AMASYA BAROSU OLAĞAN GENEL KURUL KARARI-FAALİYET RAPORU VE BÜTÇE TASARISI
Tarih: 7.05.2021| Okunma Sayısı: 2231

 

 

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU KARARI

      KARAR TARİHİ: 16/04/2021    KARAR NO:2021/62

 

Amasya Barosu Yönetim Kurulu, Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE Başkanlığında toplandı;

1136 sayılı Avukatlık Kanunun 82. maddesine göre Amasya Barosu Olağan Genel Kurul Toplantısının aşağıdaki gündemi görüşmek üzere 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 10:00’ da Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Şehzade Salonunda yapılmasına, birinci toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılmasına,

Baro organları seçimlerinin 1136 sayılı Avukatlık Kanunun Yönetmeliği 52nci maddesine göre aynı gün ve aynı yerde Genel Kurul toplantısını müteakiben yapılmasına ve birinci toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde seçimin 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü Genel Kurul toplantısını müteakiben aynı yerde yapılmasına, genel kurul gündeminin aşağıdaki şekilde belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.   

 

GÜNDEM                   :

 

1-      Yoklama ve açılış.

2-      Başkanlık divanı seçimi (Bir başkan, bir başkan vekili ve iki üye),

3-      Saygı duruşu, müteakiben İstiklal Marşının okunması,

4-      Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi, karara bağlanması ve ibrası

5-      Denetleme Kurulu faaliyet raporunun okunması görüşülmesi, karara bağlanması ve ibrası

6-      Baro İç Yönetmeliğin 77. Maddesi gereğince yapılan bütçe kalemlerinde yapılan aktarımlar ile ilgili izahatın sunulması,

7-      2020 yılı için belirlenmiş olan Baro aidatlarının Yönetim Kurulu kararı ile yarı oranda alınması kararının Genel Kurulun ibrasına sunulması,

8-      Avukatlık Kanunu 81/6 maddesi gereğince ihtiyaç sahipli avukatlara ve ölümleri halinde geride bıraktıkları kimselere yapılacak yardım miktarının tespiti, gerektiğinde karara bağlanması,

9-      2020 - 2022 dönemi Baro bütçe tasarısının okunması görüşülmesi ve karara bağlanması,

10-  Genel mesleki sorunların görüşülmesi ve gerektiğinde karar alınması,

11-  Baro organları aday tespiti;

a-      Baro Başkanlığı için aday tespiti,

b-      Baro Yönetim Kurulu üyeleri için aday tespiti ( 10 asil, 10 yedek),

c-      Baro Denetleme Kurulu üyeleri için aday tespiti (3 asil, 3 yedek),

d-      Baro Disiplin Kurulu üyeleri için aday tespiti (5 asil, 3 yedek),

e-      T.B.B delegeliği için aday tespiti ( 3 asil, 3 yedek),

12-  Dilek ve öneriler, kapanış.

13-  Seçimler.

 

      Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

 

          Başk.Yard.

       Av.Cem KILIÇ

   

       Genel Sekreter

      Av. Barış KOÇAK

           

    Sayman

Av.Selim SARAY

 

 

             Üye

Av. Onur BOLAT

 

               Üye

     Av. Kemal

     Alpaslan   

     NALBANTOĞLU

 

 

Aslı Gibidir.

            Üye

Av. İbrahim

GENÇALİOĞLU

       Üye

 Av. Erdem C. TÜREM

     

        Üye

Av.Fatma

İPEKÇİ

 

 

 

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

2018-2021 DÖNEMİ

ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU

 

             Değerli Meslektaşlarımız;

 

             Bir önceki Genel Kurulu yaptığımız 2018 Yılından bugüne kadar, daha çok sıkıntılı, mücadelenin ön planda olduğu bir dönemi geride bıraktık. Bu dönemde kaybettiğimiz değerli Meslektaşlarımız Av.Uğur ŞATIROĞLU, Av.Necat KILAVUZ ve Av. Bayram KÖKEZ’i bir kez daha rahmetle anıyoruz. Her üç meslektaşımız da gerek mesleki çalışmalarda örnek oldukları gibi, bir avukatın sosyal ve özel yaşamının nasıl olması gerektiği yönünde bizlere büyük katkılarda bulunmuşlardır. Kendileri her zaman Baromuzun unutulmazları arasında yerlerini koruyacaklardır. Yine  bizlere acı bir kayıp yaşatan Baro personelimiz Nilüfer UZUN’u da rahmet ve sevgi ile anıyoruz. Pandemi süresi boyunca covid-19 hastalığına yakalanıp iyileşen tüm meslektaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, halen bu rahatsızlıktan dolayı tedavi gören meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

             Bu dönem boyunca Amasya Barosu’nun Hukuktan yana, insan haklarını koruyan ve hukukun üstünlüğünü savunan ilkesel mücadele ve çalışmaları Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve O’nun ilkeleri ışığı altında devam etmiştir. Amasya Barosu Yönetim Kurulu tüm bu çalışmalarında özellikle Kadına Şiddet ve kadın hakları sorunlarında mağdurların yanında kalmaya devam ettiği, kamuoyunda büyük haksızlık olarak görülen hak kayıplarının giderilmesi ve adil yargılamanın sağlanması amacıyla süre gelen yargılamalara müdahil olmaya devam etmiştir. (Çorlu tren kazası davası, Ceren Özdemir cinayeti davası ..) Aynı şekilde hayvan hakları ve çevre hukuku ihlallerine karşı en üst seviye de müdahil olunmuş ve Baromuzun bu konularda geleneksel tutumu devam ettirilmiştir. (Yeşilırmak’da meydana gelen balık ölümlerine karşı suç duyurusunda bulunulması, hayvan hakkı ihlallerine karşı gerekli girişimlerde bulunulması gibi) Yine Baromuz önceki dönemlerde olduğu gibi, Sosyal sorumluluk projelerinde, Baromuz Komisyonlarının da katkısı ile yer almaya devam etmiştir. Bu bağlamda Amasya Valiliği ile beraber gerçekleştirilen “Haklarımı Biliyorum” konulu resim yarışması ile çocuklarımızın Hak ve Hukuk kavramları ile tanışmaları sağlanmaya çalışılmıştır.

 

 Her zaman gerek staj eğitimi gerekse mesleki eğitimin öneminin bilinciyle eğitim çalışmaları (Pandemi dönemi hariç) aksamadan devam ettirilmiştir. Eğitim çalışmalarına katkılarını sunan başta Staj Eğitim Merkezinde görev yapan Av.Adnan Hasip Yalçın ve Av.Kadir Akıllıgil olmak üzere tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Eğitim Çalışmaları ile mesleki bilgi ve pratiğinin artırılmasının yanında güncel değişikliklerin bilgilendirilmesi, staj eğitimiise genç meslektaşlarımızın mesleğe hem adaptasyonu hem de kendilerine güvenin artırılmasını hedeflemektedir. Bu çalışmaların ve stajyer arkadaşların yeteneklerinin bir araya gelmesi ile TBB tarafından her yıl düzenlenen STAJYER AVUKATLAR KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMALARINDA başarılar birbirini izleyerek bizleri gururlandırmaya devam etmektedir. 2020 Yılında Pandemi dönemi olmasına karşın Karadeniz Bölgesi birinciliğini kazanan Stajyer Avukatlar Kardelen Aydın,  Mükerrem Sümeyye Uyanık, Büşra Nur Üçok Ve Hilal Merve Gül'den oluşan Amasya Barosu Stajyer Avukatlar  takımını ve çalıştırıcıları Av.Gökhan Baştürk ile Av.Asena Uysal’ı bir kez daha kutluyoruz.

 

             Mesleğin bir çok sorununu bilmekte ve bu sorunların giderilmesi amacıyla üst seviye de her platform da çalışmalarımız sürmektedir. Bu amaçla Barolar ve TBB tarafından hazırlanan ve yaşama geçmesi ancak Yasal düzenleme gerektiren çalışmaların önümüzdeki Yasama Yılında Siyasal İktidar tarafından hazırlanan Yargı Reformu Strateji belgesi ile örtüştürülmek suretiyle Yasalaşmasının sağlanması için katkılarımızın devam edeceğini ummaktayız.

 

             Alımına ve kullanımına çok önem verdiğimiz YENİ HİZMET BİNASININ açılışını ne yazık ki Pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik. Baromuzun hem idari hizmetlerini, hem eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Hizmet Binamızın en kısa süre de Meslektaşlarımızın kullanımına ve hizmetine açılacağını ümit ediyoruz.

 

             Bu dönemde gerçekleştirdiğimiz bir başka yenilik, e-baro uygulamasını başlatmak olmuştur. Artık resmi yazışmalar elektronik ortamda yapıldığı gibi meslektaşlarımızın belge ve benzeri talepleri elektronik ortamdan karşılanmaya başlanılmıştır.

