AMASYA BAROSU CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Tarih: 28.10.2020| Okunma Sayısı: 1850

 

 

    Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları tarafından Türk Milleti ile birlikte kurulan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97.Yıldönümünü yaşamaktan ve Cumhuriyet Bayramını kutlamaktan büyük mutluluk ve onur duymaktayız.

 

    Halkın kendi kendisini yönetmek anlamına da gelen ve demokrasi kavramının en yalın hali olan Cumhuriyet’in ve getirdiği ilkelerin günümüzde bir çok defalar anlaşılmayarak ve dahi kötüniyetli olarak yok edilmeye çalışmasına karşın Kurucusunun ruhu ile geniş halk kitleleri tarafından benimsenmiş hali ile sonsuza kadar yaşayacağına inancımız tamdır.

 

    Mustafa Kemal Atatürk’ün, amacı sadece SEMBOLİK seçimler değil, tam demokratik, laik sosyal hukuk devletini inşa etmek ve bu inşa edilen uygarlığın Muassır medeniyetlerin üzerine taşımaktı. Gerçek Cumhuriyet kavramını bu düşünceden yola çıkarak; demokrasinin ve hukuk devleti ilkelerinin benimsendiği, özgür düşüncenin teminatı laiklik ilkesinin özümsenerek uygulandığı bir uygarlık seviyesine ulaştırmak her bir bireyin görevi ve sorumluluğudur. Demokrasinin ve hukuk devletinin çatırdadığı bir yönetim şekli olsa olsa yukarıda ifade ettiğimiz şekli ile SEMBOLİK BİR CUMHURİYET olur ki, böylesi bir yönetim şeklini kabul etmek asla mümkün değildir. Anayasa’nın kuruluş ve başlangıç bölümlerinde yer alan DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİ anlayışının gerçek anlamlarıyla uygulandığı, siyasal iktidar ve muhalefetin halkın refahı ve huzuru için çalıştığı, demokratik tüm hakların kullanıldığı ve inançların ve dahi düşünceler ile yaşam şekillerinin özgürce yaşandığı nice Cumhuriyet Bayramlarını kutlayabilmek bu ilkelerin tam anlamıyla vücud bulmasını sağlamak ile mümkün olduğu düşüncesi ile tüm meslektaşlarımızın ve Amasya Halkının Cumhuriyet Bayramını kutluyor en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

                    

                         Amasya Barosu Yönetim Kurulu Adına

                         Baro Başkanı Av.A.Melik DERİNDERE

20.04.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.