2012/2014 YILI FAALİYET RAPORU VE BÜTÇE TASARISI
Tarih: 28.09.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3962

2012/2014 YILI FAALİYET RAPORU VE BÜTÇE TASARISI

 

       A-İDARİ İŞLER

          Geçmiş dönemlerimizde olduğu gibi bir kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan Baro’muz bu dönem içinde de kurumsal niteliğini eksiksiz olarak devam etme yolunda önemli aşamalar kaydetmiştir. Bu kapsamda;

          1-2012/2014 döneminde idari işler hiçbir aksaklığa neden olmadan yerine getirilmiştir. Tüm yazışmalar, evrak kayıtları, staj işlemleri, ruhsat işlemleri, sigorta işleri, nakiller ve belge verme işlemleri gecikmeksizin yerine getirilmiştir.

           2-Adli Müzaheret işlemleri büyük bir titizlik içerisinde yerine getirilmiş, görevlendirilme işlemlerinin düzgün ve eşit, ücretlerin adil bir şekilde dağılımı için azami dikkat ve özen gösterilmiştir.

           3-Genel Bütçe, CMK bütçesi ve Adli Müzaheret fonuyla ilgili gelir- gider defterleri doğru ve düzgün bir şekilde tutulmuş, yıl sonu itibariyle hesaplar doğru bir şekilde bağlanmıştır. Keza Genel Kurul toplantısı nedeniyle aynı şekilde hesaplar bağlanarak siz değerli üyelerimizin bilgisine sunulacaktır.

           4-Disiplin Soruşturma ve Kovuşturma işlemleri düzgün, adil ve zamanında yapılmış, bu konuda azami hassasiyet, dikkat ve özen gösterilmiştir.

          5-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu ile ilgili düzenlemelerle ilgili mevzuat günü gününe takip edilmiş, üyelerimiz SMS sistemi ile bilgilendirilmiş, hastalanan tüm meslektaşlarımız bu fondan yararlandırılmıştır. Fon amacına uygun olarak kullanılmıştır.

          6-İlçelerde Baro temsilcilikleri ile işbirliği yapılarak oradaki CMK ve diğer idari işlerin yerine getirilmesi sağlanmıştır.

            B-HİZMETLER

1.      Baro ve Avukat odalarının günlük, haftalık ve aylık bakım ve temizliği düzenli bir şekilde yerine getirilmiştir.

2.      Web sitesi sık sık güncellenerek günlük haber ve duyurular düzenli olarak aktarılmıştır.

3.      Elektronik imza ile avukat ve stajyer kimlik kartlarının temin hizmeti düzenli bir şekilde yerine getirilmiş ve üyelerimizin hizmetine sunulmuş bulunmaktadır.

4.      Avukatlık Yasası 35. Madde gereğince Sözleşmeli Avukat bulundurmak zorunda olan A.Ş. ler Yasa maddesi gereğince uyarılmış, bir çok meslektaşımızla sözleşme imzalamaları sağlanmış, sonrasında sözleşme yapıp yapmadıkları takip edilmiştir.

5.      Baromuza Pos cihazı alınarak,  avukatlarımızın Kredi kartlarından aidatlar alınmaya başlanmış, Bonus kartlara taksit yapma imkanı sağlanmıştır.

6.      Avukat evinin daha iyi, düzenli ve sürekli hizmet vermesi sağlanmış Ayşegül ÜSTÜN ile alt işletmeci sözleşmesi imzalanmak suretiyle, geliri Baromuza ait olmak üzere kiraya verilmiştir.

 

 

 

 

 

Sayfa -2-

 

7.      Her dönemde olduğu gibi ihtiyacı karşılayacak özellik ve sayıda Baro levhası ve  günlük ajanda defteri ve takvim yaptırılarak avukatlarımıza dağıtılmıştır.