 

             Mesleğin ağır sorunları ve ekonomik sıkıntılar ile boğuşurken Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve bir pandemiye dönüşen COVİD-19 virüsü nedeniyle adliyelerin kapanması sonucu Adalet Hizmetleri durduğu gibi bir çok meslektaşımız ansızın yakalanan bu yeni durum karşısında daha da zor bir dönem geçirmeye başlamıştır. Bu dönemde her şeyden önce sağlığımızı korumanının gerekliliği karşısında öncelikle bilinmeyen bir virüse karşı korunma amacıyla gerek Amasya Adalet Komisyonu gerekse Adalet Bakanlığı ve HSK ile yaptığımız temaslar ve yazışmalar ile Adliyelerde çalışma imkanının kalmaması da dikkate alınmak suretiyle Adli Tatil benzeri koruyucu nitelikte hak kaybını önleyici bir dönemin kurulması sağlanmıştır. Bu süre içerisinde başta Cumhurbaşkanlığı, Adalet, Maliye ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları ve ayrıca TBB ile yapılan temas ve yazışmalar ile meslektaşlarımızın ödenmemiş CMK., beraat vekalet ücretleri ile Adli yardım alacaklarının ödenmesi sağlanmıştır. Yine bu süreçte bazı vergi kalemleri ile sigorta primlerinin ödenmesinin ertelenmesi de mümkün olmuştur. Bu süre içerisinde tüm meslektaşlarımızın özellikle sokağa çıkma yasağı kapsamında kalan 65 yaş üzeri değerli üstadlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Baromuz Yönetim Kurulu ve personeli ellerinden geleni yapmaya çalışmışlardır. Yine bu dönemde özellikle genç meslektaşlarımızın da Barolarını yanlarında hissetmeleri amacıyla özel bir bütçe yaratılmak suretiyle faizsiz kredi imkanından yararlanmaları sağlanmıştır. Aynı şekilde Yönetim Kurulu Kararı ile bu dönemde ödenecek olan Yıllık aidatlarımızın yarı oranda alınmasına karar verilmiş bu husus Genel Kurulunun ibrasına açılmış, aidat ödemelerinin de 2020 Yılı Aralık ayına ötelenmesi kararı verilmiştir. Pandeminin ilk günlerinde özellikle sıkıntısı yaşanan MASKE Amasya Belediye Başkanlığının katkıları ile meslektaşlara sınırlı sayıda da olsa dağıtımı yapılmak suretiyle kısmen ihtiyaçların karşılanması sağlanmıştır. Yeni normal denilen döneme girerken de bu dönemde kullanılmak üzere, Baromuzun kısıtlı imkanları ile dezenfektan ve benzeri koruma amaçlı malzemeler meslektaşlarımıza dağıtılmıştır.

 

           Tüm bu sorunlar yaşanırken, ilk kez Avukatlar aleyhine ve hukukun siyasallaşmasına neden olacak ÇOKLU BARO VE BAROLARIN DELEGE YAPILARINI DEĞİŞTİREN Avukatlık Kanunu değişikliği tüm ülkenin gündemini değiştirmiş, 80 Baro’nun bu değişikliğe karşı olmasına karşın taslak  ne yazık ki TBMM. De görüşülerek yasalaşmıştır. Yasa değişikliği gündeme geldikten hemen sonra Tüm Barolar ile beraber Amasya Barosu da Yasa değişikliğinin Anayasaya ve tüm hukuk geleneklerine aykırı olması nedeniyle bu girişime karşı durmuş ve hukuk adına Yasal tüm girişimlerde bulunmuştur. Bu amaçla sesimizin ve düşüncelerimizin daha iyi duyurulması amacıyla diğer Barolar ile beraber BÜYÜK SAVUNMA YÜRÜŞÜYÜŞÜ başlatılmış, Meslektaşlarımızın da desteği ile Baro Başkanımız öncülüğünde Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile beraber güzergahta bulunan her il de 10-15 km.lik sembolik yürüyüş ile ANKARA’YA kadar yürünmüştür. Baro Başkanlarının Ankara girişinde Ankara Barosu tarafından sembolik karşılanması ise Polis tarafından engellenmiştir. Yaklaşık 27 saatlik fiili gözaltı sonrasında şehre giriş yapan içlerinde Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE’nin de bulunduğu Baro Başkanlarıdaha sonra Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozelesinde saygı duruşunda bulunmuşlardır. Yine bu süreçte Baro Başkanları olarak TBMM. de Yasa görüşmeleri esnasında TBMM. de grubu bulunan Siyasal Partilerin temsilcileri ile görüşmek istenmiş bu talep TBMM. ne alınmayarak kabul görülmemiştir. Buna rağmen Baro Başkanları haksız ve Anayasaya aykırı Yasa düzenlemesine karşı Meslektaşlarımızı temsilen TBMM. önünde 4 gün 4 gece SAVUNMA NÖBETİNDE bulunmuşlar ve sesimizi duyurmaya çalışmışlardır.  Tüm bu hukuksal mücadelenin sonucunda amaçlanan Baroların bölünmesi gerçekleşememiş, İstanbul’da kurulan 2 nolu Baro ancak baskı ve zorlama ile kurulmasına rağmen beklenen ilgiyi görmemiştir.

 

             Baromuz Yönetim Kurulu önceden olduğu gibi bu dönemde de kadınların yaşadıkları olumsuzluklar ve kadın cinayetlerine karşı açıktan taraf olmuş, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması kararına karşı da Danıştay’da dava açmıştır. Ülkemizin en büyük sorunlarından olan kadına karşı şiddete karşı mücadelemiz kararlılıkla Kadın Hakları Komisyonumuzun etkin çalışmaları ile devam edecektir.

 

             Yine Çocuk Hakları Komisyonumuzun katkıları ile çocuk hakları mücadelesi başarıyla yürütülmüş, özellikle bu dönemde çok fazla mağduriyetin yaşandığı SMA’lı bebekler ve meslektaşımızın bebeği Demir Ali ve Meslektaşımızın yeğeni Öykü bebeklerin tedavileri için aktif olarak yardım kampanyalarına sınırlı imkanlar ile katkıda bulunulmuştur.

 

             Gerek ülkemizin gerekse yöremizde gelecek kuşaklara yaşananılabilir bir çevre bırakabilmek için, özellikle siyanürlü maden aramalarında ve çevrede tahribat yaratma pahasına kurulmaya çalışılan HES benzeri faaliyetlere karşı HUKUK içerisinde mücadelenin öncülüğü yapılmaya çalışılmış, bu amaçla kurulan Çevre Platformlarının kuruluşunda ve aktif çalışmalarında yer alınmıştır.

 

            Hayvan Hakları Komisyonumuz ile beraber özellikle ağır kış şartlarında sokak hayvanlarının beslenmelerine katkıda bulunulmuş, yaşam dostlarımıza karşı yapılan haksızlıklara karşı da her türlü hukuki girişimde bulunulmuştur. Tüm bu çalışmaların yeni görev yapacak yönetim kurulları tarafından da hassasiyet içinde devam ettirileceğini ümit ediyoruz.

 

              Genç Avukatlar Meclisimizin önerisi ile bir önemli bir ilki gerçekleştirerek Ocak 2021 tarihinde LEGALBANK İçtihat ve online kütüphane hizmetini ücretsiz olarak tüm meslektaşlarımızın kullanımına açtık. Yine kısıtlamalar nedeniyle mesleki eğitim çalışmalarını bize ulaşan talepler doğrultusunda çok değerli eğitmenlerin katkıları ile online olarak gerçekleştirmeye devam ettik.

 

             Değerli Meslektaşlarımız; bildiğiniz üzere 10.10.2021 Tarihinde Genel Kurul yapma kararımız pandemi gerekçe gösterilmek suretiyle iki kez Yasal olmayan bir şekilde engellenmiştir. Ekim ayı kararının yasal olmayan bir şekilde engellenmesine karşı Amasya Valiliğine karşı açmış olduğumuz dava da Samsun İdare Mahkemesince talebimizin kısmen kabul edilmiştir.  Bu süreçteki hukuk mücadelemiz devam edecektir. Yine bu süreçte alınan hukuka aykırı kararları Yargıya taşımak suretiyle Avukatlık Kanunu’nun bize verdiği HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ VE İNSAN HAKLARINI KORUMA görevlerini yerine getirdik.

            

 

             Faaliyet raporumuzu sunduğumuz dönem ve öncesi de dahil olmak üzere meslektaşlarımızın adliye içerisinde, idari bürokrasi de ve meslektaşlarımızın kendi aralarında yaşadıkları sorunlar ile müvekkiller ile ilgili olarak yaşadıkları sorunların çözümü için aktif bir çalışma yapılmak suretiyle sorunların aşılmasında katkıda bulunulmuştur.

 

               Avukatlık mesleği pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle iş ve ekonomik kayıp anlamında en zor dönemini yaşamaktadır. Bir taraftan büyük zorluklarla Hukuk Fakültelerinden mezun olarak mesleğe katılan genç meslektaşlarımızın istedikleri iş ortamını bulamamanın sıkıntıları diğer taraftan meslektaş sayısının artışı, tüm iş sektörlerinde görülen krizin mesleğimize yansıması nedeniyle tüm avukatlık mesleğinin de etkilenmesi sıkıntının boyutunu artırmıştır. Yıllara matuf biriken sorunlar çözüme ulaştırılmadan yaşanan yeni sıkıntılar mesleğimizi bağımsız bir şekilde sürdürülebilirliğini adeta imkansızlaştırmaya başlamıştır. Tüm bunlar yaşanırken hukuk sistemimizin hızla kalıcı hale gelen sorunlarının yanı sıra adil yargılama ilkelerinden uzaklaşması, yargı organlarının yetersizliği her gün rutin hale gelen adli sorunlar hepimizin yükünü artırmaya devam etmektedir.  Tüm bu olumsuzlukların biz avukatları yıldırması, inandığımız ilkeler doğrultusunda adalet mücadelesi vermemizi engellemeyecek ve tarihe bu koşullarda yapılan tüm çabalarımız tarihin altın sayfalarında yerini alacaktır. TARİH BİZLERİ TÜRKİYE’DE VE AMASYA’DA AVUKATLAR VARDIR diye yazacaktır.

 

                

                   Değerli meslektaşlarımız Amasya Barosu sayısı her geçen gün artmakla birlikte güzel bir Aile olmaya devam etmektedir. Meslektaşların sorunları karşısında ürettiğimiz çözümler ile yaptığımız hukuk mücadelesinde sizlerden güç alarak başarıya ulaşmaya çalıştık. Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda bizlere verdiğiniz destek için ayrı ayrı teşekkür ediyor en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

 

 

              FAALİYETLERİMİZİN KRONOLOJİK SIRALAMASI İLE ÖZETİ AŞAĞIDA ARZ OLUNMUŞTUR;

 

2018 YILI FAALİYETLERİ (Ekim Ayı İtibariyle)

 

1-      Türkiye Barolar Birliği Tarafından Satın Alınarak Baromuz Hizmetine Verilecek Olan Yeni Hizmet Binamızın Tapu Belgesi 25.10.2018 günü teslim alındı.

