FUTBOL TURNUVASI

SAMSUN BAROSU

KARADENİZ BAROLARI FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

VE GENEL KURALLARI

01.05.2013 – 05.05.2013 tarihleri arasında yapılacak olan turnuvanın katılım koşulları ve oyun kuralları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

GENEL KURALLAR

Samsun Barosu Karadeniz Baroları Futbol Turnuvasına başvuru sonucu adlarına Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası Oyuncu Lisansı düzenlenmiş kişiler ve oyunlara kabul edilen takımlar katılabilir. Takım oyuncuları da yine adlarına Samsun Barosu Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası Oyuncu Lisansı düzenlenmiş kişilerden oluşur.

Futbol müsabakaları, Samsun Barosu Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası Müsabaka Takvimi ile belirlenecek olup, öngörülemeyen hallerin ortaya çıkması veya Yürütme Kurulunun tayin ve takdiri ile belirlenecek hallerde Müsabaka Takvimi turnuva esnasında veya öncesinde değiştirilebilir.

Müsabakalar esnasında meydana gelen her türlü disiplin olayını inceleme ve kesin karar verme yetkisi Samsun Barosu Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası Disiplin Kurulu’na ait olup, kurulun kararları kesindir.

Müsabakalar çerçevesinde gerçekleştirilen tüm müsabakaların sonuçlarının tescil kararlarını vermeye Samsun Barosu Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası Yürütme Kurulu yetkili olup, kurulun kararları kesindir.

Her takım bir temsilci belirleyip bu temsilciyi Yürütme Kurulu’na bildirecek ve Yürütme Kurulu sadece temsilcinin taleplerini değerlendirmeye alacaktır. Temsilci dışındaki kişilerin talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

A. FUTBOL MÜSABAKA KURALLARI ve STATÜ

Aşağıda belirtilenler istisnalar hariç olmak üzere FİFA’nın belirlemiş olduğu müsabaka oyun kuralları geçerlidir.

1.KURA ÇEKİMİ

- Katılımcı takım sayısına göre en az 3 takımdan oluşan grupların belirlenmesi amacıyla müsabakaların başlama tarihinden önce fikstür çekimi yapılacak ve katılımcı barolara bilgi verilecektir.

- Kura çekiminde herhangi bir şekilde seri başı uygulaması bulunmamaktadır.

2.GRUPLAR ve GRUP MÜSABAKALARI

-          Katılımcı takım sayısına göre en az 3 takımlı gruplar oluşturulacak, katılımcı takım sayısının eksik veya fazlalığı halinde ise bir veya daha fazla grup 4 takımdan oluşturulacaktır.

-          Gruplarda yer alan takımlar tek devreli lig usulü ile grup müsabakalarını oynayacaklardır.

-          Grup müsabakaları 35 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır.

-          Grup maçlarında puanlama galibiyet 3 puan, beraberlik 1 puan, mağlubiyet 0 puan şeklindedir.

-          Grup maçları sonunda sıralama 1-3 arasında (dörtlü grupta 1-4) puanı en yüksek takımdan başlamak üzere yapılacaktır.

-          Puan eşitliği halinde sırasıyla;

·         Eşit takımların kendi aralarındaki averaj,(ikili averaj)

·         Genel gol averajı,

·         En az kart görme. (kırmızı kartlar iki sarı kart olarak değerlendirilecektir) kıstasına göre sıralama belirlenecektir.

·         Eşitlik mutlaksa eşit takımlar arasında penaltı atışı yapılacak ve buna göre birinci belirlenecektir ( 5 değişik oyuncu tarafından 5 penaltı atışı yapılacak, eşitlik bozulmaması halinde eşitlik bozulana kadar devam edilecektir.)