8.      Baromuz Merkez ve ilçe  temsilciliklerinde başta bilgisayar ve yazıcı, fotokopi makinaları olmak üzere, tüm ihtiyaçlar yerinde tespit edilmek suretiyle eksiklikler giderilmiştir.

9.      Duruşma salonlarında eksik olan ekranlar TBB. ve Baromuz tarafından temin edilerek duruşma tutanaklarının izlenmesi sağlanmıştır.

10. Adliye içerisindeki Avukat odalarının yerleri değiştirilerek daha uygun hale getirilmiştir. Baro katında bir oda daha Baromuza tahsis edilmiş ve bu oda staj eğitim odası olarak düzenlenerek tefrişatı yapılmıştır.

11. Baro Bülteni adıyla meslektaşlarımızın yazı ve çalışmalarını içerir dergimiz düzenli olarak yayınlanmaya başlanmıştır.

12. SDD BARO Programı için hazırlıklar yapılmış olup, kullanım için son aşamaya gelinmiştir.

        C-ETKİNLİKLER

1.      4 Ocak 2013’te Gelincik Projesi Kapsamında 10 Bayan Avukatımız Ankara’da seminere katıldı.

2.      8 Ocak 2013’te Dizgi Ofset Matbacılıkla anlaşılarak ajanda yaptırıldı, avukatlarımızın hizmetine sunuldu,

3.      8 Ocak 2013’te alınan karar ile Avukatevi’ ni Ayşegül ÜSTÜN VE Seyfi ÜSTÜN’ün işletmesi hususunda sözleşme yapılmasına karar verildi.

4.      17 Ocak 2013 kararı ile Avukatevine doğalgaz bağlanmasına ve Lam Mühendislik ile anlaşılmasına karar verildi.

5.      17 Ocak 2013’te Merzifon ve Suluova Baro Temsilciliklerine Doğumak Büro Sistemlerinden fotokopi makinası alınarak meslektaşlarımızın hizmetine sunuldu.

6.      Stajyer Avukatlara ocak ayı içinde Av. Ümit SERT, Av. A.Hasip YALÇIN, Av. Kadir AKILLIGİL, Av. Sadettin ŞAHİN, Av. Selim SARAY ve Av. A. Melik DERİNDERE tarafından seminerler verildi.

7.      17 Ocak 2013’te Hakkı SU’nun “ Delillerin Şifresi” adlı kitaptan 30 kitap alınmasına, stajyer avukatlara hediye edilmesine karar verildi.

8.      Personellerimizden Ahmet ARABACI UBAP Seminerine katıldı.

9.      25 Ocak 2013’te Baronun 54. Kuruluş Yıldönümü Mesleki Dayanışma yemeği ile kutlandı.

10. 26 Ocak 2013’te Adalet Bakanı Sadullah ERGİN VE Baro Başkanlarının katılmış olduğu TBB Başkanlığındaki kahvaltıya Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE’de katıldı.

11. Başkan ve Yönetim Kurulumuz mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız ile bürolarını yenileyen meslektaşlarımız bürolarında ziyaret edildi.

12. 27/28 Şubat 2013’de Saturn Projesi için Başkan Yard. Av. Meryem YERDELEN, Av. Mahmut Sami SÖZEN ve Av. Beste YALÇIN KARATAŞ Ankara’ya gittiler.

13. Kadına ve Çdcuğa karşı şiddetin önlenmesi amacıyla, 2 Mart 2013’te, Ankara Barosu Gelincik Projesinin uygulanması ve eğitim çalışmaları için, Amasya da protokol imzalandı.  Av. Tülay BEKAR, Av. Hilal KARADENİZ’e bu konuyla ilgili Baromuza yaptıkları katkılardan dolayı plaket verildi. Projede görev yapan 10 meslektaşımıza Gelincik  sertifikası verildi.

14. 9 Mart 2013 tarihinde Baromuz ev sahipliğinde ilk kez Karadeniz Baro Başkanları toplantısı Amasya’da yapıldı. Toplantıya TBB Başkanı V.Ahsen Coşar ile 13 Baro Başkanı katıldı.

