ULUSLARARASI HUKUK KURULTAYINA KATILDIK.
Tarih: 19.01.2014 22:00:00| Okunma Sayısı: 2992

Ankara Barosu tarafından düzenlenen 8.Uluslararası Hukuk Kurultayına Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE, önceki Baro Başkanı Av.Adnan Hasip YALÇIN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Selim SARAY ile birlikte iştirak edilmiştir.

Kurultayın 2.Oturumu olan ve konuşmacıları Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu (Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı),Prof. Dr. Tommaso Edoardo Frosini (Bologna Üniversitesi/İtalya), Prof. Dr. M. Ersin Kalaycıoğlu (Sabancı Üniversitesi Hukuk Fakültesi),Yrd. Doç. Dr. Ersoy Kontacı (AÜ Hukuk Fakültesi) olan demokrasiler, siyasi partiler ve seçim sistemleri konulu 2. oturumunda Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE oturum başkanlığı görevini üstlenmiştir.
  
Avukat Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Kurultay’ın ilk gününde, “Türkiye’nin Anayasa Arayışı”, “Demokrasi, Siyasi Partiler ve Seçim Sistemleri”, “Demokrasi ve Yerel Yönetimler”, İnsan Hakları Çerçevesinde Genel Göç Politikaları”, “Düzensiz Göç, Emek Sömürüsü ve İnsan Ticareti” konu başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi. Kurultayın ilk gün programında ayrıca, “Hukuk Ve Ceza Yargılaması Bağlamında Adil Yargılanma Hakkı”, “Ticari Sırlar”, “İdari Yargıda Reform, Nükleer Enerji Üretim Projeleri Ve Çevresel Etkileri”, “Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği” konularında çalıştaylar düzenlendi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

29.03.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.