2-      29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Basın Açıklaması düzenlenmiştir.

3-       Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 30.10.2018 tarih 2018/208 K. Sayılı kararı ile CMK Uygulaması ile ilgili Yönergede yapılan değişiklik Baromuz Web Sitesinde yayınladı.

4-      10 Kasım dolayısıyla Basın Açıklaması düzenlendi.

5-      Baromuz Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulları ve TBB Delegelerimiz Yargıtay Başkanlığına ve HSK Başkanlığına ve TBB Başkanlığına ziyarette bulunuldu.

6-      Yine Baromuz Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulları ve TBB Delegelerimiz tarafından 10 Kasım dolayısı ile Anıtkabir ziyaret edilerek, Büyük Önder Atatürk saygı ile anıldı.

7-      TÜBAKKOM 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" Basın Açıklaması düzenlendi.

8-      T.B.B.'nin Meslek İçi Eğitim Seminerleri Kapsamında Av.Talih Uyar tarafından sunulan İcra İflas Ve Konkordato Hukukunda Yenilikler Konulu Seminer Gerçekleşti.

9-      Adalet Bakan Yardımcısı Sn. Yıldız Seferinoğlu, T.B.B. Başkanı Sn. Av.Prof. Dr Metin Feyzioğlu, Yök Başkanı Sn. Prof. Dr. Yekta Saraç, Adalet Bakanı Sn. Abdulhamit Gül, Danıştay Başkanı  Sn. Zerrin Güngör, Yargıtay 1. Başkanı Sn. İsmail Rüştü Cirit, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sn. Zühtü Arslan ve Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE’nin de katıldığı Yargı Formu Strateji Toplantısı ve sonrasında yapılan Masa toplantıları 29 Kasım 2018 tarihinde Ankara'da gerçekleşti.

10-  Amasya Barosu Yönetim Kurulu'nun Balık Ölümleri ve Çevre Kirliliği hakkında Suç duyurusunda bulunuldu.

11-  Baromuz Çocuk Hakları Komisyonundan Av. Gökçen KANTAR, Av. Ayşe Fulya ÖZKAN ve Av. Zübeyda Melek DURAK KABAKÇI tarafından Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş’e ziyarette bulunularak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında yapılacak olan ortaokullar arası resim yarışması için işbirliği hususunda detaylar görüşüldü.

12-  TBMM' de grubu bulunan partilerin hukukçu Milletvekilleri ve Baro Başkanları, 4 Aralık'ta TBB nin evsahipliğinde biraraya geldiler.Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere ile Baromuz Üyesi Amasya Milletvekilimiz Av.Mustafa Tuncer'de toplantı da Amasya İlini temsil etmişlerdir.

13-  Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere’ nin de katıldığı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Başkanlık ettiği 16. Karadeniz Baro Başkanları Toplantısı 08.12.2018 Cumartesi Zonguldak Barosu ev  sahipliğinde gerçekleşti.

14-  Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi 4. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 09.12.2018 Pazar günü, Amasya Barosu Avukat Evi’nde gerçekleştirildi.Başkanlığa Av.Hasan Kaan YAMAN seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine Av. Gökhan İNAN, Av. Hatice BOZDOĞAN, Av. Kübra Özge DOĞAN, Av. Raziye ŞİMŞEK, Stj.Av. Burak KABLAN ve Av. Halime BALAKAN; Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Av. Saliha Gizem ÖZTÜRK, Av.Fatih SÖZEN ve Av.Özge Çisel ÇELİK seçilmiştir.

 

2019 YILI FAALİYETLERİ

 

 

1-      37.Baro Başkanları Toplantısı TBB. Başkanı Prof.Dr.Av.Metin FEYZİOĞLU Başkanlığında  12.01.2019 Tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. Baro Başkanımızı Av.A.Melik Derindere'nin de Baromuz görüş ve düşüncelerini anlattığı ve çok faydalı geçen toplantı da özellikle Mesleğe kabul sınavı ile ilgili gelişmeler, Ceza soruşturmalarında, dosya inceleme hakkı, meslektaşların ağır vergi ve sigorta yükümlülükleri, CMK. Hizmetlerinde KDV'nin kaldırılması, Hukuk Hizmetlerinde indirilmesi, meslektaşların emeklilik haklarının düzeltilmesi, UYAP'da yaşanan sıkıntılar, e-kalem sistemi, elektronik fatura için yapılan hazırlıklar ve diğer mesleki sorunlar konuşulup görüşülmüştür.

2-      Amasya Barosu'nun 60. Kuruluş Yıldönümü Amasya Adliyesi Atatürk Büstü önünde Çelenk Sunma Töreni ardından Baro katında kokteyl ve pasta kesimi ile kutlandı. Tören Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Hakim Ve Savcılar ile Meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleşti. 

3-      Türkiye Barolar Birliği Başkani Sayin Av. Prof Dr. Metin Feyzioğlu’nu Rize İli Ve Barosunu ziyareti sirasinda Siyasal Partilerin İl Başkanliklarini ziyaret etmesi ve ziyaret sirasinda yaptiği açiklamalar gerekçe gösterilmek suretiyle yapilan gereksiz ve haksiz açiklamalara ilişkin Baro Başkanımız Av. Ahmet Melik Derindere tarafından Kamuoyu Duyurusu yayınlandı.

4-      Türkiye Barolar Birliği, Gümüşhacıköy, Merzifon Belediyeleri ve Amasya Barosu İş Birliği ile gerçekleşen Hukuk Okur Yazarlığı Projesi Sertifika Töreni; Gümüşhacıköy  Belediye Başkanı Zehra Özyol, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve  Baro Başkanımız Av. A.Melik Derindere'nin projeye katılan vatandaşlarımız ve proje kapsamında eğitim veren avukatlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederek sertifikalarını takdim etmesi ile gerçekleşti.

5-      Share to FacebookShare to TwitterShare to Yazdır

6-      Aile, Çalışma Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koordinasyonu ile 06 ve 13 Şubat 2019 Tarihlerinde iki grup halinde gerçekleştirilen seminerlerde Av.İbrahim Birol; “Aile Hukuku, Mal Rejimleri Ve Aile İçi Şiddet” konularında yaklaşık 100 Jandarma Personeline seminer verdi. 

7-      Türkiye Barolar Birliği  Ve Amasya Barosu İş Birliği İle Gerçekleşen Hukuk Okur Yazarlığı Projesi Sertifika Töreni;  Baro Başkanımız Av. A.Melik Derindere'nin Projeye Katılan Vatandaşlarımıza Teşekkür Ederek Sertifikalarını Takdim Etmesi İle Gerçekleşti.

8-      16-17 Şubat 2019 Tarihleri Arasında Bartın/Amasra'da Yapılan 5. Karadeniz Baroları Çocuk Hakları Ve Çocuk Adalet Sistemi Konulu Çalıştaya Baromuzu Temsilen Baromuz Avukatlarından Av. Büşra Kılıç Katılmıştır.

9-      8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlama Programı, Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin Bayan Meslektaşlarımıza Çiçek Takdimi Ardından Pasta Kesim Töreni İle Gerçekleşti.

10-  17. Karadeniz Baro Başkanları Genişletilmiş Toplantısı Çorum Barosu Ev Sahipliğinde 23.03.2019 Tarihinde Gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av. Ahmet Melik DERİNDERE’nin de katıldığı toplantıda özellikle artan mesleki sorunlar ve adil yargılanma sıkıntıları detayları ile ele alınıp değerlendirildi.

11-  5 Nisan Avukatlar Günü; Yavuz Selim Meydanı Atatürk Anıtına çelenk koyma, ardından Baromuz Avukatevinde kokteyl ve akşamında Mesleki Dayanışma yemeği ile kutlandı.

12-  Amasya Barosu Logosunun Amasya Barosu Yönetim Kurulu'nun 01.04.2019 Tarih Ve 2019/73 Sayılı Kararı ile değiştirildi.

13-  Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere, Av. Kadir Akıllıgil, Av. Anıl Konyar Ve Av. Sultan Kablan Bir Süredir Samsun’ Da Tedavi Görmekte Olan Meslektaşımız  Av. Mehmet Uğur Şatıroğlu’na Ziyarette Bulunarak Avukatlar Gününü Kutladılar.

14-  Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Av. Fatma İpekçi, Önceki Baro Başkanımız Av. Adnan Hasip Yalçın, Üstadlarımızdan Av. Kadir Akıllıgil, Merzifon Baro Temsilcimiz Av. M.Necat Kılavuz, Av. Neslihan Şenyüz Ve Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı Av Meslektaşımız Av.Runa Kargı Hanımefendiye 5 Nisan Avukatlar Günü Nedeniyle Nezaket Ziyaretinde Bulunmuşlardır.

15-  15 Nisan 2019 günü Ticari  Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk Ve Arabuluculukta Taraf Avukatlığı Paneli Amasya Barosu Samsun Arabuluculuk Merkezi, Başkent Arabuluculuk Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Ve Akdeniz (İzmir)  Arabuluculuk Uyuşmazlık Merkezi Ortaklığında Amasya Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

16-  Baro Başkanımız, Av.A.Melik Derindere, TBB. Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, Trabzon Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez, Muğla Baro Başkanı Av.Cumhur Uzun, Çanakkkale Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan ve Sakarya Baro Başkanı Av.Abdurrahim Burak ile beraber Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Barolarının düzenlemiş olduğu bir dizi etkinlik ve toplantılara katıldı. Etkinlikler sonrası Edirne Baro Başkanı Av.Alper Pınar, Kırklareli Baro Başkanı Av.Turgay Hınız ve Tekirdağ Baro Başkanı Av.Sedat Tekneci ile birlikte 2019 Mahalli Seçimleri sonucunda Yeniden Belediye Başkanı Seçilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu ziyaret ederek kutladılar.Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE Baromuza kayıtlı Avukatlık yapan ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunan Av.Nedviye AKAY’ı da bürosunda ziyaret ederek başarılar dilemiştir.