15. 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikler ile kutlandı. Meslekte 40 yılını dolduran Av. Nail EREN’e ve Mesleğinde 25 yılını dolduran Avukatlarımız Av. Ümit SERT, Av. Yücel KARAASLAN, Av. İlhan OYAN’a plaket takdim edildi.

16. 1-2-3 Mayıs 2013 tarihinde Samsun da düzenlenen futbol turnuvasına katılınıldı.

17. TBB Başkanlık Olağan Genel Kurul Toplantısına katılındı.

 

Sayfa -3-

 

18. 11 Haziran 2013’te İstanbul Çağlayan Adliyesinde meslektaşlarımıza yapılan hukuksuzluklar nedeniyle olayı kınayan Basın Açıklaması yapıldı.

19. Yönetim Kurulu olarak TBB Başkanlığına seçilen Av. Metin FEYZİOĞLU ve Yönetim Kurulu Ankara’da ziyaret edilerek, kutlandı.

20. 6331 sayılı yasa gereği Risk Değerlendirmesi hakkında çalışma yapıldı ve sitemizde duyurularak meslektaşlarımız bilgilendirildi.

21. TBB SYDF Fonu tarafından Eş ve çocuklara tedavi yardımı duyurusu sitede yer alarak meslektaşlarımıza duyurusu yapıldı.

22. 13 Mayıs 2013’de Baro Başkanı Av. A. Melik DERİNDERE tarafından “Kamuda çalışan engelli hakları” hakkında konferans verildi.

23. 18 Mayıs 2013 tarihinde Av. Mustafa KIRMIZI tarafından “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi ve Aile Konutu Konulu Konferans”  hakkında seminer verildi.

24. 18 Mayıs 2013 tarihinde tayini çıkan hakim ve savcılarımıza veda yemeği verildi.

25.  Ramazan ayında Avukatevinde tavla ve okey turnuvaları yapıldı.

26. 2 Eylül Adli Yıl Açılışı yapıldı.

27. TBB Başkanı ve Ankara Baro Başkanı Baromuzu ziyaret etti.

28. 6 Eylül 2013’te Adli yıl açılış töreni düzenlenerek. Törene, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin FEYZİOĞLU, HSYK Üyeleri, İl Protokolü, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Meslektaşlarımız ile Baro Başkanları katıldı.

29. Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu Adana’da yapıldı. Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE oturum başkanı olarak görev yaptı.

30. 24 Ekim 2013 tarihinde Mahkeme Yönetimi Saturn Projesi kapsamında Ankara’daki toplantıya Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE katıldı. Toplantıda Baromuz görüşlerini sundu.

31. Suluova Termik Santral Yapımı ile ilgili Basın Açıklaması düzenlendi.

32. 28/10/2013 tarihinde Av. Dr. Ahmet Cemal RUHİ tarafından Tebligat Kanunu Uygulaması konulu seminer verildi.

33. 28/10/2013 tarihinde Sivas’ta Bölge Baro Başkanları toplantısı yapıldı. Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE toplantıya katıldı.

34. 10 Kasım 2013 Anıt Meydanına özel izin ile Çelenk koyma törenine katınıldı.

35. 15/17 Kasım 2013 tarihinde Eskişehir Barosu 2. Genç Avukatlar Kurultayına Av. Beste YALÇIN KARATAŞ, Av. Erdem TÜREM, Av. Ezel CIROĞLU, Av. Perihan YÖNTEM PEKER ve Av. Başak KILIÇ katıldı. Av.Beste Yalçın Karataş Baromuz görüşü ile ilgili sunumda bulundu.

36. 22.11.2013 tarihinde Baromuzda “Delillerin Şifresi” adlı (Kriminal) kitabın yazarı Hakkı SU tarafından Ateşli Silahlar, Olay Yeri İnceleme gibi konularda stajyer avukatlara ve avukatlarımıza bilgilendirme amaçlı sunum düzenlendi.

37. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Amasya
Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve OKA tarafından düzenlenen etkinlik
kapsamındaki panelde, Baro Başkanımız Av. A.Melik DERİNDERE de bir konuşma
yaptı.

38. Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE İnsan Hakları Günü dolayısıyla Basın Açıklaması yaptı.

39. Kaydını Tokat Barosu'na aldıran Av.Emine Özcan ÖZDEMİR ile eş durumundan bundan sonraki meslek yaşamını Antalya'da sürdürecek olan Av.Şebnem Çiğdem KANRA'ya Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE ve Yönetim Kurulu tarafından 13.12.2013 Cuma akşamı Avukat Evinde yemek verilmiştir.

 

 

Sayfa -4-

 

40.  Amasya Barosu Gençlik Meclisi Kurulmasına ilişkin yönerge yayınlandı.

41. Merkezi Finans ve İhale Biriminin Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Baromuzun da ortak olduğu, Amasya Demokrasi Eğitim Merkezi Projesinin açılış toplantısına Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE’de katılarak bir konuşma yaptı.

42. 30/12/2013 tarihinde Gelincik Projesi ikinci eğitimi Amasya da gerçekleşti.

43. 30/12/2013 tarihinde Gelincik Projesi Merzifon da tanıtıldı.

44. 11/01/2014 tarihinde Genç Avukatlar Meclisi Yönergesi gereğince Genç Avukatlar ve Stajyer Avukatlardan oluşan genç avukatlar meclisi ilk genel kurul toplantısını Amasya Avukatevinde gerçekleştirildi.  Toplantıda Başkan, İdare Heyeti ve İzleme Heyeti seçimleri yapıldı. Başkanlığa Av. Erdem Celalettin TÜREM seçildi.

45. 20 Ocak Ankara Barosu tarafından düzenlenen 8.Uluslararası Hukuk Kurultayına Baro Başkanımız Av. A.Melik DERİNDERE 2.oturumda oturum başkanlığını üstlenerek kurultaya katıldı.

46. Stajyer avukatlara program dâhilinde eğitim semineri verilmesine devam edilmiştir. TBB Başkanlığının düzenlendiği eğitim programına stajyer avukatların katılımları sağlanmıştır.

47. Baro Bültenimizin 1. Sayısı çıktı.

48. 24 Ocak 2014’de Baromuzun 55. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Çelenk Koyma töreni düzenlendi,

49. Baromuzun Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Baromuz Avukatlarından Av. Anıl KONYAR’ ın Hazeranlar Konağında Kişisel Resim Sergisi Açıldı.

50. Baromuzun Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Meslektaşlarımızın Rol aldığı “Seni Çok Seviyorum” isimli 2 Perdelik Tiyatro oyunu sahnelendi. 

51. 15/02/2014’de Av. Mustafa Kırmızı tarafından "ESER  VE ARSA PAYI KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMELERİ" konulu konferans düzenlendi.

52. TBB 1. Dönem Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Amasya-Sinop-Samsun Barolarının katılımıyla 1. Si İç ve Sosyal Güvenlik Hukuku Semineri Samsun Baro Başkanlığının ev sahipliğinde 01/03/2014 tarihinde Samsun Atatürk Kültür Merkezi Salonunda yapılmıştır.

53.   8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Baromuzda kutlandı.

54. 11 Mart 2014’te Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ Baro Başkanlığımızı ziyaret etti.

55. 15.03.2014’te Amasya Adliyesi Konferans Salonunda TBB Tarafından Amasya-Samsun-Sinop Barolarının iştiraki ile “Ticaret Hukukunda Getirilen Yenilikler” konulu seminer gerçekleştirildi.

56. 5 Nisan 2014 Avukatlar Günü Mesleki Dayanışma Yemeği ile kutlandı.

57. Avukatlar Günü Etkinliği kapsamında “Seni Çok Seviyorum” isimli Meslektaşlarımızın hazırlamış olduğu tiyatro oyunu tekrar sahnelendi.

