GENÇ AVUKATLAR KURULTAYI
Tarih: 5.03.2014 22:00:00| Okunma Sayısı: 6406

AMASYA BAROSU GENÇLİK MECLİSİ BASIN AÇIKLAMASIDIR

Amasya Barosu Gençlik Meclisi olarak 4-5 Mart 2014 tarihlerinde öncelikle sosyal medyada, ardından yerel ve ulusal yazılı-görsel basında yer bulan “Amasya’da köpek katliamı” yapıldığına dair haberleri üzüntüyle izlemekte ve takip etmekteyiz.

İlk olarak gazeteci Sinan Koyuncu imzasıyla servis edilen haberde: Şehirüstü Mahallesi’nde yaşayan Misket Çelik isimli vatandaşın iki köpeğinin, kendilerini belediye görevlisi olarak tanıtan kişilerce Amasya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülmek üzere teslim alındığı; vatandaşın, görevli olduğunu söyleyen şahıslardan şüphelenmesi üzerine kendilerini takip ettiği; Bağlarüstü ve Yavru Köyü yakınlarında boş bir arazide araçtaki köpeklerin vurularak öldürüldüğü; daha sonrasında olayın kolluk kuvvetlerine intikal etmesi üzerine delil karartmak amacıyla ölü köpeklerin yakıldığı iddiası yer almaktadır.

Uygar toplumlarda; insanların, doğaya, yaşadıkları çevreye ve aynı dünyayı paylaştığı diğer tüm canlılara saygı ve sevgiyle yaklaşmaları gerekliliği, zorunluluktan öte insan olmanın getirdiği birinci yaşamsal görevdir.Bu konuda insanlara önayak olması gereken İdari Kuruluşların sorumluluk ve ödevlerini yerine getirmeleri ve her ne kadar, yetersiz olduğu aşikar olsa da 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümlerine göre hareket etmeleri kanuni bir yükümlülüktür.

Buradan hareketle: ilgili habere konu olan iddianın açıklığa kavuşturulması ve son derece yetersiz koşullarda ve özensiz biçimde yönetildiği tarafımızca da gözlemlenen Amasya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin koşullarının iyileştirilmesi ve kurulması kanunlarca öngörülen İl Hayvan Koruma Kurulu’nun kentimizde de kurulması için tüm yöneticilerimizi göreve çağırıyoruz.

Konu ile ilgili Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla inceleme ve soruşturma başlatılmış olup Amasya Barosu Gençlik Meclisi olarak Amasya Barosu nezdinde konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Amasya Barosu Gençlik Meclisi adına

İdare Heyeti Başkanı