17-  38. Baro Başkanları toplantısı 19 Nisan 2019 Cuma günü T.B.B. evsahipliğinde Ankara da gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE’nin de katıldığı toplantıda saldırı ve işkenceye uğrayarak yaralanan meslektaşımız Av.Sertuğ Sürenoğlu için ortak açıklama yapılması ve faillerin tespiti ve haklarında soruşturma başlatılması için ortak suç duyurusunda bulunulması ve meslektaşımızı o haldeyken tutuklamaya sevk eden savcı ve ev hapsine karar veren mahkeme hakimi hakkında da HSK. ya şikayet ve suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. Toplantı da ayrıca meslektaşlarımızın TAKBİS kayıtlarına ulaşma esasları ile KDV indirimi alacak dava türleri de görüşülmüştür. 

18-  21.04.2019 Tarihin de Şehidimizin cenazesinde CHP Lideri Sn.Kemal Kılıçdaroğlu 'na yapılan menfur saldırıyı kınayan Basın Açıklaması düzenlendi.

19-  Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere 23-24 Nisan Tarihlerinde, TBB. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baro Başkanları ile birlikte Strasbourg da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyine çalışma ziyaretinde bulunmuşlardır. 

20-  Amasya Barosu ve  Amasya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu İşbirliği ile düzenlenen "Haklarımı  Biliyorum" konulu Resim Yarışmasında Dereceye giren öğrenciler için Baro Başkanlığımızda Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Özyurt Ve  İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr. İlker Kösterelioğlu’nun da katıldığı Ödül Töreni  gerçekleşti. 

21-  Gazi M.Kemal ATATÜRK'ün Mayıs 1019 da Samsun'a gelerek Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atılmasının 100.Yıldönümü nedeniyle Samsun'da yapılması kararı alınan TBB. 35.Olağan Mali Genel Kurulu Baromuz delegeleri Av.Adnan Hasip Yalçın, Av.Ayça Özkaroğlu ve Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin de katılımı ile Samsun Barosu ev sahipliğinde 04.05.2019 Tarihinde Samsun'da gerçekleşti

22-  YSK.nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerinin İPTALİNE ilişkin 06.05.2019 Tarihli Kararı nedeniyle Baromuz Yönetim Kurulu tarafından Basın Açıklaması yapıldı.

23-  Ankara’da faaliyette bulunan ve “ Düşünceye Özgürlük Girişimi “adıyla kendini tanıtan bir grubun 18 Mayıs 2019 günü Kızılay’da sözde “ Pontus Rum / Helen Soykırımının 100. Yılı “iddiasıyla bir etkinlik düzenleyeceği hususunun kamuoyuna yansıması ile Baromuz Başkanlığının da bulunduğu 51 Baro’dan ortak Basın Açıklaması yapılmıştır.

24-  Baro Başkanımız A.Melik Derindere, Bir Süre Önce Cumhurbaşkanlığı Korumaları Tarafından Darp Edilen, Buna Karşın Hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret Nedeniyle Soruşturma Açılan Ve Çıkarıldığı Mahkeme Tarafından Ev Hapsi Tedbiri Kararı Verilen Av.Sertuğ Sürenoğlu'nu Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Kocaeli Baro Başkanı Av.Bahar Gültekin Candemir Ve Düzce Baro Başkanı Av.Azade Ay İle Birlikte Evinde Ziyaret Ederek Geçmiş Olsun Dileklerinde Bulunmuştur.

25-  Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere,16.05.2019 tarihinde, İstanbul Barosu tarafından İstiklal Caddesindeki Baro İşhanı Önünde düzenlenen Demokrasi Nöbetine katılmışlardır. İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet Durakoğlu, Adana Barosu Başkanı Av.Veli Küçük, Kocaeli Barosu Başkanı Av.Bahar Gültekin Candemir ve Düzce Barosu Başkanı Av.Azade Ay'ında katılarak birer konuşma yaptığı etkinlikte Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere de Demokrasi ve Adalet vurgulu bir konuşma yapmıştır.

26-  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş ve Kuruluş Mücadelesinin 100. Yıldönümü nedeniyle Samsun Barosu tarafından düzenlenen etkinliklere Baro Başkanımız, Baromuz Yönetim Kurulu üyeleri ve meslektaşlarımızın ile birlikte bulunulmuş, çok zor şartlar altında gerçekleşen Milli Mücadelenin ilk meşalesinin yakıldığı atmosfer tekrar hissedilerek belirlenen güzergahta kutlama ve anma yürüyüşüne katılınmıştır.

27-  Meslektaşımız Avukat Müzeyyen Boylu’nun öldürülmesine ilişkin TUBAKKOM Ortak Basın Açıklaması web sitemizde yayınlanmıştır.

28-  Amasya Barosu ve Amasya Barosu Çocuk Hakları Komisyonunu temsilen avukatlarımızdan Gönül CEBECİ, Gökçen Kantar ve Zübeyda Melek DURAK KABAKÇI; çocuk istismarına ilişkin özendirici tasvirler ihtiva eden Zümrüt Apartmanı isimli kitabın sözde yazarı Abdullah ŞEVKİ, genel yayın yönetmeni Alaattin TOPÇU ve kitabın basımını yapan Kurgu yayınevi yetkilileri hakkında Amasya Barosu Yönetim Kurulu'nun 27.05.2019 tarih ve 2019/105 sayılı kararına istinaden suç duyurusunda bulundular.

29-   Ramazan Ayı Münasebetiyle Ve Mesleki Dayanışmayı Arttırmak Amacıyla 29 Mayıs Çarşamba Günü Amasya Büyük Otelde Baromuz Tarafından İftar Yemeği Verildi.

30-  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya'ya Gelişinin Ve Amasya Tamiminin Yayımının 100. Yıldönümü Kapsamında Amasya Valiliği Tarafından 12 Haziran 2019’da Culüs Tepeden Yavuz Selim Meydanına Kadar Yapılan Yürüyüşe Meslektaşlarımızla Beraber Amasya Barosu Olarak İştirak Ettik.

31-  15 Haziran 2019 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya'ya Gelişinin Ve Amasya Tamiminin Yayımının 100.Yıldönümü Nedeniyle Baromuz Ve T.B.B. İle Ortaklaşa Düzenlenen "Milli Mücadelede Meşruiyet Manifestosunun 100.Yılında Amasya Genelgesi"İsimli Konferans gerçekleşti.

32-  5 Temmuz 2019 günü T.B.B Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Turgay Demirci Tarafından CMK Eğitim Semineri Verildi.

33-  Genişletilmiş İç Anadolu Bölge Baro Başkanları Toplantısı Konya Barosu Ev Sahipliğinde Düzenlendi. TBB Başkanı Av.Prof. Dr.Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu İle Baro Başkanlarının Katıldığı Toplantıda Özelde Baroların, Genelde İse Yargının Sorunları Tartışılmıştır. Toplantıya Baromuzu Temsilen Başkan Yardımcımız Av. Cem Kılıç Katılmışlardır.

1-      Değerli Meslektaşımız Av. Uğur ŞATIROĞLU’nu 5 Temmuz günü kaybettik. Kendisine Allahtan rahmet, meslek camiamıza ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

34-   

35-  Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) Tarafından 13 Temmuz 2019 Tarihinde Ankara'da Avukat Özdemir Özok Kongre Ve Kültür Merkezi'nde "Nafaka Çalıştayı" Düzenlendi. Çalıştaya Baromuzu Temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Fatma İPEKÇİ Ve Baromuz Avukatlarından Av. Kübra TAYBOĞA Katıldılar.

36-  Türkiye Barolar Birliği CMK Komisyonu tarafından Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Uygulamada Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu çalışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyemiz/CMK Sorumlumuz Av. Kemal Alpaslan NALBANTOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyemiz/Adli Yardımdan sorumlu Avukatımız Av. Onur BOLAT Baromuzu temsilen katıldılar.

37-  13-14 Temmuz 2019 Tarihleri Arasında Bolu'da Yapılan 6. Karadeniz Baroları Çocuk Hakları Ve Çocuk Adalet Sistemi Konulu Çalıştay’a Baromuzu Temsilen Baromuz Avukatlarından Av. Büşra Kılıç Ve Av. Damla Beste Yalçın Katılmışlardır. 

38-  Türkiye Barolar Birliği Avukat Spor Oyunları 19 Mayıs 1919'un Yüzüncü Yılı Münasebetiyle  23.Ağustos - 01 Eylül Tarihleri Arasında Samsun'da Düzenlenmiş Olup, 23.08.2019 Tarihinde Yapılan Kura Çekimine Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Başkan Yardımcımız Av. Cem Kılıç, Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Kemal Alpaslan Nalbantoğlu Ve Baromuz Avukatlarından Av. Turgay Sevindi Katılmışlardır. Baromuz Futbol Takımı İstanbul Barosu, Kahramanmaraş Barosu Ve İstanbul Bosphorus Futbol Takımlarıyla Birlikte E Grubunda Mücadele Etmiştir. Gruptaki İlk Maçında 24.08.2019 Tarihinde Kahramanmaraş Barosuna 3-2 Lik Skorla Mağlup Olan Baromuz Futbol Takımı İkinci Maçında 25.08.2019 Tarihinde İstanbul Bosphorus Takımına 5-0'lık Skorla Yenilerek Turnuvaya İlk Turda Veda Etmiştir.

39-  2019/2020 Yılı Adli Yıl açılış için Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE Yönetim Kurulu Adına Basın Açıklamasında bulunmuşlardır.