58. 5 Nisan Avukatlar Gününde Meslekte 40. Yılını dolduran Baromuz Avukatlarından Av. Rumi POLAT ve Av. Kadir AKILLIGİL’e ve 25. Yıllarını dolduran meslektaşlarımız AV. Nurcan KUNT, Av. Cengiz GÖL ve Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE’ye plaketleri takdim edildi.     

59. 21 Nisan 2014’te Gelincik Projesi Tanıtım ve Sertifika Programı Merzifon’da gerçekleştirildi.

60. 24 Nisan 2014’te Baro Başkanlığımızdan seçilen Belediye Başkanlarına makamlarına ziyarette bulunuldu.

 

 

 

 

 

Sayfa -5-

 

61. III.Genç Avukatlar Kurultayı Denizli’de yapıldı. Kurultaya Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE ile birlikte Av. Erdem TÜREM, Av. Başak KILIÇ, Av. Perihan TÜREM ve Av. Stj. Burak BABACAN katıldı. IV. Genç Avukatlar Kurultayının Amasya da gerçekleştirilmesine karar verildi.

62. Düzce Barosu’nun ev sahipliğinde organize edilen Karadeniz Barolar
arası 7.Futbol Turnuvası 16 Baro’nun katılımıyla Düzce’de gerçekleşti. Baromuz futbol takımı Baromuzu temsil etti.

63. Baromuz Başkanı Av. A. Melik DERİNDERE tarafından 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

64. Baro Başkanlığımızın Avukatlık Yasa Tasarısına ilişkin eleştiri ve görüşleri TBB Başkanlığına iletilmiştir.

65. 9 Mayıs 2014’te Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE Demokrasi ve İnsan Hakları konulu Amasya Milletvekillerinin de katıldığı panele konuşmacı olarak katıldı.

66. Antalya’da yapılan Yargıda Zaman Yönetimi Çalıştayı’ na Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE katılarak konu ile ilgili konuşma yapmıştır.

67. 21 HAZİRAN 2014’te TBB Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Samsun Barsunda gerçekleşen Kurgusal Duruşma yarışmasında; Baromuz Avkuatları Av. Orhan KAYIHAN ve Av. Nurverdi ALTUN’UN antrenörlüğünde stajyer avukatlarımız Av. Stj. Hacer İNAT, Dilay DURU, Elif İZGİ, Burcu BEKTAŞ Baromuzu temsil etmişlerdir.  Aynı tarihte Karabük’de yapılan Baro Başkanları toplantısına katılındı.baro Başkanımız toplantının oturum Başkanlığını ve açılış konuşmasını yaptı.

68. 23/06/2014 tarihinde Oturum Başkanlığını Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE’nin yaptığı “Genişletilmiş II. Karadeniz Baro Başkanları” Toplantısı Karabük’te yapıldı.

69. 25/06/2014 te tayini çıkan hakim ve savcılarımıza veda yemeği düzenlendi. Plaket takdim edildi.

70. Baro Bültenimizin 2 sayısı çıktı.

71. 25 Ağustos 2014’de TBB Tarafından hazırlanan SDD BARO programı seminerine Baromuz Personeli Ahmet ARABACI’nın katılımı sağlanmıştır.

72. Adli yıl açılış töreni yapıldı. Törende Baro Başkanımız açılış konuşması yaptı

73. 19-20 Eylül 2014’te Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliği ile yürütülen ‘Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Ortak Projesi’ çerçevesinde avukatlar için düzenlenen bölgesel seminerin altıncı toplantısı Samsun Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Av. Esra TÜMSEK, Av. Emine HOMBAÇ, Stj. Av. Hacer İNAT, Stj. Av. Dilay DURU katıldı.

74. Hızırpaşa  Mahallesinde bulunan Batlar Parkında ağaç kesiminden kaynaklanan sorunun Barış içerisinde sonuçlandırılması için meslektaşlarımız ve Baromuz aktif rol oynamıştır.