-          Grup maçlarında berabere kalınması durumunda, maçın sonucuna tesir etmeyecek şekilde 5 değişik oyuncu tarafından 5 penaltı atışı yapılacak, eşitlik bozulmaması halinde eşitlik bozulana kadar devam edilecektir. Böylece turnuvada herhangi bir takımın herhangi bir sebepten ötürü hükmen galip gelmesi halinde ve bu takımla gruptaki diğer takımın puan eşitliği durumunda hangi takımın gruptan çıkacağını belirlenebilecektir. Bu uygulamanın amacı hükmen galibiyetin getirecek olduğu puan ve gol averajıyla gruptan çıkmanın önüne geçmektir.

3.FİNAL MÜSABAKALARI

-          Yarı final grubuna kalan 4 takımdan; sıralamaya göre A grubu birincisi ile C grubu birincisi, B grubu birincisi ile D grubu birincisi şeklinde eşleşme ile müsabakalar yapılacaktır.

-          Yarı final müsabakaları tek maç eleme usulü ile gerçekleşecektir.

-          Final, yarı final ve 3. lük – 4. lük maçları yine diğer tüm maçlar gibi 35 dakikalık iki devre halinde oynanacak olup maçın normal süresinin berabere sona ermesi halinde sadece final maçında 10 dakikalık iki devreden toplam 20 dakika uzatma süresi oynanacaktır. Uzatma süresi sonunda beraberliğin bozulmaması halinde 5 atışlık penaltı atışlarına geçilecektir. 5 atışlık penaltı atışları sonucunda eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışları ile galip takım belirlenecektir. Yarı final ve üçüncülük dördüncülük maçında uzatma süresi oynanmaksızın galibi belirlemek için seri penaltı atışlarına geçilecektir.

4.ÖZEL KURALLAR

Oyuncu Sayısı

-          Her takım, maç başlamadan önce Samsun Barosu’na daha önce bildirdikleri ve adlarına oyuncu lisansı çıkmış kişilerden oluşan esame listesini belirleyerek maç kadrosunu oluşturacaklarıdır.

-          Oyun süresince her takım en fazla beş oyuncu değiştirebilir. Oyundan çıkan oyuncu müsabaka süresince yeniden oyuna giremez.

Sahada Bulunacaklar

-          Müsabaka süresince, müsabaka yapacak takımların esame listesinde yer alan oyuncular, lisans sahibi; takım sorumlusu, teknik direktör, antrenör, doktor, masör vs ile hakemler, gözlemci ve Samsun Barosu’nun belirlediği ve yetki verdiği kişiler dışında kalan kimselerin bulunması yasaktır.

Esame Listesi

-          Katılımcı takımların daha önce Samsun Barosu’na bildirmiş oldukları oyuncu listesinde isimleri yer alan ve Samsun Barosu oyuncu lisansı alması uygun görülerek adlarına lisans düzenlenmiş kişilerden müsabaka esame listesi oluşturulacaktır.

-          Takım sorumlusu tarafından bu listeden ilk on bir belirlenerek onaylanacaktır. Samsun Barosu tarafından daha önce basılan ve lisans almış oyuncuları gösteren esame listesinin turnuvanın başlangıcından sonra değiştirilmesi mümkün değildir. Müsabakaya başlayacak oyuncular ile müsabaka sırasında yapılacak değişiklikler bu esame listesinde ismi bulunan kişiler arasında takım sorumlusunun onaylayacağı oyuncu değişiklik formu ile gerçekleşecektir.

-          Esame listesinde yer alacak olan oyuncuların; kendi baro levhalarına yazılı avukat, kendi başsavcılık bölgesinde görev yapan hakim – savcı ya da kendi baro levhasına kayıtlı avukat yanında sigortalı çalışan en fazla 3 katipten oluşması gerekir. Toplam oyuncu sayısı en fazla 22 olabilir.

-          Avukat katibi oyuncular esame listesinde en fazla 3 kişiden oluşacak olup; 2+1 kuralı ile 2 oyuncu sahada 1 oyuncu yedekte olacak şekilde müsabakalarda yer alabilirler.