40-  Türkiye Barolar Birliği'nin Kuruluşu Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı. 03.09.2019 Tarihinde Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin de hazır bulunduğu T.B.B. Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, T.B.B Yönetim, Disiplin Ve Denetleme Kurulu Üyeleri Ve Manisa Baro Başkanı Av.  Ali Arslan Ve Meslektaşlarımızdan Oluşan Heyet Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ebedi İstirahati Olan Anıtkabir'e Çelenk Sunmuşlar Ve Saygı Duruşunda Bulunmuşlardır. Türkiye Barolar Birliği'nin 50.Yılını Amasya Barosu Olarak Kutluyoruz.

41-  8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi  yakınlarında gerçekleşen ve 25 yurttaşın hayatını kaybedip, 300’den fazla yurttaşın yaralandığı tren kazasına ilişkin davanın Çorlu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda görülen duruşmasına, Başkan Av.A.Melik DERİNDERE ve Yönetim Kurulu Üyesi Av.Erdem C.TÜREM, Baromuzu temsilen katılmışlardır.

42-  Genişletilmiş 3.İç Anadolu Bölgesi Baro Başkanları Toplantısı, 14.09.2019 Cumartesi Günü Sivas Barosu ev sahipliğinde Sivas'da yapıldı. TBB. Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu ve Sivas Barosu Başkanı Av.Hacı Yılmaz Demir Yönetiminde yapılan toplantıya Baro Başkanları, TBB. Yönetim Kurulu Üyeleri, TBB. Baş danışmanı Av.Zafer Köken katılmışlardır. Baromuzu Baro Başkanı Av.A.Melik Derindere'nin temsil ettiği toplantıda, Yargı Reformu Paketi ile son günlerde yaşanan güncel sorunlar konuşulmuştur.

43-  Baro Başkanımız Av. A.Melik DERİNDERE 'nin de katıldığı, 39. Baro Başkanları Toplantısı, 22 Eylül 2019 tarihinde Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde, TBB seçilmiş kurullarının ve 78 baro başkanının katılımıyla gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE 'nin yanı sıra Baro Başkan Yardımcımız Av. Cem KILIÇ, Baromuz Saymanı Av. Selim SARAY, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Fatma İPEKÇİ ve T.B.B. Delegemiz Av. Ayça ÖZKEROĞLU da katılmışlardır.

44-  Baromuz Futbol Takımının Amasya İli Kurumlar Arası Futbol Turnuvasında Şampiyon Olması Nedeniyle, Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere Tarafından Teknik Direktörler Av. Kemal Alpaslan Nalbantoğlu, Av. Bahadır Tekeş Ve Takım Kaptanı Av. Erdem İlkyazlı'ya Birer Plaket Takdim Edildi.

45-  Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE Yönetim Kurulu adına ;Suriye sınırına kümelenmiş terör örgütü ve uzantılarına yönelik ve bölge de bir terör devleti kurulmasını önlemek amacıyla, Uluslararası meşru müdafaa hakkını kullanarak Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatını destekleyen ve bölgeye kalıcı barışı getirmesini dileyen Basın Açıklaması düzenledi.

46-  Baro Başkanı Av.A.Melik DERİNDERE ve Yönetim Kurulu Üyesi Av.Kemal Alpaslan NALBANTOĞLU ile genç avukatlar Meclisi Başkanı Av. Hasan Kaan YAMAN, Yönetim Kurulu üyeleri ile genç avukatlar meclisi üyesi meslektaşlarımızın da katıldığı Genç Avukatlar Meclisi kahvaltı programında Genç Avukatlar Meclisi Yönetim Kurulu Kararları ve faaliyetler programı hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilmiş olup, mesleğimizin sorun ve çözümü konusunda yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunulmuştur.  

47-  Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE, Yönetim Kurulu Adına 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında Basın Açıklaması düzenledi.

48-  Amasya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda Yaşandığı İddia Edilen Utanç Verici Olay ile ilgili “Otizm eksiklik değil bir farklılıktır ve biz bunun farkındayız! Temalı Basın Açıklaması düzenledi.

49-  23-24 Kasım 2019 tarihlerinde Hatay Barosu’nun düzenlemiş olduğu Çocuk Hakları Komisyonuna Amasya Barosu’nu temsilen Av. Sinem KARAGÖZ ve Av. Emine Ahsen YÜKSEL katılışlardır.

50-  30.11.2019 Cumartesi Günü CMK Uygulamaları, CMK'da Yapılan Son Değişiklikler Ve Seri Yargılama Usulü Konulu Seminer Amasya Adliyesi Konferans Salonunda Gerçekleşti. TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi  Av. Turgay Demirci Ve Doç.Dr. Hasan Sınar  Eğitmen Olarak Katıldılar.

51-  Türkiye Barolar Birliği Ve Baroların Temsilcilerinin Katıldığı 'Kişisel Verilerin Korunması Semineri' Kişisel Verileri Koruma Kurumunda Gerçekleştirildi. Seminere Baromuzu Temsilen Baro Başkan Yardımcımız Av.Cem KILIÇ Ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Onur BOLAT Katıldılar.

52-  5 Aralık Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkının Tanınması ile ilgili Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Basın Açıklaması düzenledi.

53-  Türkiye Barolar Birliği, Barolar Ve TÜBAKKOM’dan “Kadınları Değil, Kadın Cinayetlerini Durdurun” konulu Ortak Basın Açıklaması düzenlendi.

54-  Çocukların Cinsel İstismarının Yasalarla Meşrulaştırılmasına Karşı ortak Baro Açıklaması düzenlendi.

55-  Amasya Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şönim, Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği Ve Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Amasya Park AVM’de Kadına Karşı Şiddeti Önleme Danışma Masası Açarak, Kadın Acil Destek Uygulaması Kades'in Tanıtımın Yaparak AVM İçerisinde  Vatandaşlara Bilgilendirmelerde Bulundular. 

56-  Genişletilmiş İç Anadolu Bölgesi Baro Başkanları Toplantısı Kayseri Barosu Ev Sahipliğinde Baro Başkanımız Av. A.Melik DERİNDERE’nin de katılımı ile gerçekleşti.

57-  Bir Süre Önce Ordu'da Katledilen Ceren Özdemir Davasının İlk Duruşması Ordu 1.Ağır Ceza Mahkemesinde Başladı. 23.12.2019 Tarihinde Görülen Duruşmaya Baromuzu Temsilen Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere Ve Baro Başkan Yardımcımız Av.Cem Kılıç Katıldılar.

 

2020 YILI FAALİYETLERİ

 

2-      08 Ocak 2020’ de “Şiddetle Mücadele İçin Toplumsal Seferberlik Çalıştayı”  Ankara’da gerçekleştirildi. 40 Baro Temsilcisinin katıldığı Çalıştaya,  Baromuzu temsilen   Av. Nilüfer ÇAYLIKOCA UĞUR katıldılar.

3-      11 Ocak 2020’de 40. Baro Başkanları Toplantısı TBB Yönetim ve Disiplin Kurulları ile Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE ve 65 Baro Başkanının da katılımı ile  gerçekleşti.

4-      23 Ocak 2020’de Barolardan Yargı Bağımsızlığına ilişkin ortak açıklama yapılarak web sitemizde yayınlandı.

5-      27 Ocak 2020’de Baromuzun 61. Kuruluş Yıldönümü Baro Başkanlığımızda törenle kutlandı ve basın açıklaması düzenlendi.

6-      1 Şubat 2020’de TBB Meslek İçi Eğitim Seminerleri Kapsamında "HMK-İYUK Uygulamaları" Konulu Seminer Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Refik Moral'ın Sorumluluğunda; Prof.Dr. Ali Cem Budak Ve Dr. Öğr. Üy. Mehmet Akif Bardakçı'nın Katılımıyla gerçekleşti.

7-      17 Şubat 1926 Tarihinde Yürürlüğe Giren Türk Medeni Kanunu’nun 94. Yıl Dönümü dolayısıyla TÜBAKKOM Basın Açıklaması web sitemizde yayınlandı.

8-      20 Şubat 2020 tarihinde Kamuoyunda Gezi davası olarak bilinen yargılama sonucunda sanıklar hakkında Beraat kararı veren İstanbul 30.Ağır Ceza Mahkemesi Başkan ve üyeleri hakkında HSK. Tarafından soruşturma yapılmasına izin verildiği öğrenilmesi üzerine Amasya Barosu Yönetim Kurulu tarafından Basın Açıklaması yapılmış olup web sitemizde yayınlanmıştır.

9-      Türkiye Barolar Birliği Etkinlikleri kapsamında, Genişletilmiş 8.Karadeniz  Baroları Çocuk Hakları Çalıştayı Trabzon Barosu ev sahipliğinde gerçekleşti. 22-23 Şubat tarihlerinde Trabzon Barosu tarafından düzenlenen Genişletilmiş 8. Karadeniz Baroları Çocuk Hakları Komisyonları Çalıştayı’na  Amasya Barosu’nu temsilen Baromuz Avukatlarından Av. Sinem Karagöz katıldı.

10-  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Amasya Barosu ve Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından meslektaşlarımıza T.B.B Amasya Avukatlar Evinde kahvaltı ve ardından geleneksel pasta kesimi ile kutlandı. Ardından Amasya Barosu kadın avukatları adına Boğaköy de Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle 500 adet fidan değerli meslektaşlarımızın katılımı ile toprakla buluşturuldu.

11-   10 Mart 2020’de Amasya Barosu Başkanlığı ve Amasya Üniversitesi İşbirliği İle Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Çerçevesinde Organize Edilen “Sosyal Medya Ve Cinsel Taciz” Konulu Seminer Amasya Üniversitesi Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi. Seminerde Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Meslektaşlarımızdan Av. Nilüfer Çaylıkoca Uğur, Moderatör olarak Av. Ezgi Simge Kuranel Ve Av. Sinem Karagöz ise Konuşmacı olarak yer aldılar.

12-   Dünyaca yaşanan Corona Virüs salgın hastalığı nedeni ile Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 19/03/2020 tarih 2020/54K sayılı kararı ile Mesleki Sorunlarla İlgili Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gerekli başvurular yapıldı.