75. Olağan Genel Kurul Toplantısına sunulmak üzere; Amasya Barosu CMK Uygulaması ile ilgili Yönerge, Amasya Barosu İç Yönetmeliği, Amasya Barosu Staj Eğitim Komisyonu Çalışma Yönergesi hazırlandı.

 

     D-TEMSİLİ GÖREVLER

 

1.      Gerek il düzeyinde ve gerekse T.B.B. ve diğer Baroların düzenlediği toplantılarda temsili görevler yerine getirilmiştir.

 

 

 

Sayfa -6-

 

2.      Vefat eden meslektaşlarımız ve yakınlarının cenaze törenlerine katılarak acıları  paylaşılmıştır. Yine meslektaşlarımız ve yakınlarının Nişan ve Evlenme törenlerine mümkün olduğu kadar ya bizzat katılınmış ya da çelenk gönderilerek mutluluk ve sevinçleri paylaşılmıştır. Sağlık sorunları yaşayan meslektaşlarımızla bizzat ilgilenilmiş, her türlü destek sağlanmıştır. Yeni büro açan ve bürosunu yenileyen meslektaşlarımızın büro açılış törenlerine iştirak edilerek, bürolarında ziyaretleri yapılmıştır.

3.      Dönem içinde Amasya Adliyesi Muhakeme Sistemi Projesi ve Satürn dahilinde Pilot İl Seçilmesi nedeniyle proje ile ilgili Adalet Bakanlığı ve TBB. Tarafından düzenlenen tüm toplantılara katılınmıştır.

 

4.      16 Mart 2013 Tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kuruluna Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Selim SARAY, Av. Mustafa TUNCER, Baromuz Avukatlarından Av. Orhan KAYHAN, Av. Aykut GÖREN, Av. İsmail ATMACA, Av. Hasan KOPARAN, Av. Neslihan ŞENYÜZ’de katılarak İstanbul Barosu’nun yanında olduklarını belirtmişlerdir.

 

 

E- ÇALIŞMA DÖNEMİMİZ İÇERİSİNDE HEDEFLEDİĞİMİZ ANCAK KISMEN YAPTIĞIMIZ VEYA YAPAMADIĞIMIZ İŞLER

 

          Değerli meslektaşlarımız;

           

            Göreve geldiğimiz 2012 yılından bugüne kadar vaatlerimiz içinde olan hizmetlerimiz olduğu kadar günün ihtiyaçları ile önümüze gelen fırsat ve imkanların değerlendirilmesi ile gerçekleştirdiğimiz hizmet ve çalışmalarımız olmuştur.

            Bu çalışmaların oluşumunda bize görüş, öneri ve çalışmaları ile katkıda bulunan meslektaşlarımızın desteklerini çok değerli bulmaktayız.

            Önümüzdeki çalışma döneminde ilk kez bu dönemde gerçekleştirdiğimiz çalışma ve etkinliklerin artarak devamını sağlama gayreti içinde olacağız.

       

A-    TEMEL ALT YAPI ÇALIŞMALARI

 

-     Avukatevinde sunulan hizmet ve çalışmaların, beklentileri karşılar ve hizmet kalitesinin arttırılması suretiyle devamının sağlanması,

-     Meslektaşlarımızın Adliye ve şehir merkezine kolay ulaşımının sağlanması amacıyla yeni bir ulaşım aracı satın alınması ve hizmete sunulması,

-     Adliye içerisindeki Avukat odaları ve Sosyal Tesislerimizde, meslektaşlarımızın duruşmalardan haberdar olmalarını sağlayacak bir çağrı sistemine kavuşturulması,

-     Mesleki faaliyet alanını genişleteceği ve yeni iş olanakları da sağlayacağını düşündüğümüz Amasya ili sınırları içerisinde İdare Mahkemesi açılmasını çok önemli bulmaktayız. Hukuk Devleti anlayışına da katkıda bulunulacağını düşündüğümüz İdare Mahkemesi kurulması için gerekli gayreti göstereceğiz

-     Mesleki faaliyet alanının genişlemesine olanak sağlayacak mesleki gelişim seminerleri artarak devam edecektir.

