5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 3.04.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2256

AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN

         AVUKATLAR HAFTASI, BASIN AÇIKLAMASI

 

 

         Değerli Basın mensupları,

 

 

      Demokrasinin olmazsa olmazı, hukuk devleti, hukuk devletinin olmazsa olmazı olan Avukatlık-Savunma mesleğinin sorunlarının bir önceki yıla oranla azalmayarak arttığı, büyük beklenti içinde olduğumuz Avukatlık Yasasının çıkmadığı, mesleğe büyük emek veren meslektaşlarımızın zaman zaman baskılara maruz kalmaya devam ettiği, hukuk devleti anlayışının ve hukukun üstünlüğünü kavramlarının hiçe sayıldığı bir dönemden geçerken Avukatlar Haftasını buruk bir mutlulukla kutlamaktayız. Tüm olumsuzluklara karşın, tüm meslektaşlarımın Avukatlar gününü kutlarım.

 

     30 Mart Yerel Seçimlerinde, tüm ülke de yerel yöneticileri seçmiş bulunmaktayız. Seçim sonuçlarının tüm ülkemize ve Amasyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu arada Baromuz Yönetim Kurulu Üyelerinden Av.Ali Küçük’ü İl Genel Meclisi, Av.Turgay Sevindi’yi Amasya Merkez Belediye Meclisi üyeliği, meslektaşlarımız, Av.Abdullah Şahinoğlu, Av.Neslihan Şenyüz ve Av. Nevzat Erkek’i Merzifon Belediye Meclis Üyeliklerine seçilmelerinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum. Genel bir seçim atmosferinde geçen seçimlerin, toplumda oluşan kutuplaşmayı ve gerginliği biraz olsun azaltacağını ümit ediyoruz. Bu arada bazı seçim bölgelerinde yaşanan gerilimlerin devam etmesinin, seçim günü yaşanan ve ülkemize yakışmayan şüpheli elektrik kesintileri de dahil olmak üzere tüm aksaklıkların demokrasi tarihimizde yerini karanlık bir sayfa olarak yer alacağını belirtmek isteriz. Bununla birlikte tekrarlamak isteriz ki, demokrasi sadece seçim ve sandık değildir. Demokrasinin evrensel kurallarının benimsendiği, hukukun üstünlüğü ile, temel insan haklarının sadece yazılı Anayasal metinlerde kalmadığı, verilen özgürlüklerin eksiksiz uygulandığı, halkın haberleşme ve iletişim özgürlüklerinin kısıtlanmadığı bir anlayışın ülkemize ve dünyaya egemen olmasını diliyoruz. Bu bağlamda, çağımızın en hızlı haberleşme ve iletişim ağı olan sosyal medyayı karartma düşünce ve eylemlerini hukuk dışı bulmaktayız. Yine her zaman belirttiğimiz üzere, ülke yönetiminde, Devletin bekası için Silahlı Kuvvetler başta olmak üzere, Camiye, Emniyet Teşkilatına ve en önemlisi bağımsız yargıya günlük siyaset ve siyasi argumanlarla yaklaşılmamalıdır. Yargının bağımsız ve tarafsızlığı tüm vatandaşların en önemli güvencesi olduğu unutulmadan, hiçbir siyasi kurum ve kişilik ile siyasileşen grupların bağımsız yargıya müdahaleleri asla kabul edilemez. Mahkemeler sadece Türk Milleti adına yargılama yapar ve hüküm verirler. Bunun dışında hiçbir organ ve kişi yargıya müdahale de bulunamaz. Avukatlar olarak bizler, bir takım davaların kapatılması veya adil yargılamayı etkileyecek her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğimiz gibi, kamuoyuna mal olmuş tüm davalarda adil yargılanma hakkının korunması koşuluyla bu dava süreçlerini takip etmeye devam edeceğiz.

 

     Güzel ülkemizde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküleri doğrultusunda, tüm toplumsal sorunların evrensel hukuk ilkeleri ışığında çözmüş, farklı inanç ve düşünceleri paylaşan yurttaşların,  birlikte daha özgür, daha mutlu, yaşam kalitesini artırmış, bilim, sanat ve sporda başarıları konuşulan bir toplum ve gelecek ümidiyle meslektaşlarımın Avukatlar gününü tekrar kutlar, tüm Amasya halkına,Amasya Barosu’nun yanlarında olduğunu bir kez daha ifade eder, Amasya Barosu Avukatları adına sevgi ve saygılarımı sunarım.         

 

 

 

                                                                                                 AMASYA BARO BAŞKANI

                                                                                              Av.A.Melik DERİNDERE  
 
 

29.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.