13-   20 Mart 2020’de Corona Virüs nedeniyle tebligat işlemleri hakkında Amasya Adli Yargı Komisyon Başkanlığı’nın 2020/1512 Sayı Ve 20.03.2020 Tarihli Mahkemelerin Taraf Vekillerine E-Tebligat Veya Zarf Yolu İle Tebligat Çıkartılmaması Hususuna Dair Tavsiye Niteliğindeki Kararı web sitemizde yayınlandı.

14-  26 Mart 2020’de TBB Başkanı Ve Baro Başkanları' nın Ceza İnfaz Yasasında Yapılması Düşünülen Değişiklik hakkında ortak açıklaması web sitemizde yayınlandı.

15-  Avukatlar Günü nedeni ile Basın açıklaması yapılarak web sitemizde yayınlandı.

16-  Baromuz Yönetim Kurulunun 01/04/2020 tarih 2020/59K sayılı kararı ile 29 Mart 2020 tarihli Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kurumlarının  Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkında yönetmeliği 72/2 maddelerinde yer alan terör kapsamındaki suçlarda avukatını savunmaya ilişkin belgelerini fiziki olarak aranabilmesinin önünü açan 72/2 fıkrasının yürütmenin durdurulması ve iptaline ilişkin dava açılmasına karar verilmiştir.

17-  22 Nisan 2020’de Baromuz Yönetim Kurulu adına Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere’nin TBMM’nin açılışının 100. Yıldönümü ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama metni Baromuz Çocuk Hakları Komisyonunun TBMM açılışının 100. Yıldönümü ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımız için hazırlamış oldukları video linki ile birlikte web sitemizde yayınlandı.

18-  29 Nisan 2020’de Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 29/04/2020 tarih ve 2020/64K sayılı kararı ile dünya çapında yaşanan salgın sebebi ile alınan önlemler kapsamında adliyelerin açılış tarihinin ertelenmesi nedeni ile ek tedbirler içeren kararıweb sitemizde yayınlandı.

19-  Baromuz Yönetim Kurulunun 30.04.2020 tarih ve 2020/44K sayılı kararı ile; Dünya çapında baş gösteren Covid-19 salgını meslek grupları içerisinde en çok avukatlık mesleğini etkilemiş olması, uzun süre adliyelerin ve adalet hizmetlerinin kapalı olması birçok meslektaşımızın ekonomik olarak daha da zor duruma düşmesine nedeniyle, Baromuz Yönetim Kurulu tarafından 1136 sayılı Avukatlık Kanunun 95/6 maddesi de değerlendirilmek suretiyle ihtiyaç sahibi meslektaşların sadece ana para iadesi koşuluyla borç/ kredi olarak belirli şartlarda destekte bulunulması uygun görülmüştür. Ayrıca 2020 yılı Baro aidatlarının 2. Taksitinin 6 ay süre ile ertelenmesine karar verilmiştir.

20-  30 Nisan 2020’de Covid-19 Kapsamında Alınan Tedbirlerin Uzatılması İle İlgili HSK Kararı Baromu web sitesinde duyurulmuştur.

21-   11 Mayıs 2020’de Baromuz Çalışanı Nilüfer Uzun'u genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.

22-  11 Mayıs 2020’de Cumhurbaşkanı tarafından "Baroların seçim sisteminde değişiklik yapılacağına" ilişkin beyanat üzerine, 52 Baro Başkanı tarafından ortak açıklama web sitemizde yayınlanmıştır.

23-  Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 12/05/2020 tarih 2020/67K sayılı kararı ile Baro kalem yazı işleyişinin online olarak da sürdürülebilmesi amacıyla EBYS (Elektronik Baro Yönetim Sistemi) ne başvurulmasına, KEP adresi ve Zaman damgası alınmasına karar verilmiş ve EBYS Sistemine geçilmiştir.

24-  19 Mayıs 2020’de TBB Başkanlığı ve 80 Baro tarafından Avukatlık Kanununda Barolar ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerinin durdurularak, geri çekilmesi yönünde basına ve kamuoyuna ortak açıklama web sitemiz yayınlandı.

25-   26 Mayıs 2020 tarihli Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine Göre Avukatların Ofis ve Büro Sisteminde Faaliyet Gösteren İşletmeler olmaları sebebiyle almaları gereken önlemler web sitemizde yayınlandı.

26-   02 Haziran 2020’de Covid-19 salgın yönetimine ilişkin normalleşmeler kapsamında adliyelerin açılması ile birlikte meslektaşlarımızın uyması anlamında tavsiye kararları web sitemizde yayınlandı.

27-  42.Baro Başkanları toplantısı 01.06.2020 tarihinde TBB ev sahipliğinde Ankara'da Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere ile Baro Başkan Yardımcımız Av.Cem Kılıç 'ın katılımı ile gerçekleşti. Avukatlık Yasası ile getirilmek istenen çoklu Baro ve Baro organlarının nispi seçim sistemi ile belirlenmesine karşı barolar tarafından izlenecek yollar ile eylem planlarının konuşulduğu toplantıda Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'de Baromuz görüşlerini açıklamış, getirilmek istenen sistemin Avukatlık mesleğini tamamen sonunu getirecek, siyasallaştıracak ve mesleğin ve Baroların gücünü azaltacak bir değişiklik olduğunu ve asla kabul edilemeyeceğini ifade etmiştir. Toplantı sonrasında TBB ve 79 Baro'nun imzaladığı bir açıklama TBB Başkanı Av.Metin Feyzioğlu tarafından okunmuştur.

28-  Avukatlar için elektronik serbest meslek makbuz uygulaması ve broşürü web sitemizde yayınlandı.

29-  Türkiye'nin birçok bölgesinden 31 Baro Başkanı ve TBB Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Baroların yapısı ve seçim sistemlerinde yapılması düşünülen yasa değişikliğinin geri çekilmesi için 10.06.2020 ve 11.06.2020 Tarihlerinde Ankara'da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu bulunan AK Parti, CHP, İYİ Parti ve HDP Grup Başkan Vekillikleri ziyaret edilmiştir. Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin Baromuzu temsil ettiği ve görüşlerini aktardığı ziyaretlerde, 19 Mayıs 2020 ve 01.06.2020 Tarihli Baro Başkanları Toplantısının sonuç açıklamalarında  belirtilen hususlar bir kez de İlgili Muhataplara şifahen aktarılmak suretiyle düşünülen değişiklikten vazgeçilmesi istenmiştir. 

30-   Adalet Bakanlıgı İcra İslerı Dairesı Başkanlığı'nın "Koronavirus Salgını Tedbirleri” konulu yazısı web sitemizde yayınlandı.

31-  5-6 Haziran 2020 tarihlerinde Baromuz Personellerine gerekli eğitimin verilmesi ile birlikteE-Baro Uygulamasına geçildi.

32-  17 Haziran 2020’de bir süredir kamuoyunu meşgul eden Baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik Yasa değişikliğine ilişkin eylem planına ilişkin basın açıklaması yapılarak, web sitemizde yayınlandı.

33-  17.06.2020 tarihli basın açıklamaları doğrultusunda, başlatılan eylemlilik sürecinin başlaması ile 19 Haziran 2020 tarihinde Baro Başkanlarınca  kendi illerinden Ankara istikametine doğru “savunma” yürüyüşü başlatılması kararına ilişkin Baro Başkanı A. Melik DERİNDERE ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, Amasya Adliyesi önünden meslektaşlarımızın uğurlaması ile 19.06.2020 tarihinde Amasya’dan Çorum istikametine, 20.06.2020 tarihinde Çorum’dan Kırıkkale istikametine ve son olarak 21.06.2020 tarihinde Kırıkkale’den Ankara istikametine doğru Savunma Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi.

34-  Baro Başkanlarının Ankara girişinde Ankara Barosu tarafından sembolik karşılanması ise Polis tarafından engellenmiştir. Yaklaşık 27 saatlik fiili gözaltı sonrasında şehre giriş yapan içlerinde Baro Başkanımız Av.A.Melik DERİNDERE’nin de bulunduğu Baro Başkanları daha sonra Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozelesinde saygı duruşunda bulunmuşlardır. Yine bu süreçte Baro Başkanları olarak TBMM. de Yasa görüşmeleri esnasında TBMM. de grubu bulunan Siyasal Partilerin temsilcileri ile görüşmek istenmiş bu talep TBMM. ne alınmayarak kabul görülmemiştir. Buna rağmen Baro Başkanları haksız ve Anayasaya aykırı Yasa düzenlemesine karşı Meslektaşlarımızı temsilen TBMM. önünde 4 gün 4 gece SAVUNMA NÖBETİNDE bulunmuşlar ve sesimizi duyurmaya çalışmışlardır. 

35-  26.06.2020 de Amasya’ya dönen Baro Başkanımız Yönetim Kurulu Üyeleri ve meslektaşlarımız ile adliye önünde karşılandı.

36-  Kamuoyunda, Baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik Yasa değişikliğine karşı 17.06.2020 tarihli Basın Açıklaması ve eylem planı doğrultusunda, Amasya Merkez’de Halkın ve Meslektaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla reklam panoları ve otobüs duraklarıyla şehrin farklı noktalarındaki ilan panolarında “Savunmaya Özgürlük” başlığıyla bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

37-   30 Haziran 2020’de Baro Başkanlığımız tarafından tayini çıkan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarına plaket takdim edildi.