 

 

 

 

 

Sayfa -7-

 

B-    YASAMA ÇALIŞMALARI

 

1-      Mesleki ihtiyaçları karşılamak için acil gerekli bulduğumuz Yeni Avukatlık Kanunu yasalaşması için ilk günlerde gösterdiğimiz gayret ve çaba aynı kararlılıkta devam edecektir.

2-      Yeni Anayasa çalışmalarında savunma mesleğinin ve TBB’nin Anayasal bir kurum halini alması yönündeki istek ve gerekliliğin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

3-      En büyük eksikliklerimizden olan onurlu bir Emeklilik Yaşamının sağlanması için gerekli olan Yasama çalışmalarının takip edilmesi ve katkıda bulunulması, (Bu arada TBB tarafından düzenlemesi yapılan Munzam Emeklilik uygulamasını desteklediğimizi bir kez daha vurgularız.)

 

4-      Belirli kıdemi dolduran meslektaşlarımızın Yeşil Pasaport almalarını sağlayacak Yasal Düzenlemenin takipçisi olunması,

5-      Aynı şekilde silah ruhsatları için ödenen yüksek harçların kaldırılması veya uygun hale getirilmesi için çalışma yapılması.

 

          TBB ile İLGİLİ ÇALIŞMALAR

 

-                    Bu dönemde üst seviyede olan Baromuz TBB ilişkilerinindeki uyum ve çalışma birlikteliğinin devamının sağlanması,

-                    TBB bünyesindeki meslektaşlarımıza hizmet verecek “Avukatlar Tatil Köyü” nün alımı ve hizmete açılması için gerekli girişimlerde bulunulması.

                       

                        2012-2014 dönemi faaliyet raporunu yüksek kurulunuzun takdirlerinize sunuyoruz. Bu vesile ile yeni seçilecek tüm Baro yönetim organlarına şimdiden başarılar diler, saygılar sunarız. …../10/2014

 

        Baro Başkanı

   Av. Ahmet Melik                    DERİNDERE    

   

       Başkan Yard.

    Av. Meryem                 YERDELEN

           

     

          Genel Sekreter

          Av. Ali KÜÇÜK  

 

 

 

          

         

           Sayman

         Av.Turgay  SEVİNDİ 

        Üye

    Av. Selim SARAY

 

 

   

              Üye

   Av.Edip Hakan                 SUBAŞI

 

 

          Üye

    Av. Ümit SERT 

         Üye

     Av.Mustafa          TUNCER

 

   Üye   

 Av. Metin KARA





 

 

 

AMASYA BAROSU

 EKİM 2014-EKİM 2016 DÖNEMİ BÜTÇE TASARISI

 

 

GELİRLER      : 1- Baro Yıllık Kesenekleri                            :   125.000,00TL

                          2- Baro Giriş Kesenekleri                             :      7.000,00TL

                          3- Bağış ve Sair gelirler                                :      6.000,00TL

                          4- Faiz Geliri                                                :      5.000,00TL

                          5- Fotokopi Geliri                                         :      5.000,00TL

                          6- Vekalet Pulu Dağıtım Payı                                    :  180.000,00TL

                          7- Aidat v.d.                                                 :    86.000.00TL

                                                                       TOPLAM       : 414.000,00TL

 

GİDERLER     : 1- Yönetim Giderleri                       

                               a- Genel Kurul Giderleri                          :   30.000,00TL

                               b- Yolluklar                                             :   20.000,00TL

                               c- Temsil Giderleri                                               :   65.000,00TL

                               d- Diğer Giderler                                     :   15.000,00TL

                                 e-Demirbaş, araç sigorta,vergi,bakım           :  20.000,00TL

                                 f- Araç yakıt gideri                                  :  20.000,00TL

 

