Adli Yıl Açılış Programı yapıldı. ( Adli yıl Açılış Konuşmacıları )
Tarih: 8.09.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3753

Adli Yıl Açılış Programı yapıldı.

Baro Başkanlığımız ile Amasya Adliyesinin müştereken düzenlediği Adli Yıl açılış programı Amasya Apple Otel’de gerçekleşti.

Programa TBB Başkanı Sn. Av. Metin FEYZİOĞLU, Amasya Valisi Sn. İbrahim Hali ÇOMAKTEKİN, HSYK Üyeleri Sn. Teoman GÖKÇE, Sn, Ahmet BERBEROĞLU, Sn. Ömer KÖROĞLU, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Engin DURNAGÖL, Garzinon Komutanı Tuğgeneral Sn. Haluk YILZDIZDAN, Belediye Başkanı Sn. Cafer ÖZDEMİR, Amasya Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Metin ORBAY ile Ankara Baro Başkanı Sn. Av. Sema AKSOY, Samsun Baro Başkanı Av. Necat ANIL, Sivas Baro Başkanı Sn. Av. Muharrem ELİŞ, Tokat Baro Başkanı Sn. Av. Faruk BOSTANCI, Giresun Baro Başkanı Av. Gültekin UZUNALİOĞLU, Çorum Baro Başkanı Sn. Av. İbrahim ÖZYILMAZ, Hakim ve Savcılar, meslektaşlarımız STK Başkan ve Temsilcileri, Adliyemiz Müdürleri ve eşleri katılmışlardır.

TRT TSM Sanatçısı Tuğçe PALA’ nın da küçük bir konser verdiği ve samimi bir ortamda geçen gece renkli görüntülere sahne olmuştur.

BARO BAŞKANIMIZIN ADLİ YIL AÇILIŞ KONUŞMASI

Sayın Valim, Sayın TBB Başkanım, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Sayın Üyeleri ve Genel

Sekreteri, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Başsavcım, Sayın Adalet Komisyonu Başkanım, Sayın Rektörüm, Sayın Baro Başkanlarım, Siyasi Partilerin Sayın Başkanları, Amasya ilinde görev yapan değerli hakim ve savcılar, sevgili meslektaşlarım, Kamu Kurum ve kuruluşlarının Sayın Amirleri ve temsilcileri, Sivil toplum örgütlerinin Sayın Başkanları, basınımızın değerli temsilcileri, hanımefendiler beyefendiler, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı ile müştereken düzenlediğimiz 2013 yılı Adli Yıl açılış programına hoş geldiniz.Binlerce yıldır tarihe şahitlik yapmış, bir çok medeniyetin merkezi olmuş, yüzlerce yıl Osmanlı İmparatorluğu’na Şehzade yetiştirmiş, Milli Mücadelenin ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimine ev sahipliği yapmış, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fiili olarak kurtuluş savaşını başlattığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı il olan Amasya’da Adli yıl açılış programında sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Özellikle, bu özel günde bizi yalnız bırakmayarak şehir dışından teşrif eden TBB Sayın Başkanı ,HSYK’nın Sayın Üyeleri,  HSYK’nın Sn.Genel Sekreteri         Ankara, Samsun, Sivas, Tokat, Çorum, Giresun, Yozgat Barolarının Sayın  Başkan ve Yöneticilerine, Amasya Barosu Avukatları adına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. İki gün önce değerli meslektaşımız ağabeyimiz, dostumuz, Sn. Avukat Erol Kargı’nın vefatı nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz. Kendisinin sevgi dolu, huzur veren bakışlarını ve mesleğe katkılarını hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisine bir kez daha Allahtan rahmet dilerken, tüm camiamıza ve ailesine sabırlar diliyorum.

Değerli Konuklar, Anayasamızın 2.maddesinde belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti devleti, demokratik,laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde, demokrasinin varlığı ancak Hukuk Devleti ve Hukukun üstünlüğünün sağlanıp sağlanmadığı ile ölçülür. Hukuk devletinden söz edebilmek için ise bağımsız ve tarafsız yargı, adil yargılanma hakkının mevcudiyeti ile savunma hakkının zihinsel olarak ve uygulama da ne derece gelişmiş olduğuna bakılır. Son zamanlarda ülke genelinde adli yapımızın fiziki koşullarının iyileşmesinden dolayı büyük memnuniyet duymaktayız.Bununla birlikte Yargı bağımsızlığının ortadan kalktığına yönelik düşüncelerin artmış olması tüm Hakim ve Savcılarımızı olduğu gibi bizleri de rahatsız etmektedir. Kamuoyundaki bu olumsuz kanaatin en kısa sürede ortadan kaldırılması, yargıya güvenin önceki seviyelere ulaşmasının sağlanması, hepimizin görevi olmalıdır. Yine benzer şekilde  Yargının üç kurucu unsurundan birisi olan avukatlık mesleği üzerinde kurulmak istenen baskı ve itibarsızlaştırma düşüncelerini de kabul etmemiz mümkün değildir. Mesleki kalitenin korunması amacıyla acilen avukatlık sınavının hayata geçirilmesi ve mesleki faaliyet alanlarının genişletilmesi gerekliliği tüm meslektaşlarımızın ortak düşüncesidir. Biz avukatlar mesleğimizle ilgili sorunları ifade ederken şahsi talepleri aklımıza bile getirmeyiz. Amacımız, Avukatlık mesleğinin yani savunmanın  güçlenmesini dolayısı ile halkın adalet ve hak arama mücadelesinin güçlenmesini sağlamaktır.  Yargısı ve yargılaması güçlü ve adil olan, adaleti sağlamış olan devletler, en güçlü devletlerdir. O nedenle ADALET MÜLK’ÜN TEMELİDİR sözü söylenmiş ve kabul görmüştür. Ülkemiz de yaşayan herkesin adil yargılanma hakkı olduğu  gibi,  adil yargılandığı hissi içerisinde de olması Değerli konuklar, ecdadımız tarafından bugün ki yaşantımızla kıyaslanmayacak kadar  zor şartlar altında büyük fedakarlıklar gösterilerek ve  şehitler verilerek  bırakılan çok güzel bir ülke de yaşıyoruz. Bizlerin en büyük görevi Atalarımızın gösterdikleri özveri ve ödedikleri bedellere layık olarak, bizden sonra ki kuşaklara, çocuklarımıza ve torunlarımıza, hiçbir şekilde inanç, din, mezhep, ırk, cinsiyet ve düşünce ayırımı yapmayan, demokrasiye inanmış ve uygulayan, birbirini seven, saygı duyan, sorunların çözümünde empati yapmasını becerebilen, esas olanın dostluk, güven ve kardeşlik olduğunu kabul etmiş, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanmış bir gelecek ve ülke bırakmak olmalıdır. Bizlerin konuşarak anlaşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığına inanıyorum.Hoşgörünün merkezlerinden biri olan Amasya da bu duygu ve temenniler ile Yeni Adli Yılın ülkemize,Amasya’mıza, tüm Adliye camiasına hayırlı olmasını diliyor, beni sabırla dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Başkanımızın konuşması ardından HSYK üyesi Sn Ömer KÖROĞLU ve TBB Başkanı Sn Av. Metin FEYZİOĞLU 'DA birer konuşma yapmışlardır.

19.04.2024