38-   8 Temmuz 2020’de Baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik Yasa değişikliğine ilişkin düzenlemenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonunda görüşülerek Meclis Genel Kurulu’na gönderilmesi kararı üzerine, yaşanan süreçlerle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

39-   9 Temmuz 2020’de Baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik Yasa değişikliğine ilişkin düzenlemenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanması üzerine,  saat 12.00’de Amasya Adliyesi önünde üç dakikalık alkışlı protesto ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

40-  TBB Eğitim Merkezi Tarafından 18-19 Temmuz 2020 Tarihlerinde Ankara'da Düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasına Katılan Ve Stajyer Avukatlar Kardelen Aydın,  Mükerrem Sümeyye Uyanık, Büşra Nur Üçok Ve Hilal Merve Gül'den Oluşan Baromuz Takımı,  Karabük Barosu, Samsun Barosu Ve Finalde Kastamonu Barosu Takımlarını Amasya Barosu Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasında Karadeniz Bölge Birincisi Oldu. Yarışmaya Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere, Başkan Yardımcısı Av.Cem Kılıç, Sayman Av. Selim Saray, Genel Sekreter Av. Barış Koçak,  Yönetim  Kurulu Üyeleri Av. Kemal Alpaslan Nalbantoğlu , Av.Onur Bolat İle Genç Av Meclisi Başkanı Av.Hasan Kaan Yaman, Başkan Yardımcısı Av. Raziye Şimşek, Takım Çalıştırıcıları Av. Gökhan Baştürk Ve Av. Asena Uysal Da Katılmışlardır. Birinci Olan Ekimizi Yürekten Kutlarız.

41-  Baromuz Yönetim Kurulunun 20/07/2020 tarih 2020/113K sayılı kararı ile Covid-19 pandemisi sebebiyle mesleki faaliyetlerin yapılamaması, giderlerin devam edip gelir elde edilememesi sebebi ile 0-5 yıl meslek kıdemi olan meslektaşlarımızın aidatlarının ½ ye indirilmesine karar verildi.

42-  24 Temmuz 2020’de Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından kadın cinayetler hakkında Basın Açıklaması web sitemizde yayınlandı.

43-  Diyanet İşleri Başkanlığı gibi önemli bir kurumun Başkanının 24.07.2020 günü Ayasofya Cami’nin açılışı sırasında vermiş olduğu hutbede Cumhuriyetin kurucusu ve en üst Milli değeri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü lanetlemesine ilişkin Amasya Barosu Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı Av. A. Melik DERİNDERE tarafından basın açıklaması web sitemizde yayınlandı.

44-  29 Temmuz 2020 tarihinde, kendisinden kimlik isteyen polislere işlemin dayanağını soran Hatay Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez'in, yasaya, ahlaka ve insanlık onuruna aykırı bir şekilde gözaltına alınmasına ilişkin ortak basın açıklaması web sitemizde yayınlandı.

45-  20 Ağustos 2020 günü Değerli Meslektaşımız, Merzifon Baro Temsilcimiz, Örnek İnsan, Üstadımız Av. M. Necat Kılavuz'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz.

46-  1 Eylül 2020 günü Adli Yıl Açılışına ilişkin basın açıklaması web sitemizde yayınladı.

47-  2 Eylül 2020 günü Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 26/08/2020 tarih ve 2020/148K. ile Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin karar ve kararda belirtilen gündem web sitemizde yayınlandı.

48-   14 Eylül 2020 günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY kapsamında Ankara’da gözaltına alınan meslektaşlara, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezinin sunmuş olduğu raporda belirtilen şekli ile yapılan usule aykırı adli işlemler ile meslektaşlara yöneltilen soruların ve sorgulamanın kapsamından soruşturmanın,  Avukatın görevini yapmasından kaynaklı olduğu, savunma mesleği sınırlarında kalan bir çok hususun adeta bir suç unsuru gibi değerlendirildiği görülmüş ve konu ile ilgili Basın Açıklaması yapılarak web sitemizde yayınlanmıştır.

49-   15 Eylül 2020 günü 18-19 Temmuz tarihinde Ankara'da düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasında Bölge Birincisi Olan Baromuz Takımı Kardelen Aydın, Büşranur Üçok, Hilal Merve Gül, Mükerrem Sümeyye Uyanık, Çalıştırıcı Avukatımız Av. Gökhan Baştürk Ve Av. Asena Uysal'a birer teşekkür plaketi takdim edildi.

50-   29 Eylül 2020 günü Ermenistan’ın kardeş ve dost ülke Azerbaycan’a yönelik uluslararası hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği provakatif ve hain saldırıyı kınayan basın açıklamamız web sitemizde yayınlandı.

51-  Baroların Genel Kurul resmi süreçlerinin başlamasından bir gün önce, Sağlık Bakanlığı’nın yazısı üzerine alındığı belirtilen İçişleri Bakanlığı’nın 02.10.2020 tarihli “tavsiye” genelgesi ve İl Hıfzıssıhha Kurulları’nın 02.10.2020 tarihli kararlarıyla açıkça yasaya aykırı olarak kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin genel kurullarının 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmesine karar verilmiş, Yüksek Seçim Kurulu tarafından da 02.10.2020 tarihli karar ile il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının karar alması halinde baro genel kurullarının yapılamayacağına hükmetmiştir. Bu duruma karşı Basın açıklamamız web sitemizde yayınlanmıştır. Ayrıca Samsun İdare Mahkemesine Kararın İptali ve Yürütmenin Durdurulması Talepli Dava Açılmıştır.

52-  04 Kasım 2020 günü Değerli Meslektaşımız Av. Bayram KÖKEZ’i Covid-19 dan dolayı kaybettik, kendisine Allahtan rahmet, meslek camiamıza ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

53-   Baromuz Yönetim Kurulunun 05/10/2020 tarih 2020/185K sayılı kararı ile Olağan Genel Kurul Toplantılarının ertelenmesine ilişkin itirazların yapılarak Samsun İdare Mahkemesine Yürütmenin durdurulması talepli İptal davası açılmasına karar verilmiş ve 6 Kasım 2020 günü Samsun İdare Mahkemesine dava açılmıştır.

54-  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 82.yıldönümünde Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni ile anıldı.

55-  Amasya Barosu Çocuk HAKLARI Komisyonu 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Basın Açıklaması web sitemizde yayınlandı.

56-  TÜBAKKOM “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’’ Basın Açıklaması web sitemizde yayınlandı.

57-  Amasya Barosu Kadın Hakları Komisyonu “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi” ne ilişkin basın açıklaması web sitemizde yayınlandı.

58-  Avukatlık Mesleğinin ve Yargının Temel Sorunları ile Çözüm Önerilerimiz ve Yargı Reformu hakkındaki görüşlerimiz Adalet Bakanlığına iletilmiş web sitemizde yayınlanmıştır.

59-   24 Aralık 2020’de 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 2. Maddesinde değişiklik yapılarak “yükümlü” tanımının kapsamına serbest avukatlar da dahil edilmesine ilişkin avukatlığın özüne aykırı bu düzenlemenin kabul edilemeyeceğine dair açıklama web sitemizde yayınlandı.

 

2021 YILI FAALİYETLERİ

 

1-      2 Ocak 2021’de Av. Revşan Deniz ÇOBANOĞLU’nun katılımı ile Online Anayasa Mahkemesi ve AİHM Kabul Edilebilirlik Kriterleri konulu Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

2-      9 Ocak 2021 de Prof. Dr. Ali Kemal YILDIZ ve Av. Turgay DEMİRCİ’nin katılımı ile Online CMK Eğitimi (Yakalama, Gözaltı, Arama, İfade, Soruşturma aşaması Avukatın görevi ve sorumlulukları) gerçekleştirildi.

3-      11 Ocak 2021 de Av. Turgay DEMİRCİ’nin katılımı ile Online CMK Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

4-      11 Ocak 2021 de Amasya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gökçen Kantar Duran,  Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı ve Başkan yardımcısı Av. Büşra Kılıç Amasya Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürü-pedagog Kenan Öztürk ile görüşerek Adli Görüşme Odaları hakkında bilgi aldılar. Baromuzun da katkılarıyla faaliyete geçen Adli Görüşme Odaları kırılgan gruptaki mağdurların ifadelerinin alınması, suça sürüklenen çocuklar hakkında sosyal inceleme raporu oluşturulması gibi amaçlar için kullanılacak.

5-      16 Ocak 2021’de İstanbul Üniversitesi Sağlık Hukuku Merkezi Başkanı Av. Çağrı Şükrü ULUSLU’nun katılımı ile Hukuki Boyutu ile Covid19 Aşısı konulu seminer online gerçekleştir.

6-      23 Ocak 2021’de Fahri Gökçen TANER katılımı ile Online Güncel Gelişmeler Işığında Çocuğun Cinsel İstismarı Soru Cevap Etkinliği gerçekleştirildi.

7-      26 Ocak 2021’de Amasya Barosu'nun 62. Kuruluş Yıldönümü Amasya Adliye Sarayı Atatürk Büstüne Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Stajyer Avukatlarımız İdil Kunt ve Sefa Furkan Elverdi tarafından çelenk koyma töreni yapıldı.Tören Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Avukatlarımız Ve Stajyer Avukatlarımızın katılımı ile gerçekleşti.

8-      Baromuz Yönetim Kurulunun 27/01/2021 tarih 2021/19K sayılı kararı ile  Amasya Barosuna kayıtlı tüm avukatlar ile stajyer avukatların her birinin ayrı ayrı faydalanması amacıyla online kütüphanede güncel içtihat programı hizmeti alınması için LEGAL YAYINCILIK AŞ ile toplam 1 yıllık sözleşme imzalanmasına ve hizmetin alınmasına karar verilmiş ve Avukatlarımız tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

9-      30 Ocak 2021’de Baromuz Katkıları İle Av.Prof.Dr.Muhammet Özekes Eğitmenliğinde Online HMK Değişiklikleri Ve Usul Sorunları Konulu Konferans Gerçekleştirilmiştir.

10-  6 Şubat 2021’de Adnan ERBAŞ katılımı Diksiyon Eğitimi Online gerçekleştir.

11-  13 Şubat 2021’de Sabire Senem YILMAZ katılımı ile Sağlık Alanında Kişisel Verilerin Korunması konulu seminer online gerçekleşti.

12-  Yönetim Kurulumuzun 15/02/2021 tarih 2021/29K sayılı kararı ile Taşova adliyesi yeni hizmet binası Adli Yardım ve CMK hizmeti için ayrılan odaların tefrişatı yapılmıştır.