Saha Olayları

-          Saha olayları ile ilgili olarak Samsun Barosu’nun belirleyeceği maç gözlemcisi ve müsabaka hakemi tarafından düzenlenen rapor esas alınacaktır.

-          Bu raporda belirtilen disiplin talimatına ve müsabaka kurallarına aykırı durumlar ile ilgili olarak karar merci Samsun Barosu’nun belirlemiş olduğu yönerge ve talimatlara göre oluşturulmuş Disiplin Kurulu olup bu kurulun kararı kesindir.

Sonuçların Tescili

-          Maç sonuçları tescili, Samsun Barosu’nun belirleyeceği maç gözlemcisi ve müsabaka hakeminin raporuna göre Yürütme Kurulu tarafından gerçekleştirilecektir.

-          Müsabaka ile ilgili itirazlar maçın oynanmasına müteakip Yürütme Kuruluna aynı gün yapılmak zorundadır. Bu itirazları Yürütme Kurulu değerlendirecek olup, verdiği kararlar kesindir. Maçın oynandığı günden sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir.

Kart Cezaları

-          Doğrudan görülen kırmızı kartlarda oyuncu, takımının oynayacağı bir sonraki müsabakada cezalı sayılacaktır.

Formalar

-          Takımların müsabaka süresince sırt numarası yazılı forması bulunmak zorundadır. Herhangi bir nedenle iki takımında aynı renk forma ile müsabakaya çıkmak zorunda kalması veya müsabaka hakeminin talep etmesi durumunda müsabaka hakeminin belirleyeceği kura ile takımlardan birisi müsabakaya yelek ile çıkacaktır.

-          Müsabakaya çıkan oyuncunun forma, şort, tozluk ve tekmelik ile müsabakaya çıkması zorunludur.

Katılım ve Taahhüt

-          Esame listesine yazılacak sporcuların sağlık raporu ile bir rahatsızlığı olmadığını belgelemeleri ve müsabakalar esnasında veya sonrasında meydana gelebilecek tüm sakatlık, hastalık ve kazalar sebebiyle organizasyondan herhangi bir tazminat ya da tedavi gideri talep etmeyeceklerine dair sporcuların imzalarını taşıyan taahhütte bulunmaları zorunludur.

-          Kişi ve takımlar oyunlara katılmakla, müsabaka kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

GEREKLİ BELGELER

Turnuvaya katılacak Takım Temsilcilerinin kayıt için Samsun Barosu Başkanlığı Spor ve Gezi Komisyonu’na hitaben yazılacak üst yazı ile takımlarda bulunan oyuncular için aşağıda yazılı belgeleri en geç 29.03.2013 tarihinde Samsun Barosu Başkanlığı’na ulaşacak şekilde göndermeleri gerekmektedir.

İstenen Belgeler :

·         Avukatlık Kimlik fotokopisi ( diğer meslek gurubu mensupları için kurum onaylı meslek kimlik fotokopisi),

·         Takım kadrolarının belirtildiği ve üyesi bulunan barodan alınacak tasdikli liste,

·         Sağlık raporu,

·         Müsabakalar esnasında veya sonrasında meydana gelebilecek tüm sakatlık, hastalık ve kazalar sebebiyle organizasyondan herhangi bir tazminat ya da tedavi gideri talep etmeyeceklerine dair sporcuların imzalarını taşıyan taahhütname.

Konaklama    : Konaklama için baromuzun irtibat kurduğu BÜYÜK SAMSUN OTELİ, , NORTH POINT HOTEL, AMISOS HOTEL ve YAFEYA OTEL’den indirimli fiyatlar alınmış olup konaklama ile ilgili her türlü tasarruf (rezervasyon, fiyat, ödeme, otel seçimi vs.) katılımcı baroya aittir. Turnuva tarihlerinde otellerde yaşanabilecek yoğunluk dikkate alınarak otel rezervasyonlarının bir an önce yapılmasında fayda bulunmaktadır.

OTEL

ODA TİPİ  (ODA/KAHVALTI)