BARO BAŞKANIMIZIN İNSAN HAKLARI GÜNÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 6.12.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 2479

     AMASYA BAROSU BAŞKANI AV.AHMET MELİK DERİNDERE’NİN

     İNSAN HAKLARI GÜNÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

  

     İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul ediliş tarihi olan 10 Aralık tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de özel etkinliklerle kutlanmaktadır.

      Gelişen teknoloji ve ekonomik değişimler karşısında kendisini yalnız ve korumasız hisseden bireylerin sayısının artarken, buna paralel başta yaşama ve hukuk güvenliği ile temel özgürlük ihlallerinin arttığı bir dünya ve süreçten geçmekteyiz.

       İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde belirtilen hak ve özgürlüklerin tamamına yakını ANAYASAMIZDA vücut bulmuştur. Anayasanın 10.maddesinde belirtilen, herkesin kanun önünde eşit olduğu, 12 ve devamı maddelerinde temel hak ve hürriyetlerin kullanım özgürlüğü, özellikle 17.madde de belirtilen kişinin insanca yaşama hakkı, (işkence ve eziyet yapılamayacağı) zorla çalıştırmama hakkı, hürriyet ve güvenlik hakkı, 20. Ve devamı maddelerde ifade edilen özel yaşamın gizliliği, konut dokunulmazlığı, haberleşme hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti, düşünce ve kanaat hürriyeti, bilim ve sanat hürriyeti, basın ve haber alma hürriyeti, toplantı hak ve hürriyetleri, mülkiyet hakkı, hak arama hürriyeti, kanuni hakim güvencesi, gibi temel haklar ile, eğitim ve insanca yaşama ilişkin(aile ve çocuk, eğitim ve öğrenim) hakların özgür ve bilinçli bir şekilde kullanılması, özellikle adil yargılanma hakkına ilişkin uygulama ve yargılamaların, kuşkuya yer vermeyecek şekilde hukuka uygun kanıtlar ile yapılması ve HUKUK DEVLETİ KAVRAMININ tam olarak hayata geçirilmesinin gerekliliği herkes tarafından benimsenmelidir.

        Tüm temel insan haklarının, dil, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve siyasi düşünce ayırımı yapmaksızın uygulandığı yarınlar dileği ile insan hakları gününü kutluyorum.  

25.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.