BARO BAŞKANIMIZIN 10 KASIM MESAJI
Tarih: 7.11.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 2446

AMASYA BAROSU BAŞKANI

AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN 10 KASIM MESAJI

 

 

                Kurtuluş Savaşı’nın Muzaffer Komutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ölümünün 74. Yılında rahmet ve saygıyla anarken Mustafa Kemal ATATÜRK’ün fikir ve düşünceleri ile kurduğu Cumhuriyet’in yaşıyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.

            Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sadece ölüm yıldönümü 10 Kasımlarda anmaktan çok O’nun fikirlerini, dünya görüş ve amacını iyi takip edip hayata geçirdiği düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarabilmenin daha önemli olduğu düşünce ve inancındayız.

            Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kısa sürede gerçekleştirdiği  Devrimlerle Türk halkına büyük bir gelecek bırakmakla kalmamış, gelecek nesillere de çok önemli sorumluluklar yüklemiştir. Özellikle Hukuk alanında yapılan devrimler sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hukuk Devleti olma açısından çok büyük bir adım atmış, Dünyada kabul gören ve pozitif hukukun esas olduğu hukuk norm ve anlayışı kabul edilmiştir. Kadın erkek eşitliğinin yanı sıra kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı ile de birçok medeni kabul edilen Devleti geride bırakarak örnek bir devrim gerçekleştirmiştir.

            Büyük Önder ATATÜRK’ü;

            Yaptığı büyük devrimlerin yanında bir fikir ve bilim insanı olarak da anlamak ve gelecek nesillere taşımak, düşünce ve felsefesini her daim yaşatma kararlılığı içinde olduğumuzu bir kez daha tekrarlarız.

 

                                                                                              Av.A.Melik DERİNDERE

                                                                                              Amasya Baro Başkanı

25.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.