AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Tarih: 26.10.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2037

 

       AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN

       CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

 

 

       Türk Milletinin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük mücadele ve fedakarlıklar sonucu kurduğu Cumhuriyetimizin 91.Yılını kutlama onur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimiz halkın kendi kendini yönetmesi olarak tanımlanmakta ise de aynı zamanda Türk Milleti nezdinde kabul görmüş ve benimsenmiş temel ilkeleri ile de bir bütünlük taşımaktadır. Anayasal tanıma da yansımış hali ile Türkiye Cumhuriyeti,  insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Bu tanıma karşın son günlerde özellikle hukuk devleti ve laiklik ilkelerinde yaşanan sıkıntılar tüm toplum katmanlarında olduğu gibi bizleri de endişelendirmektedir. Hukuk Devleti anlayışının temelini oluşturan Yargıya olan güvenin azalması, HSYK seçimleri ile Hakim ve Savcılar arasındaki gözle görülür ayrışma, Yeni Yargı Paketi ile getirilmek istenen düzenleme ile Demokratik Hukuk Devletinden uzaklaşılıyor düşüncesinin hakim olması ile özellikle Milli Eğitim Politikalarında yapılan değişikler laiklik ilkesinin zarar gördüğü düşüncelerini artırmaktadır.

 

       İnsan hakları ve demokraside geriye gidiş anlamına gelecek, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti anlayışına zarar verecek çalışmaların aynı zamanda devletimizin güvenirliliğine de zarar vereceği düşüncesindeyiz.

 

       Öte yandan, çözüm sürecinin inişli-çıkışlı ve belirsizlikler içinde süre gelmesi, Ülkemizin bir kısmının bölünme yönündeki kuşkuların artırması da toplumun büyük bir bölümü ile birlikte bizleri de endişelendirmektedir.

 

       Cumhuriyetimizin, belirttiğimiz temel ilkeleri ile birlikte toplumsal barışın her daim sağlandığı, Cumhuriyetin temel ilkelerine ve devletin bekasına yönelik endişelerin ortadan kalktığı, gelecek kuşakların ve gençliğin her türlü sorununun giderildiği nice yıllara kavuşulması dileğiyle, Meslektaşlarımın ve Amasya Halkının Cumhuriyet Bayramını kutlar en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.  

29.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.