BARO BAŞKANI AV.ADNAN HASİP YALÇIN’IN VEDA MESAJI
Tarih: 14.10.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 2806

 

 

 

BARO BAŞKANI AV.ADNAN HASİP YALÇIN’IN

VEDA MESAJI

 

Amasya Barosunun değerli mensupları,

 

                          7500 yıllık tarihi geçmişe sahip, 13 büyük medeniyetin iz bıraktığı ve Amasya Tamimi ile kurtuluş savaşının meşalesinin yakıldığı, cumhuriyetin, milli iradenin ve milli egemenliğin temellerinin atıldığı bu güzel şehrin Barosunun mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.

                          Barolar, bir yönü ile bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mirası içerisinde yoğrulan ve bu yapılanma sonucu şehrin özelliklerini bünyelerinde barındıran, diğer yönü ile “Demokrasi ve Hukukun üstünlüğü ilkesi” amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Bu nitelikte bulunan Baromuz, kuruluşundan bu yana bir hukuk kurumu olarak ülkede dengeli ve istikrarlı çizgisini devam ettirmiş, bu müstesna şehrin avukatları da en yüksek mesleki bilinç içerisinde barış ve huzur, birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik, karşılıklı anlayış ve hoşgörü,  sevgi ve saygı gibi erdemli davranışlarını devamlı sürdürmüşlerdir.

                         İşte bu özellik ve güzellikte bulunan Amasya Barosunda 1975 yılında staja başlayarak yaklaşık 37 yılı aşkın bir süreden beri mesleki faaliyetimi devam ettirmekteyim. Bu süre zarfında Baromuzun yönetim organlarında yaklaşık 20 yıldan fazla görev yaptım. Baromuzun değerli üyelerinin teveccühü ile 1994-2000 tarihleri arasında üç dönem, 2004-2012 tarihleri arasında dört dönem olmak üzere toplam yedi dönem Baro Başkanlığı görevini ifa ettim. Bu süreç içerisinde yaptığım hizmetlerin takdirini siz değerli meslektaşlarıma bırakıyorum. Bu vesile ile bu kutsal ve onurlu görevi tarafıma defalarca tevdi eden Amasya Barosu avukatlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

                          Başkanlık dönemlerimde siyasi görüş, dini inanç ve felsefi düşünce gibi ayırıcı, etnik ve mezhepsel gibi bölücü yapılanmalardan uzak durarak, ama herkesle aynı mesafede ve aynı yakınlıkta ilişki kurarak birlik ve beraberliği kurmaya, sürdürmeye ve kalıcı bir yapısal oluşum sağlamaya çalıştım. Bu davranış biçimini sadece Baro camiasında değil, hem Türkiye Barolar Birliği çatısı altında ve hem de tüm il düzeyinde sergiledim. Baro Başkanlığını hiyerarşik bir üst değil, eşitler arasında, bir adım önde temsili bir makam olarak gördüm.

                         13 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilen Genel kurul toplantısı ve seçimlerinde genç meslektaşlarımın hizmet yarışında önünü açmak amacıyla Baro Başkanlığına aday olmadım. Hizmet kervanına katılmak ve hizmet bayrağını bir adım daha yükseğe dikmek amacıyla yarışan meslektaşlarımızla son derece seviyeli ve uygar bir seçim süreci geçirdik. Övünçle ve gururla belirtmeliyim ki, her birimde aday olan meslektaşım mesleki bilinç ve sorumluluğunun en yüksek seviyede olduğu bir biçimde, kendilerini yetiştirerek ve en iyi şekilde hazırlayarak yarışmaya katıldılar. Çıkan sonuçta kaybeden olmadı, kazanan Amasya Barosu oldu. Yine bu seçimde talibi olduğum TBB. delegeliği konusunda bir kez daha vefa örneği göstererek en yüksek oy oranı ile bu göreve getirdiler.

                          Tüm çıkan bu sonuçlardan ve yaşanan bu süreçlerden ‘Baki kalan bu gök kubbede hoş bir seda’ olduğunun anlamını yüreğimde duyarak mutlu oldum.

                           Baromuz mensuplarının şahsıma verdiği değer, gösterdiği ilgi ve tevdi ettiği kutsal ve onurlu görevler dolayısıyla sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yeni seçilen Baro Başkanı ve Yönetim organlarına en samimi duygularımla başarılar diliyorum. Ömrüm ve sağlığım devam ettiği müddetçe edindiğim bilgi birikimi ve deneyimle Amasya Barosu yönetim organlarına yardımcı olmayı bir borç olarak addediyorum.

                           Bu minnet ve şükran duyguları içerisinde hepinize en derin ve en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 13 Ekim 2012

                         

 

                                                                                                          Av.Adnan Hasip YALÇIN

                                                                                                          Amasya Barosu Başkanı

 

19.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.