13-  Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 24/02/2021 tarih 2021/35K sayılı kararı ile Taşova Siyanürlü Altın ve Sülfirik  Asitli Bakır Madenlerine, Çevre ve Doğayı Koruma Platformuna kurucu üye olarak katılınmasına

14-  3 Mart 2021’de Baro Başkanlarının pandemi yasaklarını kademeli gevşeten karara tepkilerini dile getiren Basın Açıklaması sitemizde yayınlandı.

15-   8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Basın Açıklaması sitemizde yayınlandı.

16-  13  Mart 2021’de Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE’nin de katılımı ile Baro Başkanları Ankara Baro Başkanlığının ev sahipliğinde Genel Kurulların pandemi gerekçesi ile engellenmesini değerlendirmek amacıyla toplandı.

17-  17 Mart 2021’de Av. Ersin ARSLAN’ın görevi başındayken geçirdiği silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin Baro Başkanlarının ortak basın açıklaması sitemizde yer aldı.

18-  Türkiye Cumhuriyeti adına 11.05.2011 tarihinde imzalanan ve 10.02.2012 tarihli 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile onaylanan ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ – bilinen adıyla CEDAW- İstanbul Sözleşmesinden Türkiye’nin, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çekilmesine ilişkin  Amasya Baro Başkanlığı adına Av. A. Melik DERİNDERE tarafından Anayasaya Aykırılık İtirazı ile Yürütmenin durdurulması ve duruşma talepli dava açılmıştır.

19-  İstanbul Sözleşmesinin İptalini ilişkin Amasya Kadın Hakları Komisyonu tarafından açıklama sitemizde yayınlanmıştır.

20-  5 Nisan Avukatlar Günü pandemi kurallarına uygun olarak Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından çelenk koyma töreni Yavuz Selim Meydanında gerçekleşti.

21-  10 Kasım Atatürk’ü Anma Günlerinde Amasya Valiliği tarafından düzenlenen Resmi Program içerisinde çelenk koyma talebimizin ısrarla reddedilmesi üzerine Yönetim Kurulumuzun 19/4/2021 tarih 2021/66K sayılı kararı ile TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanlığına başvuru yapıldı.

22-  ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına dair yapmış olduğu 24 Nisan tarihli açıklamasını kınayan basın açıklaması sitemizde yayınlandı.

23-  Artış gösteren Covid 19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki tam kapanma dönemine ilişkin meslektaşlarımızın ekonomik sıkıntı yaşayabilecekleri düşünülerek 1000TL destek/kredi ödemesi başvuran meslektaşlarımıza ödendi.

24-  Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 03/05/2021 Tarih 2021/68 Kararı İle Emniyet Genel Müdürlüğü Personelinin Görevini İfa Ederken Ses Ve Görüntü Alınmasını Engellenmesine Ve Gerektiğinde Kayıt Yapan Kişiler Hakkında Adli İşlem Yapılmasına İlişkin 27/04/2021 Tarih 2021/19 Sayılı Genelgesinin Anayasaya Ve Yasalara Aykırılık Teşkil Etmesi Gerekçesiyle İptali İçin Danıştay’da Dava Açılmıştır.

 

 

      Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

 

       Başk.Yard.

 Av.Cem KILIÇ

Genel Sekreter

Av.Barış KOÇAK

    Sayman

Av.Selim SARAY

 

 

       Üye

 Av. Onur

BOLAT

               Üye

Av.  K. Alpaslan

NALBANTOĞLU

            Üye

Av. İbrahim        

GENÇALİOĞLU

       Üye

 Av. Erdem C.  

TÜREM

        Üye

Av. Fatma

İPEKÇİ

 

2021-2022 YILI BÜTÇE TASARISI

 

2021-2022 YILI BÜTÇE TASARISI
GELİRLER   1-Baro Yıllık Kesenek 172.000,00
    2- Baro Giriş Kesenekleri 65.000,00
    3- Bağış ve Sair gelirler              20.000,00
    4- Genel Bütçe Faiz Geliri 25.000,00
    5- Fotokopi Geliri 16.000,00
    6- Vekalet Pulu Dağıtım Payı 349.000,00
    7- Geçmiş Dönem Aidat Borcu. 218.000,00
     8- İktisadi İşletme Geliri 30.000,00
  895.000,00
GİDERLER 1- YÖNETİM GİDERLERİ  
         a- Genel Kurul Giderleri 60.000,00
         b- Avukatlar Günü ve Haftası Giderleri 80.000,00
         c- Baro Kuruluş Günü Giderleri 30.000,00
         ç- Sportif Faaliyetler Giderleri 20.000,00
       d- Diğer Sosyal Etkinlikler 10.000,00
        e- Resmi ve Dini Bayram Giderleri 5.000,00
         f-  Araç , Sigorta, Vergi, Bakım, Servis Gid. 30.000,00
         g- Araç Yıllık Yakıt Giderleri 20.000,00
         ğ- Tiyatro Grubu Giderleri 5.000,00
         h- Müzik Grubu Giderleri 5.000,00
         ı- Seminer ve Eğitim Giderleri 10.000,00
         i- Temsil Giderleri   60.000,00
         j-Demirbaş Giderleri 50.000,00
         k- Dergi Giderleri 10.000,00
        l- Staj Eğitim Giderleri 15.000,00
        m- Hukuksal ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Gid. 30.000,00
        n- TBB Başkanlar Toplantı Giderleri 20.00,00
        o- Temizlik ve Malzemeleri  Giderleri 10.000,00
       ö- Baro Levhası, Ajanda Giderleri 40.000,00
        p- Plaket, Çiçek ve Fotoğraf  Giderleri 50.000,00
        r-Diğer Giderler 10.000,00
    2- Personel Giderleri 80.000,00
    3- Büro Giderleri  
         a- Kırtasiye 20.000,00
         b- PTT 20.000,00
         c- Gazete, tv. ilan v.s 5.000,00
         d- Bakım, onarım 10.000,00
         e- Büro araç gereç Giderleri 15.000,00
         f- Telefon, ADSL, Faks Giderleri 30.000,00
      g- Doğalgaz ve elektrik Giderleri 30.000,00
        ğ- Diğer Giderler 10.000,00
    4- Vergi ve Resim kesenekleri  
         a- Damga Vergisi 5.000,00
         b- T.B.B. Keseneği 50.000,00
         c- Ölüm Yardımı 25.000,00
  5- Çeşitli Giderleri  
  Tefrişat, Dekorasyon 20.000,00
  İnşaat , Yenileme 15.000,00
  Diğer Giderler 10.000,00
895.000,00

 

 

A-     Giriş keseneği ve yıllık kesenek 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 81/2 maddesini değiştiren 4667 Sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca memur maaş katsayısının belirlenmesine müteakip, bu katsayı esas alınarak, Avukatlar için giriş ve yıllık kesenek 4000 çarpanı,  avukatlık ortaklığı için giriş keseneği 20.000 çarpanı, yıllık kesenek 10.000 çarpanı ile çarpımları sonucu çıkan miktarda belirlenmesine. 01/01/2021 tarihinden itibaren memur maaş katsayısı 0,165786’dır.

 

1-       Avukatlar için :     

                 

a-       Giriş keseneğinin 0,165786 memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen 2000, 3000, 4000, 5000, 6000, 7000, 8000 çarpanlarıyla çarpımı sonucu bulunan alternatiflerden 4000 çarpanı ile çarpılması sonucu tespit edilen 663,15TL olması teklif olunur.

Alternatif çarpanlar;

                           *2000    =   331,58TL

                         *3000    =   497,36TL

                         *4000    =   663,15TL

                         *5000    =   828,93TL

                         *6000    =   994,72TL

                         *7000    = 1.160,51TL

                         *8000    = 1.326,29TL

 

b-       Yıllık kesenek (Aidat) 0,165786 memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen 1000, 2000, 3000, 4000 çarpanlarıyla çarpımı sonucu bulunan alternatiflerden 4000 çarpanı ile çarpılması sonucu tespit edilen 663,15TL olması teklif olunur.

Alternatif Çarpanlar, Birlik Keseneği, Ölüm Yardımı Listesi;

 

      0,165786*1000  = 165,79TL+%20=33,16TL Birlik Keseneği+16,58TL Ölüm Yardımı= 215,53TL

      0,165786*2000  = 331,58TL+%20=66,32TL Birlik Keseneği+33,16TL Ölüm Yardımı= 431,06TL

      0,165786*3000  = 497,36TL+%20=99,48TL Birlik Keseneği+49,74TL Ölüm Yardımı= 646,58TL

      0,165786*4000  = 663,15TL+%20=132,63TL Birlik Keseneği+66,32TL Ölüm Yardımı=862,10TL   

                           

2-       Avukatlık Ortaklığı için :                           

a-       Giriş keseneği 0,165786 memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen en az olan 20.000, çarpanıyla çarpımı sonucu bulunan 3.315,72 TL olması teklif olunur.

 

b-       Yıllık kesenek 0,165786 memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen en az olan 10.000, çarpanıyla çarpımı sonucu bulunan 1.657,86 TL olması teklif olunur.

Not: Memur maaş katsayısı güncel memur maaş katsayısı esas alınmıştır.

                           B- Giriş keseneğinin Baroya kayıt anında peşin, yıllık keseneğin Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

                             C-Olağanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediği taktirde bölümler arası ve bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı teklif olunur.

                                 Amasya Barosu 2021/2022 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 07/05/2021

 

 

      Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

 

 

 

           Başk.Yard.

            Av. Cem

             KILIÇ 

Genel Sekreter                      

   Av. Barış

  KOÇAK         

      Sayman

    Av. Selim

      SARAY

 

      Üye

Av. Onur

BOLAT                  

               Üye                          

 Av. K.Alpaslan NALBANTOĞLU      

 

 

      Üye

Av.  İbrahim          GENÇALİOĞLU   

    Üye

Av. Erdem C.     TÜREM

        Üye

Av.Fatma

    İPEKÇİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.