SEÇİM STARTI
Tarih: 9.09.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 2843

 

SEÇİM STARTI

 

                             Değerli meslektaşlarım; Yönetim Kurulumuzun 07/09/2012 tarihli kararı ile Baromuz Genel Kurul Toplantısı ve seçimlerinin  13 Ekim 2012 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Tüm Amasya Barosu mensuplarına hayırlı ve uğurlu olması dileklerimle seçim startını başlatıyoruz.

                      Bilindiği gibi yaklaşık 15 yıl gibi bir süre Baro Başkanlığı görevinde bulundum. Rahmetli Ünal ILICAK’ın başkanlığı döneminde rahatsızlığı nedeniyle bir yıl başkan vekili olarak, daha sonra ise 1994-2000 ve 2004-2012 tarihleri arasında sizlerin oyu ile yedi defa seçilerek baro başkanlığı görevini fiili olarak ifa ettim.  

                      Diyebilirim ki, bu seçim dönemlerinde bana oy vermeyen avukat sayısı yüzde bir oranında bile değildir. Hatta bir dönem oybirliği ile seçildim. Bu itibarla, her dönemde beni savunma organı gibi mukaddes bir kurumunun başkanlığına seçerek bu şerefli görevi ifa etmeme vesile olan tüm arkadaşlarıma minnet ve şükran duygularımı sunmayı bir borç bilirim. Tüm meslektaşlarım bilirler ki, her seçim döneminden sonra bana oy veren veya karşı oy kullanan kıdemli-kıdemsiz, genç-yaşlı, kadın-erkek, davacı-davalı gibi ayrımlar yapmadan herkesi muhabbetle kucakladım.

                      Başkanlık dönemlerimde siyasi görüş, dini inanç ve felsefi düşünce gibi ayırıcı, etnik ve mezhepsel gibi bölücü yapılanmalardan uzak durarak, ama herkese aynı mesafede ve aynı yakınlıkta ilişki kurarak birlik ve beraberliği kurmaya, sürdürmeye ve kalıcı bir yapısal oluşum sağlamaya çalıştım. Bu davranış biçimini sadece Baro camiasında değil, hem Türkiye Barolar Birliği çatısı altında ve hem de tüm il düzeyinde sergiledim.

                      Her seçim döneminde karşımızdaki adaylarla yarışırken birbirimizin yüzüne bakamayacak kadar çirkin sözler, haksız ithamlar ve mesleki seviyemize uygun düşmeyen ifadeler kullanmadık. Elbette ki eleştirdik ve eleştirildik, ama hiçbir zaman kasaba politikacısı edasıyla değil, avukatlık mesleğinin onur ve vakarı içerisinde eleştirdik ve eleştirildik.

                      Her dönemde birlikte olduğumuz arkadaş guruplarıyla bazen birleştik, bazen ayrıştık. Ama seviyeli bir yarışmanın ötesinde hiçbir şey yaşamadık.

                      Elbette ki, bazen haksız ithamlar ve suçlamalarla da karşılaştık. İnsan doğasının yapısında bunlarında olabileceğini düşünerek hepsini içimize sindirmeyi başardık. Hacı Bektaş Veli’nin “İncinsen de incitme” veciz sözünü şiar edindik. Mevlana’nın “Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol

                                                                                         Şefkat ve merhamette güneş gibi ol

                                                                                         Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol

                                                                                         Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol

                                                                                        Tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol

                                                                                         Hoşgörülükte deniz gibi ol

                                                                                        Ya olduğun gibi, ya göründüğün gibi ol,

Sözlerini düstur edindik.

                                                                       

                                          Sevgili meslektaşlarım; Baro yönetimleri artık sadece temsili makamlar değildir. Gerekli icraatları yapmak gerekir. İcraatın yolu içi süslü laflarla dolu hamaset nutukları değil, önümüze yeni ufuklar koymaktır. Biz her seçim döneminde önümüze yeni ufuklar koyduk. Örneğin 2004 yılında göreve geldiğimizde ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımın ilk koyduğu hedeflerden biri Baromuza, 7500 yıllık tarihi geçmişi ve 13 medeniyetin izleri bulunan Amasya şehrinde konumumuza uygun tarihi bir konak almak vardı. Hatta ilk talip olduğumuz konak Vilayet binasının arkasında bulunan Amasya Evi idi. O amaç gerçekleşmiş ve bu gün kral mezarlarının eteğinde ve girişinde, Amasya Yalıboyları evleri tablosunda yerimizi almış bulunmaktayız.

                                          Tabii ki tüm bu icraatları genel kurulda dile getireceğiz. Burada anlatmak istediğim, somut hedefler koymak ve somut icraatlar yapmak prensip olmalıdır.

                                          Elbetteki yönetimler gelip geçecektir. Her şeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır. “Her merhaba yeni bir vedanın başlangıcıdır”. Önemli olan “Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır”.

                                         Sevgili meslektaşların; Bu bir veda mesajı değildir. Veda mesajını ayrıca yayınlayacağım. Şimdilik bir seçim startını veriyorum. Anlatmak istediğim seçim sürecini birbirimizi kırmadan incitmeden geçirmek ve yeni yöneticilerin huzur içerisinde seçilerek görevlerine başlamalarını sağlamaktır. Tüm başkanlık, yönetim, denetleme, disiplin ve delege adayları arkadaşlarıma İsra Suresinin 80 nci ayetini okuyarak başarılar diliyorum. “Tanrım, girdiğim yere doğrulukla girmemi, çıktığım yerden doğrulukla çıkmamı nasip et. Benden desteğini hiç esirgeme”.

                                          Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                    07/09/2012

 

                                                                                                          Av.Adnan Hasip YALÇIN

                                                                                                          Amasya Barosu Başkanı

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.