                          2- Personel Giderleri                                      :   40.000,00TL        

                          3- Büro Giderleri                                          :

                               a- Kırtasiye                                              :     5.000,00TL

                               b- PTT                                                     :    10.000,00TL

                               c- Gazete, tv. ilan v.s                               :     3.000,00TL

                               d- Bakım, onarım                                    :   10.000,00TL

                               e- Büro araç gereç                                                :   10.000,00TL

                               f- Diğer Giderler                                      :   10.000,00TL

                                                 

                          4-  Vergi ve Resim kesenekleri

                              a- Damga Vergisi                                      :    1.000,00TL

                              b- T.B.B. Keseneği                                                :   25.000,00TL

                              c- Ölüm Yardımı                                      :   10.000,00TL

                             

                        5- Mesleki Faaliyetler-Etkinlikler

a-      Mesleki faaliyetler                               :20.000,00TL

b-      Sosyal Etkinlikler                                 :20.000,00TL

 

6-Yatırım Giderleri                

a-      Yazı, hesap, temizlik, fotokopi v.b

Makinaların alımı                                 : 10.000,00TL

b-      Mobilya ve döşemelik eşya alımı                     : 30.000,00TL

c-      Cübbe alımı                                         :   5.000,00TL

d-      Kitap, kanun ve dergi alımı                  :   5.000,00TL

e-      Başkaca yatırım giderleri                      :   5.000,00TL

 

                        6- Çeşitli Giderleri                                           :      

a-      İnşaat, yenileme                                   :15.000,00TL    

b-      Diğer giderler                                       :10.000,00TL                                                               TOPLAM       :414.000,00TL      

           

                          A- Giriş keseneği ve yıllık kesenek 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 81/2 maddesini değiştiren 4667 Sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca memur maaş katsayısının belirlenmesine müteakip, bu sayı esas alınarak, Avukatlar için giriş keseneği 4000 çarpanı ile, yıllık kesenek 2000 çarpanı ile, avukatlık ortaklığı için giriş keseneği 20.000 çarpanı ile, yıllık kesenek 10.000 çarpanı ile çarpımı sonucu miktarda belirlenmesine.  Ocak 2014 ayından itibaren memur maaş katsayısı 0,071589 ’dur ve bu rakama göre olması tasarlanan;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                              1- Avukatlar için :

                                

a-      Giriş keseneği

b-      0.076998*4000    = 307,99TL

0,076998*5000    = 384,99TL

0,076998*6000    = 461,99TL

0,076998*7000    = 538,99TL

0,076998*8000    = 615,99TL

 

c-      Yıllık kesenek 0,076998*2000    = 153,99TL

                        0,076998*3000    = 230,99TL

                        0,076998*4000    = 307,99TL

 

                             

      2- Avukatlık Ortaklığı için :

                               

a-      Giriş keseneği 0,076998*20.000  =1.539,96TL

b-      Yıllık kesenek 0,076998*10.000  =   769,98TL

 

 

                           B- Giriş keseneğinin peşin, yıllık keseneğin Ocak ve Haziran aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

                           C- Olağanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediği taktirde bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı,

 

                          Amasya Barosu 2014/2016 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 19/09/2014

 

 

        Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik

   DERİNDERE    

   

       Başkan Yard.

Av.Meryem          YERDELEN

          

     

          Genel Sekreter

          Av. Ali

         KÜÇÜK   

           

 

 

          

         

           Sayman

          Av. Turgay

          SEVİNDİ 

      Üye

  Av. Selim

   SARAY

 

 

   

 

 

  

            Üye

    Av.Edip Hakan                                              

      SUBAŞI

 

 

 

 

  

          Üye

     Av. Ümit

      SERT 

         Üye

 Av.Mustafa TUNCER

 

   Üye   

Av. Metin

KARA

28.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.