çanakkale de sağlanan birlik ve beraberliğin sonsuza kadar sürmesini diliyoruz.

19.04.2024